Max 500 K İş Fikri -Üretim
-
Benzer sermayede aynı durumda bende varım.
Gel sermayelerimizi birleştirelim :)
İş fikrin çok yerinde. Sürekli tüketilen sürümü olan akmayan kokmayan işler en az riskli işlerdir.
Teşvikler konusuna hakimim dedin fakat özellikle Kosgeb destekleri yalan olmuş durumda. Ödemeleri komple durdurdular.
Parayı harcıyorsun daha sonra alıyorsun ve ne zaman alacağın belli değil.
Eski grup satınalma ve yatırım müdürü olduğumdan şu an iki güzel iş teklifi var bana yoksa kendi talaşlı imalat yedek parça atölye mi kuracaktım.
Tecrübeli olduğum seri imalat ve tüketim sektöründe 2-3 iş fikrim daha var fakat arkadaşlarında bahsettiği üzere hammadde de dışarı bağımlı sektörler olduğundan şuanki şartlara göre cesaret edemiyorum.
Mühendislik imal usülleri ilk dersinde hocamız bir ürünü üretip satmaktan daha iyisi, üretmeden satmak, daha da iyisi o ürünü hiç görmeden satmak demişti.
Üretim sektöründe tecrüben yoksa başklarına bağlı olarak o işi yapabileceksen 3 düşün öyle hareket et.
-
ben sana hazır kurulu sistemi satayım hocam :) web sitesi, çizimler, sanal pazarlarda ki mağazalar neyi nasıl yapacağınıda öğretir devrederim hocam. marka homecept, hometech değil yalnız :)
-
ben kendi şirketimi sattım spilos zeytinyağı markamla eticaret yapıyordum, sattığım şirkete de pazarlama müdürü oldum.
Siparişlerinizi www.n11.com/magaza/palamidas adresinden verebilirsiniz.
%100 Gerçek soğuk sıkım sızma zeytinyağı arayanlar için uygun fiyatlar.
-- Diğer arkadaşlara özelden bilgi vericem. siparişlerinizi bekliyorum :)
-
Hangi isi yaparsan yap vaktini ayırıp en basit haliyle ekonomi, marketing ve işletme ile ilgili ozet geçen birer kitap okumanı öneririm hocam
-
şunu bilirim ve daha onceden de benzer konular acanlara yazdıgım mesaj nettir.
Ne yapacağını zaten bilmiyorsan birşey olmaz :)
en ıyı ıs bıldıgın ıstır vızyonunu genısletebılırsen farklı bır bakıs acısı edınırsen ıs buyutmek daha saglıklı olacaktır.
streetwise yazmıs ya sattım dıye en mantıklı olayı yazmıs. su ankı piyasada ihtiyaca gore hareket etmek mantıklı olacaktır.
1.sı tarımsal urun ıhracatı
2.tarımsal uretım hayvancılıkta dahıl ufak çaplı bırseylerde olabılır ihtiyacına gore yerı kıralayıp yem olayını cözebılırsın
3.sercana bıraz katılıyorum danısmanlık ıslerı guzel fakat ınsanlar kendı bunyesınde istiyorlar ciroları paylasmak ıstemezler özel sektörde , kendı muhasebecilerıne bıle tam erısım vermezler kobiler, personel asgarıyı bankadan alıp gerısını zarfta / elden alırlar.
4.yazılım tarımla bırlıkte yukselen trendlerden fakat sıkko ıslerde bıle duzgun personel bulamıyorken bu sektor cok sıkntı . yurtdısı hedeflı ısler yapılabılır fakat standart ıhracatta oldugu gıbı baglantı sart. her nekadar baglantı sart olsa da yurtdısı standartları bızım ulke calısanlara uymayabılıyor sırket ıcerısınde yabancı ıs kulturunu bılen personel olması çok önemli , dijital pazarlama ile baglantı onune gecılebılır
piyasalar sıkıntılı yurtdışı önemli.
-
şunu bilirim ve daha onceden de benzer konular acanlara yazdıgım mesaj nettir.
Ne yapacağını zaten bilmiyorsan birşey olmaz :)
en ıyı ıs bıldıgın ıstır vızyonunu genısletebılırsen farklı bır bakıs acısı edınırsen ıs buyutmek daha saglıklı olacaktır.
streetwise yazmıs ya sattım dıye en mantıklı olayı yazmıs. su ankı piyasada ihtiyaca gore hareket etmek mantıklı olacaktır.
1.sı tarımsal urun ıhracatı
2.tarımsal uretım hayvancılıkta dahıl ufak çaplı bırseylerde olabılır ihtiyacına gore yerı kıralayıp yem olayını cözebılırsın
3.sercana bıraz katılıyorum danısmanlık ıslerı guzel fakat ınsanlar kendı bunyesınde istiyorlar ciroları paylasmak ıstemezler özel sektörde , kendı muhasebecilerıne bıle tam erısım vermezler kobiler, personel asgarıyı bankadan alıp gerısını zarfta / elden alırlar.
4.yazılım tarımla bırlıkte yukselen trendlerden fakat sıkko ıslerde bıle duzgun personel bulamıyorken bu sektor cok sıkntı . yurtdısı hedeflı ısler yapılabılır fakat standart ıhracatta oldugu gıbı baglantı sart. her nekadar baglantı sart olsa da yurtdısı standartları bızım ulke calısanlara uymayabılıyor sırket ıcerısınde yabancı ıs kulturunu bılen personel olması çok önemli , dijital pazarlama ile baglantı onune gecılebılır
piyasalar sıkıntılı yurtdışı önemli.
-
streetw1se bunu yazdı
marketçi tanıdıklar varsa zeytinyağı konusunda tedarikçi olabilirim :)
Alman GEA Westfalia marka sıkım makinemiz var.
Ayrıca kendimize ait 9300 ağaçlık bahçe var. Tam entegre çalışıyoruz. Kendimiz yetiştiriyor, kendimiz sıkıyor ve kendimiz dolduruyoruz.
Gerçek soğuk sıkım yapan ender fabrikalardan biriyiz.
İhtiyacı olan arkadaşlara yardımcı olurum.
perakende satış yapıyomusunuz kaliteli doğal zeytinyağı ihtiyacı olabiliyor.
e-satış gibi bişey varsa satışınız hangi il ve kargo vs. oluyormu
-
antivirus bunu yazdıstreetw1se bunu yazdı
marketçi tanıdıklar varsa zeytinyağı konusunda tedarikçi olabilirim :)
Alman GEA Westfalia marka sıkım makinemiz var.
Ayrıca kendimize ait 9300 ağaçlık bahçe var. Tam entegre çalışıyoruz. Kendimiz yetiştiriyor, kendimiz sıkıyor ve kendimiz dolduruyoruz.
Gerçek soğuk sıkım yapan ender fabrikalardan biriyiz.
İhtiyacı olan arkadaşlara yardımcı olurum.
perakende satış yapıyomusunuz kaliteli doğal zeytinyağı ihtiyacı olabiliyor.
e-satış gibi bişey varsa satışınız hangi il ve kargo vs. oluyormu
bir önceki verdiğim mesajda var hocam, www.n11.com/magaza/palamidas adresinden sipariş verebilirsin, TR'nin heryerine kargo ücretsiz. siparişlerinizi bekliyorum :)
-
sancaks bunu yazdısRcN bunu yazdı
Şöyle belirteyim mesleğine hevesin kaçmış ancak şu an düşündüğün 500K gibi bir rakam ile yapacağın üretim ne zaman seni amorti edecek ne kadar çalışman ve ne kadar satman gerek bunun heasbını yapıp ardından düşündüğün sermayenin 5te 1 oranında teknolojiye harcayacağın (özellikle pazarlama) para ile harcaman ne kadar sürede amorti eder bunun hesaplamasını yaparsan teknolojik iş yatırımlarının daha kısa sürede amorti edeceğini görebilirsin hocam. Teknoloji katma değeri yüksek bir sektör ve şayet olurda girersen ülkede ki sorunlardan herhangi birine çözüm sunduğun anda büyümeme gibi bir durumun yok. Büyümekten kastım kobi olacaksın holding olacaksından ziyade müşteri sayının kurumsal bazda artması. Şayet güzel bir mali plan doğrultusunda gidersen kredisiz, kazançlı kobi olmakta çok zor değil.
Marka v.b. konularda aklına takılanlar olursa hem pm hemde buradan sorabilirsin elimden geldiği ve dilimin döndüğü kadarıyla cevaplamaya gayret ederim.
bu adamın yazdığı herşey bana neden mantıklı geliyor :D (hataydan selamlar )
Sadece sana değil yahu. ^^D` √
Şu kelimede ayrı bir tebessüm ettiriyor, Chapulling. Makaraya da alıyor değil, -im. VV/)
-
streetw1se bunu yazdı
ben kendi şirketimi sattım spilos zeytinyağı markamla eticaret yapıyordum, sattığım şirkete de pazarlama müdürü oldum.
Siparişlerinizi www.n11.com/magaza/palamidas adresinden verebilirsiniz.
%100 Gerçek soğuk sıkım sızma zeytinyağı arayanlar için uygun fiyatlar.
-- Diğer arkadaşlara özelden bilgi vericem. siparişlerinizi bekliyorum :)
TBT indirimin var mı hocam?