Mimar Sinan Uydurma Mı?
-
kitabı yazan adam. mimar sinanın tüm yaptığı camiler gezmediyse görmediyse a.k
-
bence olabilir de olmayabilir de.
ama çoğu kişinin neden bu konuya terslendiğini çok iyi anlıyorum. çünkü osmanlıyı fazla büyüten kişilerin çok sevdikleri bir kişidir bu mimar sinan.hayalleri yıkılsın istemiyorlar tabi:D
-
ben bu yazıyı yazan adamın taaaaaaaa....
koskoca Mimar Sinan a uydurma denir mi aq..zaten böyle bişeyi sadece bizim bi kısım aptal milletimiz der..
a.q avrupa adama tapıyo yaptığı eserler ders olarak anlatılıyo avrupada ama biz kendi değerimize uydurma diyoruz yazık a.q harbi çok yazık.. -
deadcım;
her yıl ist gelen japonlar mimar sinanın edirne selimiye camiye gidip ordaki seslendirme sistemini duyunca şok oluyorlar. ve bu ilahi kudreti asla çözemediler.
ecdadımıza laf edenler ilk önce kendi donlarını yıkasınlar. yıkanmayı bilmeyen pislikler osmanlının su terbiyesiyle temizliğin ne olduğunu öğrendiler
600 yılındaki camilerin hala ayakta durması mimar sinanın yaptığı mükemmel iştir. bi başkası yapsaydı yıkılırdı belki.
ezan lar aşkına bu sapıklıkları bırakın ecdad hakkında yorum yaparken titiz yazın.
edit: bu yazılar(boş) eklenince okununca yapılan yiğitlikler yokmu sayacağınızı sanıyorsunuz. asla yanılıyorsunuz.
-
Dünyada mimarlik alaninda belli otoritelerden sayilan Frank L. Wright bir yazisinda Sinandan söyle bahsediyor "Yeryüzüne iki mimar gelmiştir. Biri Osmanlı mimarı Sinan, öteki de ben" varmi baska bisey söylemeye gerek..
Makale icin : http://www.kenthaber.com/Arsiv/Haberler/2005/Ekim/15/Haber_93341.aspx
-
HeYeT bunu yazdı:
-----------------------------ulan ii de adam 400 tane proje çizemezmi
400 yerde inşaatte amelelik yapmamışki projesini çizmiş
-----------------------------tam bunu yazıcaktım bende . .
-
Sinan yapmşış mıdır yapmamış mıdır bilemem ama...yazılan yazı hakkınd ahiç düşünmeden "o.ç" gibi küfürler niye yazılır anlamış değilim...
Hepsini Mimar Sinan'ın yapmış olması gerçekten zor....200li yılalrdayız hangi mimarın kaç eseri var.? Sinan'ın 16.yy'da 400 eser yapmış olması gerçekten çok zor...ama imkansız mı.? Hayır... ne yazarı ne M.Sinan'ı savınmuyorum...
Ama şöyle birşey olabilir...Nasıl bir bilim araştırmasında başarıya ulaşıldığında gazetelerde "bilmemne bilim ekibi" yerine "Uzak Doğulu Dr. Bilmemkim" diye sadece o ekibin liderinin adı geçiyorsa bu onudada öyle birşey olabilir...400 eserin 200ünü M.Sinan yapmıştır...Kalan 200ünü yetiştirdiği öğrenciler tasarlamıştır,M.Sinan onaylamıştır...Bu kadar büyütülecek bir şey yok...Sonuçta o 400 eserin 400ü de Türk Sanat Tarihini temsil ediyor mu.? Ediyor...Bırakın kalan 200üde asistanları yapmış olsun...
bana daha çok Tarihi karalamak hakkında bir yazıymış gibi geldi... -
400 yapi cok buyuk bi rakam diil ki bu rakam yapim olarakta olmaya bilir tasarimda olabilir ki söz konusu Mimar Sinan gibi buyuk bi mimar olunca.18 aydan buyana calisyrm 38 tane projem var uygulanmis yani cok fazla diil bu rakam
-
daha güzel bi reklam aracı bulsun söyleyin ona
-
bi tarafımla gülüyorum bu lavuk prof a. o kim oluyo da büyük usta sinan ı böyle küçümsüyo. yapsın bakalım bi selimiye de görelim. hem sinanı sırf bizimkiler böyle ballandıra ballandıra anlatsa hadi neyse de bu avrupalılar bizden daha çok saygı duyup inceliyorlar büyk ustayı. hatta mimar sinan günü bile var adamlarda. yani bizden daha çok sahip çıkıyolar. o zaman bu avrupalıları da bu ezik prof. keklemiş galiba:) adam ezikliini bu kadar belli eder mi. başkasına bok atıyosunda be adam kendin ne yaptın. o prof. ünvanına yakışacak ne yaptın bu ülkeye.