folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Milliyetci Misin ? Faşistsin !!!

Milliyetci Misin ? Faşistsin !!!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sosyopat
    Sosyopat's avatar
    Erkek
    amele_2 bunu yazdı:
    -----------------------------

etme cahille muhabbet, küstürürsün

silme cam kırığıyla götünü, kestirirsin

amele yine son noktayı koydu.

Eğer En İyisi Olmak İstiyorsan Sana Saygı Duymalarını Sağla, Saygı Duymalarını İstiyorsan Kimseye Saygı Gösterme, Kimseye Saygı Göstermezsen Saygıyı Sen İcat Ettin Zannederler
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Eğer bir insan milliyetçiyim diyorsa ve ardından kürtlerin hepsi pkklıdır asalım keselim diyorsa o ırkçıdır.Yani bilmeyenlerin söylemek istediği şey ırkçılıktır.Fakat nedense faşizm diyorlar.

Irkçılık nedir;

İnsanların toplumsal özelliklerini biyolojik, ırksal özelliklerine indirgeyerek bir ırkın başka ırklara üstün olduğunu öne süren öğreti, rasizm

Buna göre milliyetçiyim deyipde kıbrısta bile karadenizliler (lazlar + ülkücüler) ile kürtler olarak kutuplara ayrılıyorsa, sol-sağ,şu bu deniyorsa işte bunların hepsinin temelinde ırkçılık vardır.

Kimse kusura bakmasın kürt diye direk pkklı demem, diyemem.Adamla tanışrım derim ki evet bu şerefsizin önde gideniridir pkklıdır yada bu çok sağlam adamdır.

& Android;

Arkadaşım Türk milliyetçiliğine girersen işte böyle saplanıp kalırsın.

ATATÜRK’ÜN KENDİ İFADESİYLE İLKELERİNİN TANIMI

2-Milliyetçilik:

Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türk halkına Türk Milleti denir. (1930)

Diyarbakırlı, Vanlı, Erzurumlu, Trakyalı, hep bir soyun evlatları ve aynı cevherin damarlarıdır. (1923)

Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk toplumudur. Bu toplumun fertleri ne kadar Türk kültürüyle dolu olursa, o topluma dayanan Cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur. (1923)

http://www.mebnet.net/ataturk/ilkeler.htm

gördüğün gibi burada hiç bir şekilde ocaklardaki milliyetçilik felsefesi yoktur olamazda.Zaten 6 ilkeden birini alıp biz bucuyuz diyen adamda Atatürkçü deildir.İsteyen istediği kadar milliyetçilik böyle öğretiliyor ocaklarda desin.Gidin bi görün ülkücülerle oturup konuşun.Kürtlere nasıl bakılıyor.

İŞin özü faşizm ile ırkçılık aynı şey değildir.milletin faşizm dediği ırkçılıktır.

Ben milliyetçi miyim ?? Bana bu soru sorulduğunda çok basit bir cevap veriyorum.Atatürk ilkelerindeki kadar.Ne fazla ne eksik.La bunlar şu kesimden değil mi kırın kafasını diyecek kadar değil.Yada araplarda müslüman diye kıçımıza kadar onlara satalım veya mühim olan para kazanmak deyip amerikalılara kıçımızı dahi satmak demek değildir.

isteyen okur öğrenir ne ne değildir.Gerçi bu yaştan sonra o kafalar değişir mi bilmem ama :  http://www.mebnet.net/ataturk/ilkeler.htm

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    YesTERFoX bunu yazdı:

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=941003

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=1562739

birkaç güzel alıntı :W

ekşisözlükte öyle yazdığına göre kesin doğrudur:) bilimsel kanıt nede olsa 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı:

Eğer bir insan milliyetçiyim diyorsa ve ardından kürtlerin hepsi pkklıdır asalım keselim diyorsa o ırkçıdır.Yani bilmeyenlerin söylemek istediği şey ırkçılıktır.Fakat nedense faşizm diyorlar.

Irkçılık nedir;

İnsanların toplumsal özelliklerini biyolojik, ırksal özelliklerine indirgeyerek bir ırkın başka ırklara üstün olduğunu öne süren öğreti, rasizm

Buna göre milliyetçiyim deyipde kıbrısta bile karadenizliler (lazlar + ülkücüler) ile kürtler olarak kutuplara ayrılıyorsa, sol-sağ,şu bu deniyorsa işte bunların hepsinin temelinde ırkçılık vardır.

Kimse kusura bakmasın kürt diye direk pkklı demem, diyemem.Adamla tanışrım derim ki evet bu şerefsizin önde gideniridir pkklıdır yada bu çok sağlam adamdır.

& Android;

Arkadaşım Türk milliyetçiliğine girersen işte böyle saplanıp kalırsın.

ATATÜRK’ÜN KENDİ İFADESİYLE İLKELERİNİN TANIMI

2-Milliyetçilik:

Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türk halkına Türk Milleti denir. (1930)

Diyarbakırlı, Vanlı, Erzurumlu, Trakyalı, hep bir soyun evlatları ve aynı cevherin damarlarıdır. (1923)

Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk toplumudur. Bu toplumun fertleri ne kadar Türk kültürüyle dolu olursa, o topluma dayanan Cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur. (1923)

http://www.mebnet.net/ataturk/ilkeler.htm

gördüğün gibi burada hiç bir şekilde ocaklardaki milliyetçilik felsefesi yoktur olamazda.Zaten 6 ilkeden birini alıp biz bucuyuz diyen adamda Atatürkçü deildir.İsteyen istediği kadar milliyetçilik böyle öğretiliyor ocaklarda desin.Gidin bi görün ülkücülerle oturup konuşun.Kürtlere nasıl bakılıyor.

İŞin özü faşizm ile ırkçılık aynı şey değildir.milletin faşizm dediği ırkçılıktır.

Ben milliyetçi miyim ?? Bana bu soru sorulduğunda çok basit bir cevap veriyorum.Atatürk ilkelerindeki kadar.Ne fazla ne eksik.La bunlar şu kesimden değil mi kırın kafasını diyecek kadar değil.Yada araplarda müslüman diye kıçımıza kadar onlara satalım veya mühim olan para kazanmak deyip amerikalılara kıçımızı dahi satmak demek değildir.

isteyen okur öğrenir ne ne değildir.Gerçi bu yaştan sonra o kafalar değişir mi bilmem ama :  http://www.mebnet.net/ataturk/ilkeler.htm

"Kimse kusura bakmasın kürt diye direk pkklı demem, diyemem" diyorsun ama "Gidin bi görün ülkücülerle oturup konuşun.Kürtlere nasıl bakılıyor." bunu direk diyebiliyorsun ne iş? belki ülkücülerin bir kısmı tüm kürtleri öyle görebilir ama hepsini nasıl yargılayabiliyorsun. neyse tam anlatamadım

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Naacal
    Naacal's avatar
    Erkek

Milliyetçilik: 1789 Fransız ihtilali ile dünyaya yayılmıştır.Türkiye'de her siyasal çevrenin kendine ait tanımı olsa da,terminolojik anlamı aslında nettir:"Kendi ulusal pazarını/piyasanı korumak." Bu aşırılığa götürülüp kendi ulusunu bütün başka ırklardan üstün görüp,onları egemenliği altına almaya kadar vardırılırsa faşizm olgusu ortaya çıkar.

Dediğin gibi bunu bilmeyen insanın zaten siyasetten anladığı pek söylenemez.Siyasetten anlamayan insanlada oturup siyasi konu tartışmak saçmalık olur.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    sirpence bunu yazdı:

"Kimse kusura bakmasın kürt diye direk pkklı demem, diyemem" diyorsun ama "Gidin bi görün ülkücülerle oturup konuşun.Kürtlere nasıl bakılıyor." bunu direk diyebiliyorsun ne iş? belki ülkücülerin bir kısmı tüm kürtleri öyle görebilir ama hepsini nasıl yargılayabiliyorsun. neyse tam anlatamadım

fark ettin mi kilit noktayı ???

oturup konuşun..Oturup konuşmak ve adamların fikrine göre davranmak nerde direk yargılamak nerde ??

kaç kürtle konuştun kaçı pkklı çıktıda hepsini kürt diye sevmiyorsun ??

Sadece ülkücüler değil dincilerdende bi ton adam sevmyior kürtleri.Eee bunu tahmine göre mi yaptım hayır konuşmalarından yola çıkarak buraya yazıyorum.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı:
    sirpence bunu yazdı:

fark ettin mi kilit noktayı ???

oturup konuşun..Oturup konuşmak ve adamların fikrine göre davranmak nerde direk yargılamak nerde ??

kaç kürtle konuştun kaçı pkklı çıktıda hepsini kürt diye sevmiyorsun ??

Sadece ülkücüler değil dincilerdende bi ton adam sevmyior kürtleri.Eee bunu tahmine göre mi yaptım hayır konuşmalarından yola çıkarak buraya yazıyorum.

:D.. hem elhamdulillah müslümanım hemde milliyetçiyim ama kürtlerle bir sorunum yok benim kürtçülerle sorunum var anlatabildim mi? ne benim kadar kürtle kouşmuş olabilirsin? ne benim kadar dindarla ne de benim kadar ülkücüyle. ben bu ortamın içinde yaşıyorum. Ülkücüler içinde var kürtleri tamamen sevmeyenler ama genellemeye yetecek kadar değil az bir kısmı. Dindarların Kürtleri sevmediğinide ilk defa duydum. Dindarların sevmediğini nerden duydun kimle konuştun vs? merak ettim 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek
    Siz ırkçılıkla miliyetçiliği karıştırmazsanız, onlar da faşist le milliyetçiyi karıştırmaz derler adama genelde.

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    sirpence bunu yazdı:

:D.. hem elhamdulillah müslümanım hemde milliyetçiyim ama kürtlerle bir sorunum yok benim kürtçülerle sorunum var anlatabildim mi? ne benim kadar kürtle kouşmuş olabilirsin? ne benim kadar dindarla ne de benim kadar ülkücüyle. ben bu ortamın içinde yaşıyorum. Ülkücüler içinde var kürtleri tamamen sevmeyenler ama genellemeye yetecek kadar değil az bir kısmı. Dindarların Kürtleri sevmediğinide ilk defa duydum. Dindarların sevmediğini nerden duydun kimle konuştun vs? merak ettim 

süper.Benimde sorunum milliyetçilerle değil ırkçılarla.

bu toplumda solcular komünist olarak görüldükçe bunu görenlerede faşist ve ırkçı denecektir.Atatürkçülüğü solculuk olarak görürsenizde sizde ırkçısınız.Kürtleri pkklı görüyorsanız, alevileri mülüman değller diye dışlıyorsnaız asla ama asla milliyetçi deilsinizdir.Milliyetçiyim diye geziyorsunuz demektir.

Eğer milliyetçi değilseniz ve komünizme karşıysanız o halde ırkçı mısın ? şeriatçı mı ? nesin ?Burda kürtleri asalımi alevileri keselim deyip sonra ben ATatürkçüyüm diye karşıma geliyorsa o halde bu şu demektir: ben Atatürk ün hayatı hakkında bi bok bilmiyorum.Görüşlerini, fikirlerini ilkelerini bilmiyorum.Milliyetçilik ayağı altında okullarda gidip komünist döveriz ülkeyi kurtarırız.Yeri geldimi kürtleri öldürürüz.

Yaşasın biz milliyetçiyiz...

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    The-ExTaCy
    The-ExTaCy's avatar
    Erkek
    Konunun a.konmuş.  

Faşizm milleyetçilik değil tabi. Milliyetçilik bide körü körüne milliyetçilik war. Milliyetçi bi insan solcu da olabilir neden olmasın ki.

Ama milliyetçiler ocaklara gidip boku bokuna MHP destekçiliği yapmaz. Türkiyedeki çoğunluk budur.

.
Toplam Hit: 9135 Toplam Mesaj: 95