Madde İle Rezonans Testi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    break
    break's avatar
    Erkek

http://vitaminl.tv/video/80?ref=fbs

Bu sistemi yapmak pahali midir?

Agronomist + Yaprak Tütün Uzmanı
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

hocam googleda waveform generator diye aratırsan software olarak var zaten adamın frekans ayarlamakta kullandığı cihaz. Zaten diğer malzemelere gelecek olursak hoparlör üzerine kurulu bir metal plaka + şeker midir tuz mudur anlamadığm bir şey. Yani, denemesi bedava.

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    break
    break's avatar
    Erkek
    Ayazz bunu yazdı

hocam googleda waveform generator diye aratırsan software olarak var zaten adamın frekans ayarlamakta kullandığı cihaz. Zaten diğer malzemelere gelecek olursak hoparlör üzerine kurulu bir metal plaka + şeker midir tuz mudur anlamadığm bir şey. Yani, denemesi bedava.

Haciabi bu Sinyal Jeneratoru (Waveform Generator) cok pahali birsey ya. Sahibinden' de 850 Lira falan. Bunun baska yolu yok mudur ucuza mal edebilecegimiz?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seagate189
    seagate189's avatar
    Erkek

media playerdada olan şey değilmi bu yav müziğe göre değişiyordu felan

Safir T-14 -- Sarsılmaz Kılınç 2000 light -- Browning Hp Mk3-- Derya Mk-12 --------
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Aha bizim elektrik devre labta yapayım aynısını :D

Hocam sinyal generatörü yapabilirsin, öyle imkansız zorlukta değil. Elektronik bilgisi iyi olan biri yapar rahatlıkla.

Arduino sahibi isen:

http://www.instructables.com/id/Arduino-Waveform-Generator/

Yoksa

http://www.instructables.com/id/Function-Generator/

http://makezine.com/2010/05/14/sweet-function-generator-build/

Tabii basit dediysem 1-2 haftanı alır. Ha herhangi bir elektronik bilgin yoksa bulaşma hiç, yüksek gerilim ölümcül sonuçlar doğurabilir

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    halat
    halat's avatar
    Erkek

Kenarda dursun. Denemek lâzım.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

Hocam bugun telefona kurduğum app ve 2+1 sistemle test ettim bunu. Bass ın en etkili olduğu frekans 85Hz ve bu frekansın üstüne çıkıldıkça hiçbir şey olmuyor. Kuru bir gürültü oluşuyor. Ancak metal plaka bulamadığımdan ötürü testi normal kartondan yaptım. Karton biraz bükük kırık falandı ve üzerindeki maddeyi köşelere itmesine rağmen düzgün bir şekil ortaya koyamadı. Eğer işe yarasaydı videoya çekip sonuçlarını detaylıca yazacaktım ama maalesef hüsranla karşılaştım. Bu arada kullandığım app  20Hz ile 20kHz arasında  Sine Wave - Pink Noise ve White Noise olmak üzere 3 farklı dalga yaratıyordu. Belki sıkıntı bu dalgalardandır ya da kullandığım kartondandır bilemiyorum.

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    break
    break's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı

Aha bizim elektrik devre labta yapayım aynısını :D

Hocam sinyal generatörü yapabilirsin, öyle imkansız zorlukta değil. Elektronik bilgisi iyi olan biri yapar rahatlıkla.

Arduino sahibi isen:

http://www.instructables.com/id/Arduino-Waveform-Generator/

Yoksa

http://www.instructables.com/id/Function-Generator/

http://makezine.com/2010/05/14/sweet-function-generator-build/

Tabii basit dediysem 1-2 haftanı alır. Ha herhangi bir elektronik bilgin yoksa bulaşma hiç, yüksek gerilim ölümcül sonuçlar doğurabilir

Kardesim ben yapamam bunu ya. Bu cihaza alternatif birsey bulamaz miyiz? Ne biliyim sinyal jeneratoru sadece bu mudur? 3 telefonu yanyana getirsek vs. bunun gibi birsey yapamaz miyiz?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

önce aşman gereken en büyük zorluk o hoparlör görevi yapan zımbırtının her frekansa uyumlu olması gerek. Belki de fake bi olaydır bilemeyiz denemeden.

ses üretmek kolay, al bi tane arduino PWM ile rahat yaparsın, (veya yazacağın basit bi ses üreten programla pc den de ses alabilirsin hem daha iyi olur) düşük frekanslı sesleri de bölücü kullanarak yaparsın yüksek zaten pwm ile olacak.

Ama o titreteceğin tepsinin her frekansta verimli çalışması lazım...

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

cvplar verilmiş 

bende şunu diyeyim 

gördüğün şey rezonans değil

girimşim deseni

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    break
    break's avatar
    Erkek
    antivir-US bunu yazdı

önce aşman gereken en büyük zorluk o hoparlör görevi yapan zımbırtının her frekansa uyumlu olması gerek. Belki de fake bi olaydır bilemeyiz denemeden.

ses üretmek kolay, al bi tane arduino PWM ile rahat yaparsın, (veya yazacağın basit bi ses üreten programla pc den de ses alabilirsin hem daha iyi olur) düşük frekanslı sesleri de bölücü kullanarak yaparsın yüksek zaten pwm ile olacak.

Ama o titreteceğin tepsinin her frekansta verimli çalışması lazım...

Kolay degil yani oyle 2 malzeme ile yapilacak birsey degil sanirim. 

Toplam Hit: 1592 Toplam Mesaj: 13