Migros'ta Satılan Çekirdeksiz Karpuzlar.
-
cukurova bunu yazdı
Arkadaşlar, alın yiyin birşey olmaz.
Çukurovada yaşayan biri olarak erken hasat denilen karpuzlar kabak aşısıdır, görüntü var ama tat yoktur. Haziran-Temmuz ayındaki yetişen tarla karpuzu gerçek tatta karpuzdur.
Herkes sallamış, öncelikle buna "halep karası" denen karpuz türü, çok lezzetlidir ama aşırı çekirdeklidir. Çekirdeksiz olarak satılan karpuz GDO değil, hibritleme yoluyla üretilmiştir.
Hatta bunu; ilk kez yıllar önce yerli firma olan Sapeksa (sabancıların tohum şirketi, sonra satıldı) yaptı ve denedi.
Herkes sallamış, genetiği değiştirilmiş vs diye arkadaşlar "5977 sayılı Biyogüvenlik Kanunu'na göre; ülkemizde genetiği değiştirilmiş bitki ve hayvanların üretimi yasaktır."
Kısaca bol bol yiyin, birşey olmaz.
Ozellikle konu basligi olan migrostaki nova cekirdeksizi bir arastir bakalim..
GDO'lu genetigi degistirilmis karpuz da, hibrit ile islah edilmis melezleme karpuzda var piyasada.
Eski ata tohumu , yerli tohum yemeye bakin diyecegine , utanmadan ''bol bol yiyin, birsey olmaz'' demissin..
"5977 sayılı Biyogüvenlik Kanunu'na göre; ülkemizde genetiği değiştirilmiş bitki ve hayvanların üretimi yasaktır." demissin ama sen bu dedigine inaniyor musun? kilifina uydurmak icin % kacin ustune kadar GDOlu olarak kayda girmiyor biliyor musun? , ayrica margarin , bugday , soya, misir , hayvan yemi vs gdolu urunlerden ve radyasyon ile raf omru uzatilmis sebze/meyveden ve tuzukten haberdar misin ?
-
Şunu şöyle koyayım dua edersiniz. a101 yakın ve ucuz diye oradan alıyorum. Karpuzların hepsinin dışı beyaz. Dikkat ettiğim husus dışının görseldeki gibi sarı beneklerden oluşuyor olması. Genelde sonuç iyiydi. a101'in kabak aşılı karpuzlarından mıdır nedir bir keresinde tam olarak kabak aldım.
Bunun gibi birşeydi. Ortasında kabak çekirdeği yok tu ama boştu ve birbirine paralel 3 tane perde vardı :D Yaşadığım en büyük wtf moment. Fotosunu çekmediğime üzülüyorum.
Sesinden olgunluğunu anlayanları anlayamıyorum. Nasıl anlıyorsunuz abi. .d
-
hojucuk bunu yazdıcukurova bunu yazdı
GDO'lu genetigi degistirilmis karpuz da, hibrit ile islah edilmis melezleme karpuzda var piyasada.
Eski ata tohumu , yerli tohum yemeye bakin diyecegine , utanmadan ''bol bol yiyin, birsey olmaz'' demissin..
"5977 sayılı Biyogüvenlik Kanunu'na göre; ülkemizde genetiği değiştirilmiş bitki ve hayvanların üretimi yasaktır." demissin ama sen bu dedigine inaniyor musun? kilifina uydurmak icin % kacin ustune kadar GDOlu olarak kayda girmiyor biliyor musun? , ayrica margarin , bugday , soya, misir , hayvan yemi vs gdolu urunlerden ve radyasyon ile raf omru uzatilmis sebze/meyveden ve tuzukten haberdar misin ?
hojucuk bunu yazdıYEMEYiN.
Bunlar kromozom sayisi 44 kromozomdan, 22-33 araligna indirilmis, laboratuarda yaratilan hibrit tohumla yetisme endustriyel karpuz turu.. zararli, kimyasal ziraai ilaclar ile desteklenmekte ve genetigi degistirilmis GDO'lu urundur, kanserojen ve sagliga zararli bir tercih olur. Hazera Genetics, Monsanto gibi turkiye pazarini isgal eden firmalarin , cekirdeksiz hibrit projelerinin sonucu.
dogal adana karpuzu , diyarbakir karpuzu ve yerli cekirdekli karpuzlarimizi tercih edin.
Ya hocam sallıyorsun gibi geldi. Öncelikle karpuz zaten 22 kromozomludur, hibrit olarak 44 olarak yetiştirilebilir. Hibrit (melez) bitki yetiştirmek, gdo ile arasında hiçbir alaka veya ilişki yoktur. Yukarıda hem hibrit, hemde gdo diyorsun. bir karar mı versen?
Kanunda "ülkemizde genetiği değiştirilmiş bitki ve hayvanların üretimi yasaktır." ve yetişmiş üründe binde 9 altında GDO tesbitinde buna bulaşma denir.(1000 karpuzda 9 karpuz geni farklı olabilir buda normaldir). ithal ettiğin tohumun gen haritası binde 9 değiştirilmiş ise yine o GDO lu üründür, ekemezsin ve bu tohumu ithal edemezsin, sertifika ve ruhsat alamazsın. Ama nasıl olursa bizim çiftçi çok daha pahalı ve yasak olan gdo lu tohuma dünya para ödeyip buluyor ve ekiyor ???
Hala inanmıyorsan çekirdeksiz karpuz hibrit yönetimi ile nasıl üretildiğine dair bir makaleden alıntı; (orjinalini google bulursun);
"In other words, a seedless watermelon is a sterile hybrid which is created by crossing male pollen for a watermelon, containing 22 chromosomes per cell, with a female watermelon flower with 44 chromosomes per cell. When this seeded fruit matures, the small, white seed coats inside contain 33 chromosomes, rendering it sterile and incapable of producing seeds. This is similar to the mule, produced by crossing a horse with a donkey – simple cross-breeding. And to be clear on the subject, this is not genetic modification. Cross-breeding is two parents and their offspring."
-
wert bunu yazdı
yoğurt ve peynire merak saldım bu ara :D
Evde yoğurt, peynir yapmak süper fakat bakteri ve maya işine dikkat etmek, işin uzmanlarından bilgiyi iyi almak, iyi araştırma yapmak sonrasında yoğurt/peynir yapmak lazım. Hastalıklara sebebiyet vermemek için.
-
PcK0 bunu yazdıwert bunu yazdı
yoğurt ve peynire merak saldım bu ara :D
Evde yoğurt, peynir yapmak süper fakat bakteri ve maya işine dikkat etmek, işin uzmanlarından bilgiyi iyi almak, iyi araştırma yapmak sonrasında yoğurt/peynir yapmak lazım. Hastalıklara sebebiyet vermemek için.
www.dogadanbizim.com mayalarını kullanın. Adamlar devrim yaptı resmen türkiye'de.
-
cukurova bunu yazdıhojucuk bunu yazdıcukurova bunu yazdı
hojucuk bunu yazdıYEMEYiN.
Bunlar kromozom sayisi 44 kromozomdan, 22-33 araligna indirilmis, laboratuarda yaratilan hibrit tohumla yetisme endustriyel karpuz turu.. zararli, kimyasal ziraai ilaclar ile desteklenmekte ve genetigi degistirilmis GDO'lu urundur, kanserojen ve sagliga zararli bir tercih olur. Hazera Genetics, Monsanto gibi turkiye pazarini isgal eden firmalarin , cekirdeksiz hibrit projelerinin sonucu.
dogal adana karpuzu , diyarbakir karpuzu ve yerli cekirdekli karpuzlarimizi tercih edin.
Ya hocam sallıyorsun gibi geldi. Öncelikle karpuz zaten 22 kromozomludur, hibrit olarak 44 olarak yetiştirilebilir. Hibrit (melez) bitki yetiştirmek, gdo ile arasında hiçbir alaka veya ilişki yoktur. Yukarıda hem hibrit, hemde gdo diyorsun. bir karar mı versen?
Kanunda "ülkemizde genetiği değiştirilmiş bitki ve hayvanların üretimi yasaktır." ve yetişmiş üründe binde 9 altında GDO tesbitinde buna bulaşma denir.(1000 karpuzda 9 karpuz geni farklı olabilir buda normaldir). ithal ettiğin tohumun gen haritası binde 9 değiştirilmiş ise yine o GDO lu üründür, ekemezsin ve bu tohumu ithal edemezsin, sertifika ve ruhsat alamazsın. Ama nasıl olursa bizim çiftçi çok daha pahalı ve yasak olan gdo lu tohuma dünya para ödeyip buluyor ve ekiyor ???
Hala inanmıyorsan çekirdeksiz karpuz hibrit yönetimi ile nasıl üretildiğine dair bir makaleden alıntı; (orjinalini google bulursun);
"In other words, a seedless watermelon is a sterile hybrid which is created by crossing male pollen for a watermelon, containing 22 chromosomes per cell, with a female watermelon flower with 44 chromosomes per cell. When this seeded fruit matures, the small, white seed coats inside contain 33 chromosomes, rendering it sterile and incapable of producing seeds. This is similar to the mule, produced by crossing a horse with a donkey – simple cross-breeding. And to be clear on the subject, this is not genetic modification. Cross-breeding is two parents and their offspring."
Bu hibrit gdo zart zurt işlerinden dolayı meyve yiyemiyorum artık aq. Mükemmel görünen meyveler. Zor bozulan meyveler. Çekici parlak renkler.
Fruktoz oranı normalin 5 katı vitamini minerali yalan olmuş meyveler.
Oynamayın aq sokacam çekirdeğine hibritine. Adam gibi ezik büzük meyve yemek istiyorum lan. İnsanoğlunun elinin değdiği doğal şeye pislik bulaşmıştır bu kadar basit
-
Cukurova hoca sen anlamak istemedikten sonra bana ancak afiyet olsun demek duser , ona insanlara yiyin , birsey olmaz diye dikta etmeden kendin gotur..
Ben Gdolusu da , hibrit tohumlusu da var diye , {virgul} ile ayirmisim veya dogalina , yerlisine tesvik etmek istemisim, sen supermarket tezgahindaki migros nova cekirdeksizi gunahlarindan arindirip, sevimlilestirmissin.
Sen hibrit tohumu iyi bir sey mi saniyorun ? Ata tohumu, eski tohumumuzla bir olur mu ? . Hibrit dedigin A ulkesinin genetigi oynanmis,dayanikli ve hizli gelisen el yapimi tohumunun B ulkesinin yerli tohumu ile birlestirilmesi diye sana anlatacak mi saniyorsun ? Kanada ne yapti senin kirmizi mercigimegini alip goturdu , kendi ulkesinde yaptigi soguga dayanikli mercimek tohumuyla hibritleyip; prosudurlerle de seni kitleyip, sana mercimek satmaya basladi.. Bugday icinde , pek cok yerli kaliteli tohum icinde bu ihanet yapildi,yapilmakta.
Trdeki en cok degisen , uzerinde oynanan yasalardan birinin tarim ve hayvancilik oldugunu unutma.
Bostan/ekim alanindaki yabani bitki oldurucu, kimyasal zehir -> Glifosat / roundup kullanimina girmedim bile, avrupada yasak , turkiyede peynir,ekmek gibi satiyor, el ayak..
Bioguvenlik yasasi dedigin yasada yuzde bilmem kacin altina kadar GDOluyu bir sey olmaz deyip gecirdiler , ayni yuzde de GDO iceren urunler avrupada yasak, satamiyorsun da.. Testlerde Mersin serbest bolge limani ile girmis GDO icerdigi gorulen ithal urunlere; Gemide daha once GDO lu urun tasinmistir , oradan bulasmistir bir sey olmaz diyen TARIM BAKANLARI gorduk hoca.
Radura ya girmedim,
Pek cok urune , sute , yogurta , ete yapilana , katilana , yemlerine girmedik..
-
hojucuk bunu yazdı
Cukurova hoca sen anlamak istemedikten sonra bana ancak afiyet olsun demek duser , ona insanlara yiyin , birsey olmaz diye dikta etmeden kendin gotur..
Ben Gdolusu da , hibrit tohumlusu da var diye , {virgul} ile ayirmisim veya dogalina , yerlisine tesvik etmek istemisim, sen supermarket tezgahindaki migros nova cekirdeksizi gunahlarindan arindirip, sevimlilestirmissin.
Sen hibrit tohumu iyi bir sey mi saniyorun ? Ata tohumu, eski tohumumuzla bir olur mu ? . Hibrit dedigin A ulkesinin genetigi oynanmis,dayanikli ve hizli gelisen el yapimi tohumunun B ulkesinin yerli tohumu ile birlestirilmesi diye sana anlatacak mi saniyorsun ? Kanada ne yapti senin kirmizi mercigimegini alip goturdu , kendi ulkesinde yaptigi soguga dayanikli mercimek tohumuyla hibritleyip; prosudurlerle de seni kitleyip, sana mercimek satmaya basladi.. Bugday icinde , pek cok yerli kaliteli tohum icinde bu ihanet yapildi,yapilmakta.
Trdeki en cok degisen , uzerinde oynanan yasalardan birinin tarim ve hayvancilik oldugunu unutma.
Bostan/ekim alanindaki yabani bitki oldurucu, kimyasal zehir -> Glifosat / roundup kullanimina girmedim bile, avrupada yasak , turkiyede peynir,ekmek gibi satiyor, el ayak..
Bioguvenlik yasasi dedigin yasada yuzde bilmem kacin altina kadar GDOluyu bir sey olmaz deyip gecirdiler , ayni yuzde de GDO iceren urunler avrupada yasak, satamiyorsun da.. Testlerde Mersin serbest bolge limani ile girmis GDO icerdigi gorulen ithal urunlere; Gemide daha once GDO lu urun tasinmistir , oradan bulasmistir bir sey olmaz diyen TARIM BAKANLARI gorduk hoca.
Radura ya girmedim,
hocam bence o konularada gir lütfen. senin anlattıklarınla kendi araştırmamızı harmanlayıp bilinçlenelim.
-
hojucuk bunu yazdı
Radura ya girmedim,
hojucuk hocam boş konuşuyorsun. Olayı karpuzdan nerelere getiriyorsun. Sen çekirdeksiz karpuz gdo'lu şöyle böyle dedin, bende öyle birşey olmadığı ıspatladım. Bak yukarıdaki arkadaş çok iyi özetlemiş, adam "sizin gibiler yüzünden meyve sebze yiyemiyorum" diyor. Sana kalsa aç kalacaz, sürekli bir felaket senaryoları. Bunun düz dünyaçılar ile aşı kartışlığından bir farkı yok bana göre.
Bende GDO karşıyım, doğal tarımdan yanayım ama bilinçliyim, atıp tutmuyor. Bilip bilmeden konuşuyorsun. Senin ata tohumu dediğinde HİBRİT tohumdur kardeşim. Ataların onlarca yıl ekip, en iyisi mahsülleri tohumluk olarak ayırdığı, o bölgeye göre en dayanıklı, en verimli tohumdur. Yıllar içinde ataların tarafından hibritleştirilmiştir. (melezlenmiştir yani). Hala hibrit tohuma genetiği ile oynanmış diyorsun( "Hibrit dedigin A ulkesinin genetigi oynanmis,dayanikli ve hizli gelisen el yapimi tohumunun B ulkesinin yerli tohumu ile birlestirilmesi diye sana anlatacak mi saniyorsun" ). GDO hakkında hiç fikrin yok. GDO'lu ürün herşeyin başında kısır bir üründür, tekrar ürün vermez, hibritleşemez :) milyar dolar ar-ge yapan gdo tohum şirket geri zekalı değilse tabii.
Bak sana yine karpuzdan örnek vereyim, bu bölgece binlerce dönüm karpuz ekilir ve bunun %50 fazlası yurtdışına gider, bütün avrupanın karpuz talebinin çoğunu çukurova bölgesi tek başına karşılar. Şimdi binlerce dönüm karpuz ekecek ve bunun ihraç edileceni bilen çiftçi gerizekalı mı sence?
Adamalar tohumun cinsi, türü, önceki rekoltesi, lisansı, ruhsatı, lab sonuçları, organik sertifikası... hepsini talep ediyor. Bu kullanılan ilaçlar içinde böyle. Aksi taktirde yabancı gümrükteki testlerden bütün mallar geri döner ve 5 kr. kazanamaz. Almanya ve rusya gümrükleri bizden çok daha hassas bu konulara.
Bana amerikan yapımı 3-4 adet gıda belgeseli izleyip herşey gdo'lu demeyin. Çukurovada bir sürü çiftçi birliği, kooperatifi, derneği mevcut, işini adam gibi yapan ziraat ve gıda mühendisleri var. Yediğiniz karpuzunda tohumları firmalar tarafından yine çukurovada steril tohumluk arazilerinde yetiştiriliyor.
Konu gereksiz yere uzadı, son olarak ; Bol bol çukurova karpuzu yiyin kardeşim, birşey olmaz. Migrosda satılıyorsa zaten korkmayan yiyin, bir sürü üretici belge ve raporları vardır zaten.
-
1-Cukurova sen hicbir sey ispatlamadin , neyin ne oldugunun farkinda bile degilsin , bir GDO doladin eline , kendince uste cikabilecegin tarafindan hala GDO teranesi uzerinden bodozlama sacmaliyorsun. Ayrica ben GDO genetigi degismis , hibrit ise melezlesmis tohum diye belirttim.
2-Konu Migros Nova karpuzdu , konuyu turkiye tarim ve hayvanciliginda GDOlu urun yok diyerek konuyu baska yere tasiyan ben degil kendinsin.
3-Ilaveten disariya satilan ihrac urunu, disariya satmak uzere yetistirilen yerli urun, ic piyasa surulen ithal veya ic piyasa icin uretilen yerli urunler bir degil , onun farkinda da degilsin, Rusya’ya yerli kalite sarimsak satiyorsun, cinden sarimsak ithal edip ic piyasaya suruyorsun , domatesinden , tutunene pek cok urun icin gecerli bir durum, yani tek duze bakip [dunya duzmus bilmem ne] , saga sola saldiran da sen oluyorsun..
ABD ve Kanada'daki [gunumuzde Cin ve AB ulkelerininkiler de dahil] uretim atiklari, suttozu , margarin , pirinc, bugday gibi bos kalori kaynagi yiyecekler TR gibi az gelismis ulkelere once yardim olarak parasiz verildi, akabinde o ulkenin oz uretim kaynaklari baltalandi, zayiflatildi. Kendi kendine yeten ulkeler baskasinin eline bakmaya basladi, ve bu hale gelince emperyalistler daha once parasiz verdikleri yiyecekler icin para istemeye hatta dolar talep etmeye basladilar.
1948 de Marshall plani ile ekonomik yardim adi altinda baslayan Turk tarim katliami kademeli olarak kaypak hukumetlerce onaylana onaylana gunumuze kadar geldi, bugun tarimin hali ortada..
Soyle bir bakalim..
ZEYTIN
Tarimsal yikim zeytin yagi ile basliyor. Zeytinyagli yiyemem aman turkuleri ile halk margarin , palm , soya , canola yaglarina alistiriliyor. Zeytinyagi uretimi azaltiliyor, ithal yaglarin gumruk bedeli dusuruluyor veya serbest kiliniyor. DP Menderes ile baslayip gunumuzde devam eden surecte; zeytin ilk yetistigi anayurdu topraklardan, batili medeniyetlerin hakimiyetine kaydi..
------> kostik , zeytin normalinde uzunca bir sure acisi ciksin diye salamuraya yatirilir, bu salamura suresini kisaltmak icin de kostik kimyasal kullaniyorlar,
------> cekirdek simsiyahsa zeytin kostiklidir,
------> renk duzenleyici kimyasallar kullaniliyor, parlak , yumusak ve rengi bozulmasin diye Ferrolaktat E-585 ve Ferroglukonat E-579 zehir
TUTUN
Yil 2008 tekelin alti sigara fabrikasi, samsun, tokat, malatya, adana, maltepe, bitlis british american tobaccoya 1.7 milyar dolara satildi. Bu rakam tekelin sadece iki sigara fabrikasinin uc yilda yapacagi kara denk dusen bir para karsiligiydi.
Ayrica istanbul, adana, ballica, bitlis, malatya, tokat sigara fabrikalari tum envanter kayitlariyla markadan , lojmanlara kadar tum varliklari ile satildi. Bu fabrikalar yalnizca arsalari konut yapilmak uzere satisa cikarilsa en az 4-5 milyar dolara satilacak mulklerdi.
British American Tobacco parayi da Turk bankalarindan kredi olarak aldi. Ozellestirilen devlet mallarini satin alan yabancilarin, krediyi Turk bankalarindan bulmalari ??. Turk parasiyla Turk’un malini almak.
Bunun disinda satilmayan ve tekelin elinde kalan Yaprak Tutun isleme fabrikalarindaki en kaliteli 25 milyon kilo tutunu (125 milyon dolar) kuresel sirkete hediye ettiler. Oysa satis yapilirken calisanlara Yaprak Tutun isletmelerinin satilmayacagi sozu verilmis.
Tekel , ulkenin en buyuk sanayi kuruluslari arasinda; calisanlar siralamasinda birinci , brut katma degerde ucuncu, donem karinda yedinci, uretimden satista sekizince, satis hasilatinda onun siradaydi. Satisindan bir yil once 196 milyar tl kar etmisti. Ama yok edildi.
------> Bugun yetisen birkac kaliteli tutunde minimum fiyattan yurtdisina giderken , Turkiye ic pazarinda disaridan alinan kalitesiz tutunler kullanilir.
------> Sarma tutun , yerli tutun vs kullanmanin cezaya tabii oldugu yasalari da unutmayin , bu tutune ihanet degil mi ? , kacak tutunu artirmak degil mi ?
------> Tutunlere enjekte edilen aromalar , ictikce icesi gelsin bagimlilik yapsin , cektikce akcigerinin dibine kadar inebilsin diye eklenen menthol acici kimyasallar
------> Genclere ozendirmek uzere planlanan meyve , cikolata aromali tutun cesitleri
SUT
Inek sutu ortalama %3.4 protein iceriyor. Bunun; %2.7'si "kazein" ve %0.6'si (peynir alti) "whey proteinleri" ile, %bilmem nesi (ure, kreatin, urik asit ve a-amino azotundan) "NPN"den olusuyor.
"Kazein"; alfa, kappa ve beta diye ayriliyor. "Beta"; Al ve A2 seklinde siniflandiriliyor. Ikisi arasindaki fark sadece bir amino asit.
Dikkat edilecek nokta: Al, gastrointestinal sindirim sonucu "Beta Kazein Mor n _7" olusturuyor. Al ve A2'deki "Beta Kazein" farki budur. "Beta Kazein Morfin _7" cok onemlidir.
------> "Beta Kazein" ithal ineklerin Al tipi sutunde fazla...
------> gluten gibi kazein de alzheimer, parkinson, otizm, sizofreni, kalp rahatsizligi, diyabet, ögrenme ve hafiza bozukluklarinin sebebidir
------> "Al Beta Kazein" orani irklara gore soyle:
Holstein 0.523 <---------- Turkiyenin mahkum edildigi ithal inek tipi
Dogu Anadolu Kirmizisi 0.080
Güney Anadolu Kirmizisi 0.117
Yerli Kara 0.125
Boz Irk 0.426
Yerli ineklerimize noldu, ne alemde hayvanciligimiz ?
SUT MUHAFAZA
------> 72-75 derecede 15-30 saniye islem gormus sut pastorize , 3 gun tazeligini korur
------> 135-150 derecede 2-6 saniye islem gormus sut UHT , 4 ay tazelinigi korur
------> Sterilize ise uzun omurlu, soguk zincir istemez ve faydali bakterileri yok eder
------> Bugun raflarda satilan sutler kac ay gidiyor ? 3 ay , 5 ay , 9 ay hay masallah nasil oluyor acaba ?
YOGURT + SUT URUNLERI
Geleneksel yogurdun dayanma suresi 4-5 gundur , marketlerdekinden ne haber ?
------> dusuk kalorili tatlandirici ''asesulfam potasyum'' asesulfam-k E950 sekerden 130 kat tatli , kalorisi daha dusuk
uzun vadeli kullanimi gogus,organ tumoru, akciger,solunum yolu hastaliklari / kisa vadede bas agrisi , depresyon yapar
kullanim alani: sut,sut urunleri,diet urunler,meyveli yogurtlar, hazir tatlilar, pudinglerde
------> jellestirici carrageemam / karagenon E407 katki maddesi, yogurt,peynir,puding, dondurma / kalp damar, diyabet , kanserojen sorunlari yaratmakta.
------> karisim kolaylastirici monogliseritler ve digliseritler E40-E477
kullanim alani: yogurt, krema, tereyagi, margarin, peynir, dondurma, sutlu tatlilar / damarlari tikiyor
------> sukraloz E955 yapay tatlandirici , diyabetin asil sebebi, faydali bagirsak bakterilerini oldurur, iltihapli bagirsak hastaliklarina yol acar,kansorejendir, migren tetikler
kullanim alani: nerede yok ona bakmak lazim :P
TUZ
MSG cin tuzu ve ajinomoto - E621 sinir hucrelerine zarar, alzheirmer, parkinson, epilepsi, pankreas, diyabet, bobrek, karaciger sorunlari
kullanim alani: piyasaya hakim, pek cok hazir gida , fast food , sokak saticilari , lokantalar , as evleri , dugun/dernek yemekleri , toplu yemek organizasyonlari vb..
YAYGIN TARIM ILACI - Glifosat / Round up / MEYVE + SEBZE
Ekim , urun alanindaki yabani bitkileri oldurmek icin topragi zehirleyen ilac, aktif molekul. toksindir, kanser, yaslanma ve pek cok hastaligin sebebi
kullanim alani: piyasaya hakim suan, organik urunler haricinde mutlaka sorgulanmali.
HIBRIT BUGDAY + PIRINC
Yuzlerce cesidi ile anadolusu , Kars siyeze , cibil arpa , kavilca gibi dunyanin en kaliteli ekinlerine sahipken , kendi tohumlarini disariya ver , yerine hibrit al , yerli tohum takasini engelle , sertifikali tohum sarti ile hibrit al,sat,kullandir , ureticiyi bitir, ureticinin giderlerini artir,ceza kes, ekim alanlarini daralt , kaliteyi dusur, yetmedi mi ? .. gelsin ithal bugdaylar..
------> "klorpirifos" (chlorpyrifos) tarimsal bocek ilaci/pestisitin
------> "amylopeetin A" maddesi toz sekerden bile daha hizli kan sekerini yukselttigi bilinmekte.. Hibrit bugdaydaki bu madde seker metabolizmasi ile oynayarak, aclik hissi yaratir kalp ve seker hastaliklarina sebep olur. Beyinde yaptigi; sindirildiginde aciga cikan bilesenin tutundugu ilgili reseptorler uzerinden vucutta keyif verici madde etkisi yaparak haz duygusu yaratmasi.
------> Fazla gluten koymalarinin nedeni , yavas yavas zehirlemek
------> E928-E924 unu beyazlatmak icin kullanilir
------> E282 kuflenmeyi onlemek icin kullanilir
------> E420 suni tatlandirici
------> E920 kivam artirici
------> E920 vb. zararli katki maddeleri basta domuz kili, tavuk tuyu ve insan sacindan yapilir
------> "rengi kahverengi olsun" ve "aroma tadi versin" diye arpadan "dark malt" koyuyorlar
------> 24 kromozom, 48 cikarilmis hibrit tipler
Dunya tarim piyasasina hakim alti kuresel sirket: BASF (Almanya), Bayer (Almanya), DuPont (ABD), Dow Chemical (ABD), Monsanto (ABD) ve Syngenta (Isvicre) birbirleriyle birleserek tek bir guc halinde de calisabiliyorlar.
Tohumlarini satacaklar...
Tohumlarini kullananlara gubre,ilac satacaklar...
Tohumlarini ekenlere petrolleri satacaklar...
Parasi olmayanlara kredi verecekler...
Bu tarim felaketi sonucu hastalananlara ilac satacaklar.
Pirinc ithalatinda kota kaldirimi, tuccar istedigi kadar pirinc ithal etme gucunu elde ederek, ic pazarda yerli pirinc ureticisi aleyhine avantajli konuma gecirilisi, (ithalatci tuccarın urununu kimden aldigini tahmin edersiniz!) sonucta pirinc kotasini kaldiran Turkiye pirinci ithal etsin dursun.
Cargill tarim arazilerini kanun disi alip , kanun degisikligi yaptirarak , uzerine af bedeli odemelerden de muaf olarak satisi yasak olan birinci derece tarim ve sulama alanlarinin sahibi oldu. Danistay karari ile tesisler kapatildi , iktidar yasa degisikligi ile Cargill faaliyete gecirildi. Veto edip meclise gonderildi, bu kez meclisten gecirildi. Cargill, hakkinda olumsuz yedi mahkeme kararina ragmen islerine devam etmeyi surdurdu. cunku, Cargill'in fabrikası da kacakti ve mevzuat degisikligiyle ABD'li sirketin bu sorununu da giderdi.
SEKER
"endustriyel seker" tesisleri , seker kanunu , seker fabrikalainin ozellestirilmesi kanunu.
sekerpancar ektirilmeyen yetistirici, olusturulan sekerpancari acigi boylece yapilan ithalat, ulke gereksiniminin cok uzerindeki abartili ithalat.. Kendi pancar ureticilerini zarar ettirerek uretimi birakmalarini zorlamaya devam eden potikalar ile AB ulkelerinden yapilan seker ithalinde gumruk vergisi gevsek, serbest birakilan ithalat. Biz AB'nin somurgesimiyiz "nisasta bazli sekere" mahkum ettiler ? zehir..
MISIR
------> "atrazine/atrazin" misir yaygin kullanilan kimyasal erkek kurbagalarda %70 oraninda kisirliga sebep olmustur
RADURA ISARETLI URUNLER / ETLER + MEYVE + SEBZE
------> Radura gida paketlerinin uzerindeki yesil isaret radyasyon verildigini belirtir, raf omru , boceklenmemesi vs icin zehir.
------> et urunlerinde oyun , %100 ettir , evet ama ne etidir ? icerik yok..
------> et urunlerinde oyun , %100 danadir , evet ama dananin neresidir ? niye %100 dana etidir diye yazmiyorlar ?
TAVUK + Yumurta
------> Antibiyotik, hormon, gdolu soya,misir yemler, uzun vadede vucuda olan zararlarini saymaya gerek yok.
NOT
Ornekler cogaltilabilir arkadaslar , ortada top, tufek kullanilmadan surdurulen bir savas var , elinizden geldigi kadar kendinizi ve cevrenizi bilinclendirin, cok yemek degil az ve oz yemenin muhim oldugu bir donemdeyiz. Alanin , satanin umrunda degil kimin ne yiyecegi , global sirketler de guclu lobileri ile istedikleri bicimde yuruturlar duzeni. Halk ise ne yedigini, yiyecegini dusunmeyi birakmis , neresi ucuzsa orayi tercih eder durumda , caresiz kalabilirsiniz ama umursamaz asla..