folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Linuxmint Çökerttim Verilerimi Nasıl Kurtarırım?

Linuxmint Çökerttim Verilerimi Nasıl Kurtarırım?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

ubuntudan minta dönüştürülmüş bir sistemim (evet böyle birşey yapılabiliyordu belli yüklemelerle) vardı. sonra bunu 2 sürüm birden güncellemeye çalıştım. sonra ubuntu mu mint mı karıştırıp güncellemeye çalıştım falan. anlayacağınız fena halde çuvalladım.
    şu an sistem açılmıyor. ya siyah ekranda kalıyor ya boş ekran geliyor kalıyor.

çalışan cd ile açmaya çalışıyorum. açsam da özel dosyalarıma root koruması mı neydi ondan veriyor :S şifreyi biliyorm ama şifre gir gibi bi seçenek çıkmıyor tabi. 

tek istediğim dosyalarımı kurtarmak. tüm özel dosyalarım şu an açılmıyor, kopyalanamıyor. zor durumdayım.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

açılış seçeneklerinde recovery kısmı falan varmı ?

edit: o şekilde giriyorsa internet kablosunu falan varsa takip ;

apt-get update

dene bi.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

onları denedim, recovery için 2-3 saat kastı. sistem düzelmedi. daha berbat hale geldi bile diyebilirim.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:
    -----------------------------

onları denedim, recovery için 2-3 saat kastı. sistem düzelmedi. daha berbat hale geldi bile diyebilirim.

eski çekirdekler açılmıyor mu ? altta listeli vardır kerneller falan ?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

ne çekirdeği ne kerneli abi :D ev kullanıcısıyım ben. işletim sistemimi çökerttim ve tek istediğim dosyalarımı kurtarıp format atmak. zaten başka sisteme geçicem.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Erkek

Hocam usb'den slaxi yukle barışın attığı dur linki bulup atıyım onla kurtarırsın harici diske atarsın dosyaları

Edit: http://www.tahribat.com/Forum-Tbt-Tasinabilir-Isletim-Sistemi-139558/1/tbt/   bu linkte hocam

Si vis pacem para bellum.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

abi biliyorsun diye söyledim ben :

live cd ile girip dosyalara ulaşabilirsin

--

açılışta modlar vardır.Güncelleme yaparken kernel güncellemesinde eski sürümleride gösterir.Ona gröe seçebilirsin.

Dosyaları alayım yeter diyorsan live cd yeter.

Sana tavsiyem ubuntu 10.04 tür, long term supporttur.Yani fazlasıyla kararlı, desteği vardır.Ben onu kullanıyorum.Bir çoğundan gına geldi.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

abi livecd olarak ac normal harddiski mount et.içersinde home klasörün olucak

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

sanırım kurulumda disk şifreleme seçeneği gibi bi tik var kullanıcı dosyalarını şifreliyor onu seçmişsin. Geçen benimde başıma geldi.

eğer bu tarz yapmışsan recovery consoleundaki siyah nalet ekrandan başka çaren yok. ama işini mv komutu çözecek almak istediğin örneğin "sudo mv /home/pro/Desktop/dosyalar /media/usb_diskinin_adı/" usb disk bilgisayarında oan taktığından başka yoksa ve windows falan yoksa sisteminde kısacası mount edilmiş bi disk yoksa /media/ dan sonra tab tuşuna bas linuxlarda usb isimleri örnegin abuzittin 234-H56 gibi görünür bu şekilde ne olduğunu bulman kolaylaşır :) yada mv komutunu kullanmadan önce cd /media yaz sonra ls komutuyla usbnin isimine bak. sonra mv komutuyla dosyalarını taşırsın. büyük dosyalarda çok uzun sürebilir. 

mint ubuntu tabanlıydı mintte sudo değilde başka bişeyse onu kullan :)

mv komutunu sudo ile birlikde kullandığın için o şifreleme olayını atlayacaksın grafik olarak yapacağın şeyi komutla yapmış olucaksın.

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek
    Dosya larını sifrelı mi sakladın sen

Ölümlü dünya. Yasin 38. Ayet
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

lorder bunu yazdı:
    Prometheus bunu yazdı:

ne çekirdeği ne kerneli abi :D ev kullanıcısıyım ben. işletim sistemimi çökerttim ve tek istediğim dosyalarımı kurtarıp format atmak. zaten başka sisteme geçicem.

daha düne kadar linux rulez, linux rüüleezz diyordun ne oldu

kimsin bilmiyorum, bugün üye olup bana böyle bi mesaj atman fake üye veya banlanmış biri olduğunun kesin kanıtı.

neyse linuz rulez tabi. ben çok bilgim var demedim. başka sistem dediğim de yine başka bi linux sistemi mint dışında.

Toplam Hit: 2401 Toplam Mesaj: 16