folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Logitech Z-523 Vs Edifier M3300 SF Vs Edifier E3350 Vs Microlab FC-362

Logitech Z-523 Vs Edifier M3300 SF Vs Edifier E3350 Vs Microlab FC-362

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    srsr_mnyk
    srsr_mnyk's avatar
    Erkek

Birşey sorucam

Bassları kuvvetlendirmek istiyorum. Şuanki 2+1e ek olarak woofer takabilirmiyim ? 150-200 liraya pioner woofer lar var ? alsam direk bağlıyabilirmiyim ? Araba basını evde kullanıcamkısaca

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek
    NaZi_ bunu yazdı

Hocam o Microlab'ın yanına koyduğun alternatif ses sistemleri var ya, onları görmemiş olayım. Saçma bir karşılaştırma olmuş :)

Verdiğin Logitech modeli tamamen bass üzerinedir. Alırsın, bam bam basslı müzik dinlersin. Tek kalite. Edifier markasını pek bilmem bir şey söyleyemem ama Microlab ''SES'' verir. Ciddi anlamda kaliteli ses dinlersin. Ayriyetten amfisi olduğu için tiz ve bass ayarı yapabilirsin. Bass'ı açarsan olur sana LOgitech. :)

Bende o Microlab'ın bir model düşüğü var. Keyifle kullanıyorum ancak tek kötü özelliği şu ki; kumanda bozulursa kullanımı imkansıza ulaşıyor. Amfi veya sub üzerinde panel yok. :)

Bu modelde de böyle bir sorun olabilir. Kumanda konusunda gittiğinde bir danış.

La ShutzStaffel, bendeki Logitech x540'ı satıp bu Microlab'ı alayım mı sence?

while (1<2)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    break
    break's avatar
    Erkek

@128Kbps, NaZi_

Muridler Edifier M3300 SF vs Microlab FC-362w modellerinin karsilastirmasi asagidaki gibi sizin son yorumlariniza gore alacagim internetten. Insallah sistem arizali falan olmaz.

1. Woofer inch'leri cok fark yaratir mi?

2. Woofer ve Uydularin watt farkliligi neyi getirir? Ses acisindan bass, tiz, mid seslerin farkliligi nasil olur?

Edifier :     Woofer= 30 Watt + Uydu= 24 Watt

Microlab:   Woofer= 24 Watt + Uydu= 30 Watt

Edifier:      Woofer= 6,5"

Microlab:   Woofer= 5,25"

Edifier:      Frenkans= 45Hz - 20Khz

Microlab:   Frekans=   35Hz - 20Khz

Agronomist + Yaprak Tütün Uzmanı
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    break
    break's avatar
    Erkek
    NaZi_ bunu yazdı

Hocam o Microlab'ın yanına koyduğun alternatif ses sistemleri var ya, onları görmemiş olayım. Saçma bir karşılaştırma olmuş :)

Verdiğin Logitech modeli tamamen bass üzerinedir. Alırsın, bam bam basslı müzik dinlersin. Tek kalite. Edifier markasını pek bilmem bir şey söyleyemem ama Microlab ''SES'' verir. Ciddi anlamda kaliteli ses dinlersin. Ayriyetten amfisi olduğu için tiz ve bass ayarı yapabilirsin. Bass'ı açarsan olur sana LOgitech. :)

Bende o Microlab'ın bir model düşüğü var. Keyifle kullanıyorum ancak tek kötü özelliği şu ki; kumanda bozulursa kullanımı imkansıza ulaşıyor. Amfi veya sub üzerinde panel yok. :)

Hocam kumanda muhabbetinde neyi ogrenmeliyim? Panelde Bass ayari var mi yok mu onu soracagim. Birde Treb ayari var o ne oluyor? Panelde o ayarda varsa direkt alacagim.  

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek
    break bunu yazdı
    NaZi_ bunu yazdı

Hocam kumanda muhabbetinde neyi ogrenmeliyim? Panelde Bass ayari var mi yok mu onu soracagim. Birde Treb ayari var o ne oluyor? Panelde o ayarda varsa direkt alacagim.  

Hocam +/- Treb ayarı tizi ayarlıyor. Kutuda bir adet amfi, bir adat bass kolonu ve 2 adet kardeş speaker çıkıyor. Bendeki Microlab'ın bass kolonunda veya amfisinde +/- Treb veya +/-  Bass ayarı yok. Hatta bendekinde Input/Output giriş çıkış seçeneği de var ama kumanda haricinde seçemiyorsun. Eğer bu modelde düzeltmişlerse harika olmuştur. Yoksa dediğim gibi kumanda bozulduğunda sıkıntı yaşayabilirsin. Zaten her ayar için 2 takım tuş koymuşlar. Hani Volume + bozulursa yedeği var orada. Biraz tuş kalabalığı olmuş ama amfiye panel eklemek daha zordu sanırım :D

Gelgelelim resimlerinden gördüğüm kadarı ile herhangi bir panel yok alette. Kumandaya bağımlısın. Gerçi kumanda da nazik bişi değil. Vur kır parçala özelliği var. Ayrıca benim Microlab diye üstelememin sebebi de şu;

Kutudan çıkan hiç bir parça dandik değil. Abi bass kolonu kadar ağır speakerları var. Bu çok önemli bir ayrıntı çünkü bazı ses sistemlerinde hafif olan speakerlar yüksek seste ve bassta hoplamaya başlıyor. Zangır zungur ses çıkartıyor. Üstüne de bişi koyamazsın. Ama mesela bendeki speakerlar felan çok ağır parçalardır. Bunda da öyle olduğunu düşünüyorum. Bunlar hep + özellikler. Mesela o Logitech i aynını ben alacaktım. Bendeki Microlab ile arasında kalmıştım. Abi yok yani para neredeyse aynı ama Microlab'a yaklaşamaz bile. Üzerinde boktan bir bass ayar diyadu var başka bir bok yok :D Malzeme kalitesi güzel ama speakerlara çok özenmemişler.

Microlab'ın bu modelini gidip görme şansın varsa git bir gör. Dediğim detaylara bak. Speakerların ağırlıklarına, kumandanın kalitesine filan bak.

EDİT: Hocam bak bende şu an bu modeli var. Sanırım senin verdiğim linktekinden bir kaç model yüksekmiş bendeki.

http://www.microlab.cn/product_detail.asp?id=224&bigclassid=15&smallclassid=63

EDİT 2: Hocam bir de sanırım verdiğin linkteki sisteme wireless bağlantısı eklemişler. Nedir tam anlamadım ama bilgisayarından kablosuz bağlantı şeklinde bir şey varsa nefes alıp vermem yavaşlayabilir heyecandan. Çok iyi düşünülmüş çünkü.

EDİT 3: Evet hocam bak resimde de bass kolonunun altında minicik usb bellek gibi bişi var. Sanırım onu pcye takıp kablosuz kullanabiliyorsun.

EDİT 4: Ayrıca fikir olması açısından ben sistemi 120TL'ye Vatan Bilgisayardan almıştım. Kazık yemeyin sonra :)

NaZi_ tarafından 23/Eyl/13 18:29 tarihinde düzenlenmiştir

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

KrypT  

Hocam yanlış olmasın ama sendeki model 5+1 değil mi ? Satıp 2 +1 alırsan dumura uğramayasın. Yani ciddi bir 3D ses farkı oluşacaktır. Sanırım sen sesi kendine göre ayarlamak fikrine sıcak bakıyorsun ancak yüksek performansa sahip cihazlarda bass ve tizle o kadar oynamana müsade etmemeleri normal. Yani otomobillerde bile amfinin ayarını ustası yapıyor değil mi ? :)

Microlab bu konuda çok fazla olmasa da esneklik şansı vermiş. Ama tabi o ufak ayar bile seni mutlu edebiliyor.

Yine de o elindeki canavarı değiştirmen gereksiz bence. Daha doğrusu ne aradığını tam anlayamadım.

HolyZat

Hocam 2+1 e herhangi bir şey ekleyemezsin. 5+1 için bile yeni yeni ses kartları, power supply filan gerekiyor. Sen 200 liralık bass kolonunu nasıl bağlayacaksın allah aşkına :D

O işi yapabilmen için sağlam bir amfi alman lazım. Şu düğün salonlarında kullanılan şeylerden filan ama evi yıkmak gibi bir planın yoksa gerek yok bence :D

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    break
    break's avatar
    Erkek

@NaZi_

Hocam aradim adam tam bilgim yok resimlere bakinca arkada bir tus var bass ayari yaparsin ama Treb. -/+ ayari yok diyor. Kumanda bozulursa yenisi getirtiriz 10-20 TL'ye diyor. Siparisini verdim sistemin. Kargo dahil 190 TL. Izmir'de elden alacagim bir dukkandan yarin ya da carsamba gunu. Oraya gider bir dener, bakarim.

Agirlik hakkinda bu bilgileri buldum:

FC-362w = Net agirlik: 8,8 ~ 9 Kg.

FC-550    = Net agirlik: 6,5 ~ 7 Kg.

Hayirlisi artik ya arizali gelmesinde sogurum iade eder ve Edifier M3300 SF alirim hemen :) Yardimlariniz icin tesekkur ederim herkese. Yine incelemeleri yapar sikinti yasarsam yazarim. Diyelimki kumanda bozuldu akilli kumandalar buna uymaz mi ya da uyan birsey bulamaz miyiz cikma?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Ya çok ciddi bir oyunculuk maceram yok, izlediğim filmler de hep rip olduğundan 5+1 değil. Yani 5+1'in bir faydasını görmüyorum pek diyebilirim. Lakin müzik dinlerim bol bol. O yüzden müzik dinlerkenki performansa önem veriyorum. Ses kalitesi beni doyurmalı. Bu Microlab'ın ses kalitesi, benim Logi'den iyi midir? Yoksa X540 f/p canavarı yani. Hani kendim tek tek karşılaştırırım bu konuda bilgim var ama vaktim yok. Sen bu işlerden anlıyor gibisin o yüzden sordum. Darlıyorsam kusura kalma.

Break paşam şöyle bir dinlede yaz bakalım kalitesi nasıldır?

krypt tarafından 23/Eyl/13 18:46 tarihinde düzenlenmiştir

while (1<2)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    break
    break's avatar
    Erkek
    KrypT bunu yazdı

Ya çok ciddi bir oyunculuk maceram yok, izlediğim filmler de hep rip olduğundan 5+1 değil. Yani 5+1'in bir faydasını görmüyorum pek diyebilirim. Lakin müzik dinlerim bol bol. O yüzden müzik dinlerkenki performansa önem veriyorum. Ses kalitesi beni doyurmalı. Bu Microlab'ın ses kalitesi, benim Logi'den iyi midir? Yoksa X540 f/p canavarı yani. Hani kendim tek tek karşılaştırırım bu konuda bilgim var ama vaktim yok. Sen bu işlerden anlıyor gibisin o yüzden sordum. Darlıyorsam kusura kalma.

Yav bende oyle sesten anlayan bir insan degilim bana yuksek ses cikartsin yeter :D Bakma boyle arastirdigima bu konularda hassasim oldu mu en iyisi olacak illa. Bass-Tiz-Mid hangisi iyi, dengeli vs. anlamam ama yorumlarimi yaparim yinede. Kumanda disinda sikinti yok :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek
    KrypT bunu yazdı

Ya ben bir şeyi merak ettiğim zaman bokunu çıkarıyorum araştırmanın. O nedenle biraz bilgi sahibiyim. Zamanında bendeki ses sistemini alırken epey incelemiştim.

Şimdi şöyle bir şey var ki müzik dinlemek isteniyorsa çok iyi bir ses sisteminin yanında, formatın da farkı büyük. Mesela sevdiğin şarkıları .flac uzantılı olarak indir. Boyutları çok çok daha büyük ve kalitesi çok çok daha iyidir. Ses sisteminden de doğru orantılı olarak daha iyi verim alırsın.

Sana son olarak bir örnek vereceğim.

Adamlar volume sınırını 0 - 80 ibre olarak belirlemişler. En azından bendeki sistemde öyle. Bu durum standart tip sistemlerde sorun yaratır. Yani sonuna kadar sesi açıp tam kalite ile verim alamazsın çoğu kez. İşte bu sistemde 80 ibrede net kalite alabildiğim için şımarttı beni. Üzerine .flac uzantılı dosyalar kullandığın zaman cidden harika deneyimler yaşıyorsun.

Bunun yanında ''BASS'' sistemi yapmıyor microlab. Yani aldığın Logitech sistemde bas ayarını sonuna kadar açıp, sesi de sonuna kadar açarsan gereksiz bir gürültü yaratacaktır. Yani bu da gereksiz bir eklenti olarak yorumlanabilir. Kullanmayacağın kadar yükseklere tırmanan bir bass ayarı mevcut. Gelgelelim Microlab'da bass sonuna kadar açıkken bile makul miktar bir bass duyarsın. Sesi sonuna kadar bile açsan bozmaz. Boğmaz. Çünkü üst sınır makuldür. Dosya kalitesiz bir ses dosyasıyla bu durumla karşılaşırsın. +Treb -Bass yaparsın dengelenir. İşin güzelliği de bana göre burada :)

Arkadaş deneyimini bizimle paylaşır. Bakalım aynı fikirdemiyiz. :)

Toplam Hit: 4985 Toplam Mesaj: 32