LYS4 Teki Coğrafya Sorusu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZaYGo
    ZaYGo's avatar
    Erkek
    Soru 1 defa okumustum sınav sırasında ve E yi isaretlemistim. Simdi daha dikkatli okudum ve hatali olabilir ama iptal edilmesini istemiyorum.

Long Live Turkey..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi

AhmetAKAN bunu yazdı:
    -----------------------------

soru doğru. ben girmedim Coğrafya oturumuna ama arkadaşlar konuşurken o sordu bu soru nasıl E diye de. Hocaya sorduk doğru dedi E şıkkı cevap.

soru da volkanik olan nemrut tan bahsediyo. ki bu sorduğu volkanik nemrut ülkemizde aktifliği gözlenen son volkanik dağ. yani hani ordan gelmiş olabilir böyle salakça bi soru :D

hocam satırın aynısı şıkta war o zaman E yanlışsa B de yanlış!

dewdim dewrildim geldim
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balbazar
    balbazar's avatar
    Erkek

soru saçma nasıl cevap a şıkkı :s

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivirus
    antivirus's avatar
    Erkek

vallahi bu soru kesin yanlış abi  parçada sözü  edilen volkanik dağından bahsediyor  adam sadece  parçada ki  bilgilere  göre istemiş cevabi  .

eğer öyle olmasaydı niye  parçaya göre demiş  bu soruda kesin bi yanlıslık var .

bende a şıkkını   işaretledim ama benimde yanliş çıkmıs aq :S

doğru yapan var mi onu da cok merak ediyorum .

ayrica bide parçada tanrı heykelleri üzerinde diyor  e şıkkında  sadece heykel demişler   şıkta ki cümleyi bile eksik kurmuşlar  bence ordanda bi yanlışlık var .

Nev-i Şahsına Münhasır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

irwa bunu yazdı:

AhmetAKAN bunu yazdı:

soru doğru. ben girmedim Coğrafya oturumuna ama arkadaşlar konuşurken o sordu bu soru nasıl E diye de. Hocaya sorduk doğru dedi E şıkkı cevap.

soru da volkanik olan nemrut tan bahsediyo. ki bu sorduğu volkanik nemrut ülkemizde aktifliği gözlenen son volkanik dağ. yani hani ordan gelmiş olabilir böyle salakça bi soru :D

hocam satırın aynısı şıkta war o zaman E yanlışsa B de yanlış!

B yanlış değil. Çünkü 3. jeolojikte oluşan nemrut volkanı yani doğru. Devamını okursan sonra göl vs oluşmuş diyor.

Reecep Tayyip'in Askerleriyiz
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkroques61
    darkroques61's avatar
    Erkek

Ben A yaptım çünkü paragrafta Bitlis'in Tatvan ilçesi yakınlarında diyor Bitlis'te demiyor. Bu sorunun cevabı E ise vay aq ösymnin

Kendine İyi Bak ..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Juba
    Juba's avatar
    Erkek

2 tane nemrut dağı vardır, sözelci olmamama rağmen ben bile biliyorum. nasıl es geçmişsiniz bunu

Demiri demirle dövdüler; biri sıcak biri soğuktu, İnsanı insanla kırdılar; biri aç biri toktu. Pir Sultan Abdal
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Opter
    Opter's avatar
    Erkek

Hatalı demek yerine sorunun tarzı çok saçma. 2 tane nemrut dağı varmış türkiye'de çok s.kimde. Volkanik nemrut dağından söz ediyorsan paragrafta nasıl diğer nemrut'a bağlarsın. Ki geçiş tarzı da "ancak nemrut dağının asıl ünü bu fiziki özelliklerinden çok..." böyle bir geçiş mi var ya. soruları hazırlayan tipleri harbiden merak ediyorum ne kafayla yazıyor. Her soru da bir beklenti vardır. bu soru da öğrenci de ölçmek istediğim şey dikkati, hızlılığı, kısa yoldan cevaba gidişi vs. bunda ki amaç ne? 2 tane nemrut dağı olduğunu biliyor mu? biliyor ise ben bu parça da volkanik dağdan bahsederken diğerine geçiş yaptım onu farkedecek mi. hadi farketti diyelim doğru cevabı bulabilecek mi? Peh!

Adalet dolu dünya, merhamet dolu dünyadan daha büyüktür. | Kuşandık sarı laciyi, Saraçoğlu yokuşlarında...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OdiN
    OdiN's avatar
    Erkek

Hocam bende A şıkkı yaptım ama E şıkkıda olabilir.. Üstünde Commagene Krallığına ait kalıntılar olan adıyamandaki olmasına karşın yinede aktif bi volkan dağıdır.. paragrafta volkan dağı demesi gayet saçma bi durum :S

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AciyaGulmek
    AciyaGulmek's avatar
    Erkek

cevap e hocam bende sayısalcıyım ama türkiyede iki tane nemrut dağı var biri volkanik biride adıyamandaki tarihi dağ konuda coğrafya olduguna göre cevap e

De Get Yalan Dünya...
Toplam Hit: 4357 Toplam Mesaj: 27