folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Makro Evrim Geçirmiş Canlılar?

Makro Evrim Geçirmiş Canlılar?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Hahahaha sen o arkadaşına söyle önce evrim nedir, ne değildir bir öğrensin. Körü körüne, cahilce fikir savunmanın net örneği olmuş adam ya.

Mikroevrim nedir? Makroevrim nedir? Bunları öğrensin bir önce.

while (1<2)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Hocam kavramsal sıkıntı var biraz.

Mikroevrim: Canlıların, bazı genlerinin değişmesi, kaybolması vb. sebeplerle az değişik, ama bahsettiğin kadar da müthiş değişik olmayan özellikler kazanması.

Örneğin,

-Antibiyotiği yanlış kullandığında bir bakterinin direnç kazanması, aynı antibiyotiklerle onu artık öldürememen.

-Bir sebepten normalde yeşil görünen bir kurbağa ailesi yavrularının, dedenin sarı pigmentlerini kaybetmesi dolayısıyla artık mavi görünmesi (yeşil=sarı+mavi)

Makroevrim: Mikroevrimin, çooook uzun bir periyotta değerlendirilmesi. Theropoda'dan (bir çeşit dinozor) günümüz kuşları ortaya çıkarken, kuşların tüy kazanmış olması mesela.

İkisi aşağı yukarı aynı şeyleri inceler, zaman aralıkları çok farklıdır.

edit: Cümleleri bozuk yazmışım.

izzmarit tarafından 21/Oca/14 20:16 tarihinde düzenlenmiştir

sigara değil, balık olan.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

Boz ayının mesela kutupda macro evrim geçirerek kutupyısına dönüşmesi ? :D 

Bi haber vardı geçenlerde denizde deniz üstünde yaşayan bir çocuk suyun altında 5 dk kadar nefesini tutabiliyordu 

0x656e tarafından 21/Oca/14 20:13 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

nesiyle tartışıyon anlamadım =) madem ufak değişimlere inanıyor, ufak değişimlerin birleştiğinde bambaşka birşey yapacağını anlamıyor mu? sor bakalım ona göre küçük değişimle büyük değişim arasında fark neymiş. ya da hiç sorma, git öğren de. evrim felsefe işi değil, bilim işi. oturduğun yerden düşünerek çözemezsin.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

Once.makro.ve mikronun anlamini sen bir ogren .

Ateizmle ne alakasi var evrimin .evrim.uzun bir surec icerisinde mutlaka olmaktadir.bu senin yorumlamana baglidir.

Evrimin insanin direkt olarak maymundan geldigine inanmak degildir.

Dipnot olarak : bir yerden , birilerinin soylediklerinden  direkt olarak arak yaparak kullanma devamini aciklayamazsin soru sordugunda devami gelmez . ek olarak ta bu konular da tartismanin bir anlami.yok dinsiz yada dinli.birine karsit gorusleri aktaramazsin .

Evrim konusunda konusabilmek icin anatomi antropoloji hakkinda ve biyoloji demek.cok yuzeysel olur dallari hakkinda.ve genetik hakkinda.biraz da olsa bilgi.sahibi olmak gerekir.

Yaratici konusuna gelirsek mikroskopla bir kesite baktiginda bile yapinin okadar komplike oldugunu ve muntazam bir sekilde faaliyet gosterdigini gorursun ki bunun.birileri tarafindan yapildigini zaten bilirsin. Ama din olayi herkes icin farklidir.bosuna tartismaya girme

hipokondriyak tarafından 21/Oca/14 20:24 tarihinde düzenlenmiştir

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

en büyük evrim insandır.

önce masum insan olarak doğar çevrenin etkisiyle hayvana dönüşür eğitiriz tekrar insan yapmaya çalışırız. bazen yaparız bazende öyle kalır :(

gerçekten bilimsel bir şekilde araştırıyorsun bari darwinden başla kitabı var oku.

hatta bilimteknik dergilerinin baş konusudur yıllarca okudum aboneydim biryerden arşiv bul bak güzeldir anlatımları.

arşiv bulmakda zordur sahaflara bak ama hangi şehirdesin..

ankaradaysan kızılayda zafer sitesi vardı orada kilo işi satıyorlardı. içeriklerine bakarak alırsın

Belkide bizler adamı yanlış anladık.

aslında yüzyıllar geçtikçe ekolojide değişiklikler oluyor buda canlıların o şartlarda yaşaması için genetik değişiklik oluyor.

alakasız ama anlaşılması için örnek veriyorum

bir akvaryum balığını daha büyük bir akvaryuma koydukça daha büyümesi gibi.

azınlık raporunda bir sahne vardı izlediyseniz kadın şöyle diyordu" canlılar daki en temel güdü: hayatta kalmak"

çevresel etkenlerle hayatta kalmak için değişiyorlar ama bu tavuktum balık oldum maymundum insan oldum... darwin uçmuş

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Hocalar bu adam benim dediğim gibi örnek istiyor.Bir arkadaş maymunların kalp yapısıda insanlarınki gibiymiş dedi mesela adam afalladı biraz.

Ben ateist falan değilimde adam biyoloji,kimya,fizik gibi dallarda profesör olmuş kişilerin röportajlarıyla dalga geçiyor.Ben sadece biraz milletin tonlarca belgeyle,fosille ispatlamaya çalıştığı şeyleri böyle hafife almasına biraz kıl oldum.

u235 tarafından 21/Oca/14 20:39 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo
    u235 bunu yazdı

Hocalar bu adam benim dediğim gibi örnek istiyor.Bir arkadaş maymunların kalp yapısıda insanlarınki gibiymiş dedi mesela adam afalladı biraz.

Ben ateist falan değilimde adam biyoloji,kimya,fizik gibi dallarda profesör olmuş kişilerin röportajlarıyla dalga geçiyor.Ben sadece biraz milletin tonlarca belgeyle,fosille ispatlamaya çalıştığı şeyleri böyle hafife almasına biraz kıl oldum.

yav siktiret napacan cahillik işte. uğraşmaya değmez.

öğrenme niyetin varsa buyur burdan başla http://evrimagaci.org 

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek
    Normal arilarin essek ile iliskiye girdikten sonra evrim gecirdiklerini soyleyenler var.

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Boşver paşam, uğraştığına değmez.

https://www.youtube.com/watch?v=UUG0CvNoCGw

krypt tarafından 21/Oca/14 20:47 tarihinde düzenlenmiştir

while (1<2)
Toplam Hit: 3438 Toplam Mesaj: 33