folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Metrekaresi 1 Dolardan Mayın Temizleyelim Arazide İstemiyoruz

Metrekaresi 1 Dolardan Mayın Temizleyelim Arazide İstemiyoruz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:
    -----------------------------

DJ_Alper bunu yazdı:

Arkadaşlar ben türk şirketinin temizlemesine karşıyım çünkü her temizlemede yüzlerce kişi ölüyor yaralanıyormuş

niye benim vatandaşım ölsünki israilin ölmesi en iyisi ama şu kötü maliyeti yüksek diye temizledikleri yerleri işte şukadar zaman işletme hakkı vermek yanlış parası neyse verin temizlesinler

yok ya ölüm konusu olurda yüzlerce olacağını sanmam.Bu adamlar bak daha öncede temizlemiş işi biliyordur o kadar değillerdir.Ölüm nedeni olursada yine kişisel hata olacağını sanıyorum. Makinalar falan var bir ton. pkklı oldukları için içeride yatanlara temizlettirsinler.VArmı öyle bedava ekmek hapiste ??Eski Bulgaristandakigibi çalıştıracaklr..

mantıklı :| hatta çocuk istismarcısı, tecavüzcü, hortumcu v.s. gibi suçlularıda mayın temizleme işinde çalıştırmak lazım hergün acaba patlayacak mı diye hayatlarını karartıkları insanlar belki akıllarına gelir..

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Tiesto bunu yazdı:
    Madem bu kadar "satma" söylemleri çıkıyor niye Tsk çıkıpta biz temizlemeyiz diyor. Bu lükse sahhip mi acaba?

Tsk bir parti yada millet vekili değilidir.Başbakan tsk temizlesin der tsk temizler. Anlamadım siz tsk yı ne zannediyorsunuz mualif parti mi?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tiesto
    Tiesto's avatar
    Erkek

İlk önce İsrail temizleyecek peşkeş dendi

Sonra Tsk temizlesin dendi "TSK mayın temizleme şirketi değil" cevabı alındı

Son olarak Türk firması temizleriz dedi hala mıymıy yapanlar var ben işin burasındayım

Ceza : Ben Rapin Oğluyum. Sagopa Kajmer : Benim öyle Bir oğlum yok.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Altına 60 milyon dolar a uçak al sonra gel "biz milletin menfaati uğruna o kadar para veremeyiz ancak kiralarız" de.

Bu be kardeşim? Ulan şu abdullatif şener böler inş şunları.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    strudll
    strudll's avatar
    Erkek

DrKill bunu yazdı:

Altına 60 milyon dolar a uçak al sonra gel "biz milletin menfaati uğruna o kadar para veremeyiz ancak kiralarız" de.

Bu be kardeşim? Ulan şu abdullatif şener böler inş şunları.

hoca doğru söylüyosun. biz sanki amerikayız da bakanlarımız filan bi yerlere özel uçakla gidiyo. 60 milyon dolara neler neler yapılmaz. thy nin tarifeli seferlerinin suyumu çıktı. iyi niyetliysen, milletin menfaatlerini dşünüyosan bizim gibi ekonomik olarak zorda olan bir ülkede zaten bi uçak varken 60 milyon dolara hele böyle bir dönemde başka bir uçak almazsın. gerçekten insanları anlamakta zorluk çekiyorum, işsizliğin yüzde 20 lere yaklaştığı (kirizin çıktığı ülke olan ABD de bile yüzde 8 lerde kaldı işsizlik) ülke bizim ülkemiz değilmi, esnafın kepenk kapattığı kapatmayının da günü zor kurtardığı insanların borç batağında olduğu, üretimin yok denecek kadar az olduğu bu ülke bizim değilmi. bütün bunlara rağmen bi uçağa 60 milyon dolar vermek de neyin nesi anlayamıyorum!

boş tenekeden çok ses çıkar
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı:

Tiesto bunu yazdı:
    Madem bu kadar "satma" söylemleri çıkıyor niye Tsk çıkıpta biz temizlemeyiz diyor. Bu lükse sahhip mi acaba?

Tsk bir parti yada millet vekili değilidir.Başbakan tsk temizlesin der tsk temizler. Anlamadım siz tsk yı ne zannediyorsunuz mualif parti mi?

yapma sümsük  herşey gözler önündeyken hala , tsk temizler deme , kaç yıldır temizlenmesi gereken araziyi tsk temizleyememiş.Bunu  tsk kendisi söylerken hala   '' Başbakan tsk temizlesin der tsk temizler''  diyebiliyorusun ya , bu kadar da gözü kapalı tsk savunulmaz ki .Utanmasan  hükümet zorla tsk ya temizleme diye baskı yapıyor  diyeceksin.Önceki hükümetler zamanından beri temzilenmesi gereken bir araziydi , temizlenmedi.Yapılan uluslararası  anlaşmalara göre  2014 yılına kadar temizlenmesi gerekiyor .

Tsk temizleyebilseydi bu iş 1992 de biterdi zaten.Siz bakmayın emekli albayın teki çıkıp artislik yapıyor.Başbakan açık açık söyledi , madem temizlerim diyor , kursun bi şirket veya bir şirkete danışman olarak girsin , yapılacak ihaleye de girsinler.Temizlesinler mayınları , para da kazanır.Öyle dışardan atıp-tutmak kolay.

Herşeyde illa hükümete sövecez diye , konuyu araştırmadan sallamayın , çok komik duruma düşüyorsunuz. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    taekwondo
    taekwondo's avatar
    Erkek

İLK MAYINI MEHMETÇİK TEMİZLEDİ-

Suriye sınırındaki ilk mayın temizleme çalışması Türk Silahlı Kuvvetleri Mayın Temizleme Bölüğünce 2 yıl önce Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde 7 dekarlık alanda yapıldı. Bölükte görevli uzman ekip, Türkiye ile Suriye arasında ticarete açılan gümrük kapısının çevresinde yürüttüğü 3 aylık çalışmada, özel dedektörler yardımıyla mayınları tespit ederek, topraktan çıkardı.

Suriye sınırdaki mayın temizleme çalışmasının ikincisi ise özel bir firma tarafından Mardin'in Nusaybin ile Suriye'nin Kamışlı ilçeleri arasında açılacak yeni sınır kapısının yapımının inşa edileceği alanda gerçekleştirildi.

Bu 200 dönümlük mayınlı arazi, geçen yıl TÜSAN Yapı Sanayi A.Ş'nin Alman ortağı TAUBER Firması tarafından yapılan çalışmalar sonucunda tamamen mayından arındırıldı. 6 kişilik teknik ekip ''Mayın Faresi'' olarak tanımladıkları mayın tarama aracıyla Mohris Tepesi ile 2. Hudut Taburu'na bağlı Demirtepe Karakolu arasındaki 200 dönümlük mayınlı bölgeyi 26 günde temizledi. Yapılan bu çalışmada 310 antipersonel, 35 antitank mayını ile bir 1 el bombası çıkarıldı.

-''MAYIN FARESİ'' TESPİT EDİYOR

Tauber Firması Türkiye Genel Müdürü Sıddık Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, firmalarının ihtiyacı için ürettiği, yaklaşık 1 milyon 200 bin avro değerindeki ''mayın faresi'' cihazıyla Nusaybin'deki mayın temizleme çalışmalarını yaptıklarını söyledi.

''Mayın Faresi'' adı verilen temizleme aracın eklentileri ile 25 metre kadar uzayarak mayınlı araziyi taradığını ve yer altında 50 santimetreye kadar metal olan her türlü cismi tespit ettiğini bildiren Özdemir, cihazın tespit ettiği mayınların uzmanlarca toprak altından çıkartıldığını kaydetti.

4 tekerli, 2 personelin kullandığı ve dört yana dönebilen dedektöre sahip aracın kabinindeki bilgisayar donanımının dedektörün uzandığı arazideki her türlü metal nesneleri yansıttığını ve arazideki mayınların kaç metre aralıklarla ve toprakta nasıl durduğunu aracı kullanan personele ilettiğini anlatan Özdemir, dedektörlerin 25 metre mesafeye uzanması sayesinde aracı kullanan kişilerin mayın patlamasından zarar görmediğini vurguladı. 

Daha önce yapılmış bir çalışma için ve 5 yıl vakti varken en mantıksız sonuca ulaşan ve bu konuda sebebini anlamadım bi şekilde kendini haklı göstermeye çalışan  başbakanımız ve ekibine içimden yazıklar olsun demekten başka birşey gelmiyor malesef...........

Belamı bulmusum bulduqum kadar..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hyperviper
    hyperviper's avatar
    Erkek

Her temizlemede yüzlerce kişi ölse dünyada uzman kalmazdı inanmayın.

Ölüm, kaza vs daha çok düşman tarafından yerleştirilmiş mayınları temizlerken olur.

Bu mayınları döşeyen ordu olduğu için hepsinin haritası var elimizde. Windows mayın tarlasını hangi karede ne olduğunu bilerek oynadığınızı düşünün.

Hepsi demiyorum ama büyük bir çoğunluğu anti personel mayını zaten, dardanel kutusu kadar. Asfalt silindirinin modifiye edilmiş haline benzer makinalarla çıkartmak için bile uğraşmadan patlatılacak.

Anti tank mayınları da zaten düdüklü tencere kadar, çıkartılırken patlama riskleri çok az. Sadece uzaktan kumanda ile patlatıldıklarında haber oluyor ve duyuyorsunuz ama uzaktan kumanda ile tuzaklanmamış olanlarının onlarcasını zaten Mehmetçik her gün çıkarıp imha ediyor.

Bu sınırda da anti-tank mayınından çok anti-personel mayını döşeli.

Bu haberler maksatlı ve yapılacak işi olduğundan zor göstermeye yönelik haberler.

Davos'ta yanlı davranan moderatörün paneli yöneteceği aylar öncesinden belli olmuştu. Türkiye de yahudi asıllı bu adamın taraflı olduğunu bildiği için itiraz edip başkasını istemişti. Sözümüz geçmedi amca moderatör oldu. Sonra kalkıp paneli terkedince başbakana davos fatihi dediler.

Gerçek lider ya o moderatörün katılımını engellerdi ya da engelleyemeyince panele gitmezdi. Show'la peynir gerisi yürümüyor.

Başbakan aynı başbakan, İsrail aynı İsrail ne değişti?

Şimdi en uygun teklifi verseler bile sen İsrail'e HAYIR diyebiliyor musun? O zaman lider olursun.

Yoksa tarih senin isminin yanına KOLPAÇİNO/YERSEN LÜPEN diye not düşer..

Bir arkadaş BOP projesinden bahsetmiş. Bilmeyenler için kısa bir açıklama yapayım. İsrail devleti bugünkü topraklarını para ile satın aldı. Bizim gibi kanıyla değil.

Bazı doğu illerimizin de içinde bulunduğu topraklara İsrail TEVRAT'TA VAAT EDİLEN TOPRAKLAR diyor.

İsrail inancına göre kurtuluş için. O toprakların tamamı İsrail'in olacak, Mescid-i Aksa yıkılacak, yerine Süleyman Tapınağı inşa edilecek (Mescid-i Aksa yapılmadan önce o alanda Süleyman Tapınağı'nın yıkıntıları vardı.), o tapınakta vücudunda 1 tel bile başka renk tüy bulunmayan kızıl bir inek kurban edilecek, mehdi yer yüzüne inecek vs vs..

Bayramdan bayrama camiye gitmeme rağmen Mescid-i Aksa'nın, Kabe inşa edilmeden önce müslümanların kıblesi olduğunu hatırlatmak isterim. Kabe yokken ona dönülüp namaz kılınırmış.

Meşhur kırmızı inek ırkı amerikalı yahudi bir çiftçi tarafından yetiştirilmiş.

Mescid-i Aksa'nın altında arkeolojik kazı diye yüzlerce tünel açıldı. Hatta 2. intifada bu yüzden başlamıştı. Erdoğan madem Mescid-i Aksa'yı yıkmak gibi bir niyetiniz yok, tarafsız bir heyet yollayayım, kazıları incelesin, tehlike olmadığını ben açıklayayım islam dünyasına dedi, kabul ettiler. Yollanan heyet güvenlik gerekçesi ile tünellere sokulmadı.

İnek tamam, Mescid-i Aksa'yı yıkma işi yolda. Gelelim vaat edilen topraklara.

Yabancılar ülkemizden toprak almak istediler. Türkiye dedi ki sadece benim vatandaşıma toprak satan ülkelere satarım. İngiltere dedi ben satamam tüm topraklar kraliçenin, İsrail de dedi ben de satamam tüm topraklar devletin. Olsun dedi bizimkiler siz satmayın biz sizinkilere satarız.

Yahudiler Urfa ve çevresinden deli gibi arazi satın almaya başladılar. Basın ayağa kalktı, gösteriler vs yapıldı.

Hükümet bir kanun çıkardı. Bir ilde yabancılara satılan toprak miktarı o ilin yüzölçümünün 1000'de 3'ünü geçemez.

1000'de 3'e varana kadar satın alan İsrail'liler, kota dolunca bölgede para ile kafaladıkları kürtlerin üzerine toprak almaya devam ettiler.

Baktılar ki bu iş böyle pratik olmuyor. Başka bir çözüm bulundu.

2005 yılı rakamlarıyla 4500 tane İsrail'li hamile kadın Güneydoğu illerine geçerek doğum yaptılar. Çocuklarına TC kimliği aldıktan sonra İsrail'e geri döndüler. O çocuklar 18 yaşlarını doldurduklarında TC kimlikleri ile gelip parayı bastırıp VAAT EDİLEN TOPRAKLARI satın alacaklar. Biz de ağzımız açık izleyeceğiz.

Bunu ben biliyorum, basın biliyor, başbakan biliyor ama bir önlem alınmıyor.

Bize ne pompalanıyor? GS-BJK derbisi, bir ay önceden konuşmaya başlıyoruz. Bir ay da gölgesi sürüyor. Ohh ne ala memleket. Televole kültürü vs... Düşünmeyen, tepkisiz, habersiz bir nesil yetiştirilmek isteniyor. Yazık ki başarılı da olunuyor.

Para ile ülke topraklarını satarsak, öteki dünyada kurtuluş savaşında, Çanakkale'de Gelibolu'da şehit olmuş dedelerimizin yüzüne nasıl bakacağız?

Yazı alıntı çalıntı vs değildir. Uzun yazmaktan uyuz olan ben kasıp yazdım. Lütfen sizde bu gerçekleri diliniz döndüğünce çevrenizdekilere anlatmaya çalışın. 

thegodisnowhere
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    taekwondo
    taekwondo's avatar
    Erkek
    hyperviper ayakta alkıslıyorum .. o onsekiz yasında gelenler bırak toprağı başkan başbakan cumhurbaşkanı olma hakkınıda kazanmış olmaktalar düşün gerisini bazı şeyleri göremeyen kendini davos bjk- gs maçlarına kaptıranlar var tmm gider tirbünde güzel bi stres atılır ama gerçeklere perde olamaz bunlar bırakın artık bu tayyıp kasırgasını şu memelekete adamgibi adam gelmedi gitti çar çakala minnet ettirdiler bizi be

Belamı bulmusum bulduqum kadar..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Bu konuda TSK'da yanlis tutum aliyor ama biraz daha bekleyip olaylarin iyice netlesi gerekir.Henuz ortada net bir tavir yok muhalefetten baska.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
Toplam Hit: 18162 Toplam Mesaj: 163