Md5 Arama Motoru 48 Milyon Hash İceriyormus
-
rene, ne kadar zaman almış oluşturmak hoca?
bi de kaç haneye kadar far?
oluşturuken hangisi daa mantıklı olur db mi txt mi? boyut/performans açısından ((:
not: en son pythonda md5 kırekır yazdıydım wordlist oluşturması zaman alıyo, bali rainbow oluşturakta dursun q:
-
blackhammer bunu yazdı:
-----------------------------
bulutbey bunu yazdı:
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------10ur bunu yazdı:
çalışıyorsa "75e451dee305622270f39da44b702e69" şu hashin hayrına çözülmüş mealini ver:D
08082007
o sitede var zaten bu :D
o sitede zaten o yoktu ben ekledim.
-----------------------------nası ekledin edit: tmm anladım
-
ameleye gatılıyorum :D kredide çekeriz :D
-
o kadar abartılıcak bi durumda değil yani tek tek elle denemişsin ne farkeder d:
-
bence holy hoca o 67 gb rainbowu internete entegre edip her arama yapıldığında sonuç verirse yani md5i kırarsa bunu bir adsanse reklamına tıklamak sonucu ile gösterse iyi para kırar kanımca
-
1cedcd9b2bd4d1df2e43699bbdb99450
şunu kırın dileyin benden ne dilerseniz a.q.
-
turkdarbesi bunu yazdı:
-----------------------------1cedcd9b2bd4d1df2e43699bbdb99450
şunu kırın dileyin benden ne dilerseniz a.q.
-----------------------------hakkettende hiç bir sonuc wermedi bu md5 sitesi.. :)
-
baba şimdi ben bunu anlamadım benim kafa biraz kaıln geliba
şimdi bu ne iş oluyor ne işe yapıyor anlatabilirmisiniz yaa işe yararlı bir şeyse ne işle yarıyor yaramıyor değil geliba herkes ilgilendiğine göre banada anlatsanız haa
-
demirel bunu yazdı:
-----------------------------baba şimdi ben bunu anlamadım benim kafa biraz kaıln geliba
şimdi bu ne iş oluyor ne işe yapıyor anlatabilirmisiniz yaa işe yararlı bir şeyse ne işle yarıyor yaramıyor değil geliba herkes ilgilendiğine göre banada anlatsanız haa
-----------------------------hocam bende bilmiorm ama bildigim kadar anlatiyim.. MD5 genelde web sitelerinde userlerin sifresi güvende olsun diye kodlanır.. bunların kıırlması zor.. zaman alır.. hocanın werdiği sitede md5 decode sitesi .. sanırım 48 milyon tane md5 war decode edilmiş.. encode edilmiş bi hash'ı oraya yazdıgında sana decode edilmiş halini werir..
92705125ffb85ec5ddde606cb81c97a0 <-- bu hash " KorteX " 'in decode edilmiş hali..
kısacası bi yazı yazarsın o yazıyı şifrelemek istersin .. şifrelersin.. sonra çözmek istersin .. brute force yöntemiyle az kasman lazım .. bu tür sitelerden online olarak çözmeye calısırsın..
insallah yardımcı olabilmisimdir..
bişiler anlattıgımı sanıyorum ama anlatamıyorum :D ..
-
md5 dunyadakı en yaygın şifreleme sistemidir...
Özelliği ise sadece tek yönlü olması...
Yani şöyle ki:
"tahribat" yazısını encode eden sen de olsan,
Kodlardan geri çözmen mümkün değil.
Tek yolu tek tek deneyerek o kodu neyin verdiğini bulmak....
Yani deniyorsun:
"tahri"
"thrbt"
"tahribt"
.
.
.
En sonunda "tahribat" ı denedıgınde tutturuyorsun...
Rainbow da oturup anlamlı anlamsız karısımları encode edip kayıt edıyor..
yani "1" --> asfhaslkfhajksfhasf ( md5 oldugunu varsay )
"2" ---> aadjkasgdkalksdashdlask
"3" ---> askfhjkasfgkjashfkjashs
"tahribat" --> asjfgashjkfgaskfga
Ve burdan tahribat ın encode edilmiş halini verince alet soyluyor bu "tahribat" diye..
Olayı bu