Mavera & Aresta - İhtiyacım Var Sana | İlk Rap Parçamız
-
Aresta Benim
Mavera Arkadaşım , İçimizden biri :) http://www.tahribat.com/Murit-serhatcelebi/
İlk Rap parçamız , umarım beğenirsiniz !
http://www.youtube.com/watch?v=9opuLtkqAMo&feature=youtu.be -
emeğinize sağlık hocam... Çok hoşuma gitti parça.
-
warlock bunu yazdı:
-----------------------------emeğinize sağlık hocam... Çok hoşuma gitti parça.
-----------------------------
Eyvallah hocam ... -
benim ses sistemi surround şeyederken mi beat önde sesler arkada oluyor ?
yoksa gerçekten mixaj sorunumu ?
edit : anladım ki çok büyük ilerleme var..
tam gaz devam..
ibretlik : http://www.youtube.com/watch?v=tqkgi5E88tg
-
selamlar; ben ilk okuldan beri rap dinliyorum 3-4. sınıf 91liyim ona göre hesap et artık. kayıt almadan tut beat makerlığa kadar bi yola girdim çıktım girdim çıktım diyim. siz ne kadardır rap dinliyosunuz veya kayda giriyosunuz bilmiyorum ama bence sizin bırakmanızın zamanı gelmiş. eğer bi aşk acısı çekiyosanız gidin bi ufak mı ne alıyosunuz ne alıyosanız alın için birbirinize anlatın dertlerinizi. bu ülkede rap yapıyoruz diye asi style'lalar,aşk acısı diye tripkolicler yüzünden rap müziğin amınakoyulmuş durumda zaten. sizde destek olcaksanız olmayın. en azından facebookta bile böyle parçalarla nasıl taşak geçildiğini bilmeniz gerekiyo. he şimdi facebookta 3-5 kro kız-erkek bu parçaları dinliyodur onları savunmayın bana ne zaman gerçek bi battle,party ortamına girerseniz dışlanıcağınızı,dalga geçilceğinizi aklınızdan çıkarmayın.
parçayada dandik laptop hoparlöründen dinledim mixaj pert + beatte uyumsuzluk var gibi hissettim sample tekrarında kaçırmalar var sanki
sözlere bişey demiyorum umarım düzeltirsiniz kendinizi
saygılarla sünger reyiz han hazretleri
-
DaSpOnGe bunu yazdı:
-----------------------------selamlar; ben ilk okuldan beri rap dinliyorum 3-4. sınıf 91liyim ona göre hesap et artık. kayıt almadan tut beat makerlığa kadar bi yola girdim çıktım girdim çıktım diyim. siz ne kadardır rap dinliyosunuz veya kayda giriyosunuz bilmiyorum ama bence sizin bırakmanızın zamanı gelmiş. eğer bi aşk acısı çekiyosanız gidin bi ufak mı ne alıyosunuz ne alıyosanız alın için birbirinize anlatın dertlerinizi. bu ülkede rap yapıyoruz diye asi style'lalar,aşk acısı diye tripkolicler yüzünden rap müziğin amınakoyulmuş durumda zaten. sizde destek olcaksanız olmayın. en azından facebookta bile böyle parçalarla nasıl taşak geçildiğini bilmeniz gerekiyo. he şimdi facebookta 3-5 kro kız-erkek bu parçaları dinliyodur onları savunmayın bana ne zaman gerçek bi battle,party ortamına girerseniz dışlanıcağınızı,dalga geçilceğinizi aklınızdan çıkarmayın.
parçayada dandik laptop hoparlöründen dinledim mixaj pert + beatte uyumsuzluk var gibi hissettim sample tekrarında kaçırmalar var sanki
-----------------------------
DaSpOnGe bunu yazdı: kısmını FCN bunu yazdı olarak değiştirsem bukadar olur. üsttekilere ek olarka ritim kaçırmalar falan 2. versete özellikle oldukca bariz ..
hobi olarak yapıyorsanız,eğleniyorsanız falan yaparken ok yapın ama pek şu haliyle pek gelecek vaat etmiyor :| -
mesela rap in durumuyla sizin durumunuz vs vs vs vs girilierse sonu gelmez tartışmanın konuşmanın.. bizde küçüklükten beri rap dinliyoruz ama kimseye bırak demiyoruz müziği :) :)
hatalar elbet var, ama gayet hoş geliyo kulağa.. insanların dinlediği rap le siiznki farklı olduğundan tepki almanız çok normal, rap denince akla tek bişey gelmemeli sonuçta.. buda bi çeşididir saygı duyulmaldıır.. güzel olmuş.. arada bi iki yerde kaçıyo taşıyo felan senin sözler ama genede güzel, arkadaşının seside güzel olmuş.
-
DaSpOnGe bunu yazdı:
-----------------------------selamlar; ben ilk okuldan beri rap dinliyorum 3-4. sınıf 91liyim ona göre hesap et artık. kayıt almadan tut beat makerlığa kadar bi yola girdim çıktım girdim çıktım diyim. siz ne kadardır rap dinliyosunuz veya kayda giriyosunuz bilmiyorum ama bence sizin bırakmanızın zamanı gelmiş. eğer bi aşk acısı çekiyosanız gidin bi ufak mı ne alıyosunuz ne alıyosanız alın için birbirinize anlatın dertlerinizi. bu ülkede rap yapıyoruz diye asi style'lalar,aşk acısı diye tripkolicler yüzünden rap müziğin amınakoyulmuş durumda zaten. sizde destek olcaksanız olmayın. en azından facebookta bile böyle parçalarla nasıl taşak geçildiğini bilmeniz gerekiyo. he şimdi facebookta 3-5 kro kız-erkek bu parçaları dinliyodur onları savunmayın bana ne zaman gerçek bi battle,party ortamına girerseniz dışlanıcağınızı,dalga geçilceğinizi aklınızdan çıkarmayın.
-----------------------------rap dinliyorum dediğimde insanın hafızasına bu tarz şarkılar, acun 'un programına katılan tipler geldiği için kendimden utanıyorum
benim tarzıma göre arabesk bu !
manitadan boynuz yiyen söz yazıp sikmesin rap 'i "saian"
der giderim -
ergenlikten kurtulunca hala rap dinlemeye devam ederseniz kendinizi geliştirebilirsiniz.
-
2.parçanın beat serseri serbest stili ganste rap olsa çok fena dinlerim aynı şeyler mi bunlar bilmiyorum ama bu arebeskimsi rapi sevmiyrm ben :)
bi rock dinleyici olarak sadece bu stili seviyorum Mode XL favorimdi dağıldılar işte ;)
sketch hazırlarken bi ektomorf ıts up to you dinlerim yada mode xl travma dinlerim hadi başarılar hocam..
-
bakıyorum konu çok farklı yerlere gitmiş . Diyeceğim şu ki ;
Ben de ilk parçamda duygusal bi tema işlemiştim , arabesk rap asla değildi öylebibok yok zaten .İlk parçalarda duygusal yapmak normaldir çünkü her insanın vbi aşk acısı vardır ve en kolay bunu kelimelere dökersin ilk başta , bu konuda anlıyorum sizi .
Ama ilk kaydı yapana kadar çok deneme yapmalıydınız benim bi beati 250 kez dinlediğim olmuştur. Beati yaşamanız lazım adeta , ritim kaçırmalar bu yüzden var bariz belli oluyor. Mix & mastering meselesi ; hangi şartlarda kayıt aldığınızı veya mixleri kime yaptırdığınıza göre değişir : 500 tl lik stüdyoyla 5000 tl lik stüdyo meselesi ve mix yapanın kulağı da önemli burda.
Henüz hiphop hayatının başındasınız , kendinize yönelmek istediğiniz bir yol belirleyin (bu asla yetenenksizsinize çıkan dangalaklar gibi olmasın,çoğu öyle )Beat meselesi ; piyasa free beat kaynıyo bende dahil olmak üzere çoğı kişi faydalanıyor :D . eğer bulamıyorum dersen yardımcı olurum. Beat önemli.
HHL ' da ki beat albümlerini takip et , 10 track varsa en azından 2'si sağlam beat oluyor.
şimdilik bu kadar , başarılar dilerim .
edit : Bir yol belirleyin ; Battle , Sosyal içerikli trackler , RnB , Flex ,Funky , ama ille de duygusallık katııcam diyorsan Sancak ' ı dinle örnek al derim. (--kopyalama--)
Ayrıca mutlaka yabancı Mc leri dinleyin , bundan kastım Kanye west , eminem , Snopp dogg , 50 cent falan değil ,
gidin yelawolf , busta rhymes , Techn9NE , lil jon i, brother ali , atmosphere , Modeselektor ,Versis , Fuat , saian , karaçalı , ben :D .
ağaç yaşken eğilir , kafanıza ne yatıyosa onu yapın , zevk alın ve bi amacınız olsun .