Micro SD Kart Problemi
-
Elimde 2 tane SD kart var 1 gb'lik bir tanesi, bir tanesi 4GB ( bu gün aldım sandisk 4 gb olanı ) 1 gb olanda sorun vardı, bu aldığımı takıyorum direk format disk dediğimde.
WİNDOWS was unable the format disk.
Gibi bir hata alıyorum, bir türlü açamadım, aciliyetide var yani. -
kart okuyucuda kilitleme zımbırtısı var. lock diye yazar. onu aç
-
ajan1111 bunu yazdı
Aynı hocam SD formatter programı ile bile yapıyorum bir cacık yok.
Sürekli yazma korumalı disk diyor ( adapterden açtım kapadım her türlü denedim aynı )
The disk is write protected. -
Zeytun-i bunu yazdıajan1111 bunu yazdı
Sürekli yazma korumalı disk diyor ( adapterden açtım kapadım her türlü denedim aynı )
The disk is write protected.hocam kardın üstünde bir çentik olur, bu locked konumundaysa diske yazma erişimi yoktur. bu çentiği unlock konumuna almalısın
gibi
-
unbalanced bunu yazdıZeytun-i bunu yazdıajan1111 bunu yazdı
The disk is write protected.hocam kardın üstünde bir çentik olur, bu locked konumundaysa diske yazma erişimi yoktur. bu çentiği unlock konumuna almalısın
gibi
Abi her türlü altlı üstlü deniyorum rest-art, attım Sd Formatter 3.1 de indirdim onlada olmadı RAW olarak görüyor, FAT olarak görmesi gerekli değil mi ?
36 MB olarak görüyor birde, 4 gb disk yahu. -
disk bozulmuş sanırım hocam. formatlaman gerekiyor düzgünce
-
unbalanced bunu yazdı
Babacığım :| :Ben papua yeni ginece yazışıyorum herhalde, 1 gb'lik vardı onda aynı hata vardı bunu aldım bundada bu hata var daha 0 aldım yeni yani, artı formatlaman gerekiyor diyorsun 2 saattir zaten formatlanmadığını söylüyorum bu hatayı format atarken alıyorum zaten.
The disk is write protected.
Formatı atabilsem zaten :| -
Zeytun-i bunu yazdıunbalanced bunu yazdı
Babacığım :| :Ben papua yeni ginece yazışıyorum herhalde, 1 gb'lik vardı onda aynı hata vardı bunu aldım bundada bu hata var daha 0 aldım yeni yani, artı formatlaman gerekiyor diyorsun 2 saattir zaten formatlanmadığını söylüyorum bu hatayı format atarken alıyorum zaten.
Formatı atabilsem zaten :|E hocam niye bu kadar yırtınıyorsun ki. Başka bir laptop veya kart okuyuculu bir cihazda dene kartları görüyorsa senin kart okuyucu problemli, eğer onlar de görmüyorsa sd kartlar bozuk.
Amk sanki pc açılmıyor neden diye sormuşsun da sana binlerce farklı çözüm söylenmesini bekliyorsun.
Ayrıca papua yeni ginenin resmi dili ingilizcedir ;)
torpedo_XL tarafından 10/Ara/12 00:30 tarihinde düzenlenmiştir -
diskin ya da disk okuyucun bozuk. farklı bilgisayarda o diski denersen her şey belli olur. 2 tane almış olabilirsin bu 2 sinin de bozuk olmayacağı
anlamına gelmez. deneme yanılmayla bulursun ancak. eğer boyut farklı görülüyorsa disk yapısı bozuk ya da okuyucu da problem var. normalde
flash bellekleri ya da harddiskleri istediğin boyutta formatlayabiliyorsun. mesela disk boyutu 1 gb olsun sen bunu 512 mb olarak formatlayabilrsin
ya da 10 gb olarak ama sonuçta fiziksel bellek sabittir sadece o şekil gösteriliyor. bunu düzeltmenin yolu da formattır. sen format attığın halde
olmuyorsa disk yapısını silip tekrar oluşturup o şekil format atacaksın yine olmuyorsa farklı bir kart okuyucusu kullanacaksın
-
torpedo_XL bunu yazdıZeytun-i bunu yazdıunbalanced bunu yazdı
Formatı atabilsem zaten :|E hocam niye bu kadar yırtınıyorsun ki. Başka bir laptop veya kart okuyuculu bir cihazda dene kartları görüyorsa senin kart okuyucu problemli, eğer onlar de görmüyorsa sd kartlar bozuk.
Amk sanki pc açılmıyor neden diye sormuşsun da sana binlerce farklı çözüm söylenmesini bekliyorsun.
Lan konuyla ne alakası var şimdi papua yeni ginenin alt yapısının :|
Hocam ben bu kart rider ve micro abdater'da kendi telefonumda kullandığım 128MB'lik MicroSD kart'ı açıyorum, yükleme yapıyorum, siliyorum her türlü kullanıyorum.
Ama bu dediğim kartları takınca bu oluyor hani öbür SD'de oldu bu gün sıfır aldığımda'damı sorun var yani anlatabildim mi biraz şaşkınım o yüzden. -
Zeytun-i bunu yazdıtorpedo_XL bunu yazdıZeytun-i bunu yazdıunbalanced bunu yazdı
Lan konuyla ne alakası var şimdi papua yeni ginenin alt yapısının :|
Hocam ben bu kart rider ve micro abdater'da kendi telefonumda kullandığım 128MB'lik MicroSD kart'ı açıyorum, yükleme yapıyorum, siliyorum her türlü kullanıyorum.
Ama bu dediğim kartları takınca bu oluyor hani öbür SD'de oldu bu gün sıfır aldığımda'damı sorun var yani anlatabildim mi biraz şaşkınım o yüzden.Hocam dediğim gibi kartları başka bir cihazda dene.