Localhostu İnternete Açmak
-
Web konusunda cahilim biraz, o yüzden çok da ayarlarını bilmiyorum, gözden kaçırdığım şeyler olabilir.. Bir wcf servis yazdım. bunu localhostta rahatlıkla çalıştırıyorum. ancak buna dışardan erişmek istiyorum. normalde benim bildiğim dış ip yazılınca iis sayfası (default olarak ne ayarlanmışsa onun gelmesi gerekiyor) gelmesi lazım ama modem ara yüzü geliyor.
Öncelikle bir tane 1234 gibi bir port kullandım ve onu iletişime açtım. (nat ve güvenlik ayarları v.s. yaptım) ancak bağlanmadı. ama ip mi yazınca modem arayüzüne giriyor. Sonra 80. port üzerinden deneyeyim dedim bu sefer de ipadresim/BenimSerivisim.svc gibi denediğimde
Object Not Found
The requested URL '/BenimSerivisim.svc' was not found on the RomPager Advanced server.
gibi bir hata alıyorum. ama localhostta, localhost/BenimServisim.svc yazark erişebiliyorum.
proje dosyası c:\XXX dizini altında ve localhostta o şekilde gösterdim. hem özel port ile denedim hem 80. portu kullandım yine de bağlanamadım.
Bu konudaki hatam ne olabilir? yani ipadresini yazdığımda iis sayfasını görebilsem diğeri de olacak zaten ama modemin arayüzünü görüyorum.
edit: proxy ile bağlanıp baktım yine bağlanmıyor. ama ip yi yazınca bağlanmayı reddediyor..
-
Teamviewer varsa yardımcı olabilirim.
-
iis'in portunu farklı bir port yap (10000 gibi) daha sonra modemden bu portu bilgisayarına yönlendir.
-
@VideoJockey, tamam hocam yollayayım id ve pass
sandman bunu yazdı:
-----------------------------iis'in portunu farklı bir port yap (10000 gibi) daha sonra modemden bu portu bilgisayarına yönlendir.
-----------------------------hocam zaten farklı portlar üzerinden denedim ama olmadı.
-
VideoJockey arkadaş yardımcı oldu, bazı ayarlamalar yaptı çalıştı güvenlikle ilgili :) çok teşekkür ederim tekrar
-
unbalanced bunu yazdı:
-----------------------------VideoJockey arkadaş yardımcı oldu, bazı ayarlamalar yaptı çalıştı güvenlikle ilgili :) çok teşekkür ederim tekrar
-----------------------------Rica ederim. Birde wwwroot klasörüne gereken yetkiyi vermemişsiniz onuda belirteyim şimdi aklıma geldi :)
Kolay gelsin.
-
projeyi wwwroot içine atmadım C:\XXX şeklinde duruyor. yetkiden kasıt tam okuma ile ilgili mi?
-
unbalanced bunu yazdı:
-----------------------------projeyi wwwroot içine atmadım C:\XXX şeklinde duruyor. yetkiden kasıt tam okuma ile ilgili mi?
-----------------------------Evet okuma izni.
-
bu sorunu bende yaşamıştım o ayarlardan bahsedebilirmisiniz ?
-
benim yaptığım ayarlar şunlardı:
modeme girip nat kısmından portu açtım (80. port ve ve kendin hangisinden izin vermek istiyorsn) ,modemdeki firewall ı devre dışı bıraktım..
bunun dışında localhosta servisi attım (sen siteyi atacaksın sanırım)
arkadaşın yaptğı ayar da denetim masasından girip windows güvenlik duvarından gelişmiş ayarları seçip, gelen ve giden kuralları için 80. portu kullanan world wide web hizmetini aktif yaptı. ben de ekstradan kendi iletşim kurmak istediğim portu yeni kural ekle diyerek ekledim
-
unbalanced bunu yazdı:
-----------------------------benim yaptığım ayarlar şunlardı:
modeme girip nat kısmından portu açtım (80. port ve ve kendin hangisinden izin vermek istiyorsn) ,modemdeki firewall ı devre dışı bıraktım..
bunun dışında localhosta servisi attım (sen siteyi atacaksın sanırım)
arkadaşın yaptğı ayar da denetim masasından girip windows güvenlik duvarından gelişmiş ayarları seçip, gelen ve giden kuralları için 80. portu kullanan world wide web hizmetini aktif yaptı. ben de ekstradan kendi iletşim kurmak istediğim portu yeni kural ekle diyerek ekledim
-----------------------------şu ayarları birde ben kurcalim