folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Mimar Sinan Uydurma Mı?

Mimar Sinan Uydurma Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    kitabı yazan adam. mimar sinanın tüm yaptığı camiler gezmediyse görmediyse a.k

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PIROMANTANRI
    PIROMANTANRI's avatar
    Erkek

bence olabilir de olmayabilir de.

ama çoğu kişinin neden bu konuya terslendiğini çok iyi anlıyorum. çünkü osmanlıyı fazla büyüten kişilerin çok sevdikleri bir kişidir bu mimar sinan.hayalleri yıkılsın istemiyorlar tabi:D

Birgün yapacak fen şu siyah toprağı altın/Her şey olacak kudret-i irfan ile...inandım.(Tevfik Fikret/Haluk"un Amentüsü)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Quetzalcoatl
    Quetzalcoatl's avatar
    Erkek
    ben bu yazıyı yazan adamın taaaaaaaa....
    koskoca Mimar Sinan a uydurma denir mi aq..zaten böyle bişeyi sadece bizim bi kısım aptal milletimiz der..
    a.q avrupa adama tapıyo yaptığı eserler ders olarak anlatılıyo avrupada ama biz kendi değerimize uydurma diyoruz yazık a.q harbi çok yazık..

Özgürlüğü anladıkça ona daha az sahip olursun.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

deadcım;

her yıl ist gelen japonlar mimar sinanın edirne selimiye camiye gidip ordaki seslendirme sistemini duyunca şok oluyorlar. ve bu ilahi kudreti asla çözemediler.

ecdadımıza laf edenler ilk önce kendi donlarını yıkasınlar. yıkanmayı bilmeyen pislikler osmanlının su terbiyesiyle temizliğin ne olduğunu öğrendiler

600 yılındaki camilerin hala ayakta durması mimar sinanın yaptığı mükemmel iştir. bi başkası yapsaydı yıkılırdı belki.

ezan lar aşkına bu sapıklıkları bırakın ecdad hakkında yorum yaparken titiz yazın.

edit: bu yazılar(boş) eklenince okununca yapılan yiğitlikler yokmu sayacağınızı sanıyorsunuz.  asla yanılıyorsunuz.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sky
    Sky's avatar
    Erkek

Dünyada mimarlik alaninda belli otoritelerden sayilan Frank L. Wright  bir yazisinda Sinandan söyle bahsediyor "Yeryüzüne iki mimar gelmiştir. Biri Osmanlı mimarı Sinan, öteki de ben" varmi baska bisey söylemeye gerek..

Makale icin : http://www.kenthaber.com/Arsiv/Haberler/2005/Ekim/15/Haber_93341.aspx

Ona aşık olmak, cehennemde çakmaklara gaz doldurmak gibi bir şeydi...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CameL
    CameL's avatar
    Erkek
    HeYeT bunu yazdı:
    -----------------------------

ulan  ii de  adam  400  tane proje  çizemezmi

400 yerde  inşaatte  amelelik yapmamışki  projesini  çizmiş

-----------------------------

tam bunu yazıcaktım bende . .  

Haberin var mı seni çok sevdiğimden ?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

Sinan yapmşış mıdır yapmamış mıdır bilemem ama...yazılan yazı hakkınd ahiç düşünmeden "o.ç" gibi küfürler niye yazılır anlamış değilim...

Hepsini Mimar Sinan'ın yapmış olması gerçekten zor....200li yılalrdayız hangi mimarın kaç eseri var.? Sinan'ın 16.yy'da 400 eser yapmış olması gerçekten çok zor...ama imkansız mı.? Hayır... ne yazarı ne M.Sinan'ı savınmuyorum...
      Ama şöyle birşey olabilir...Nasıl bir bilim araştırmasında başarıya ulaşıldığında gazetelerde "bilmemne bilim ekibi" yerine "Uzak Doğulu Dr. Bilmemkim" diye sadece o ekibin liderinin adı geçiyorsa bu onudada öyle birşey olabilir...400 eserin 200ünü M.Sinan yapmıştır...Kalan 200ünü yetiştirdiği öğrenciler tasarlamıştır,M.Sinan onaylamıştır...Bu kadar büyütülecek bir şey yok...Sonuçta o 400 eserin 400ü de Türk Sanat Tarihini temsil ediyor mu.? Ediyor...Bırakın kalan 200üde asistanları yapmış olsun...

bana daha çok Tarihi karalamak hakkında bir yazıymış gibi geldi...

.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sky
    Sky's avatar
    Erkek
    400 yapi cok buyuk bi rakam diil ki bu rakam yapim olarakta olmaya bilir tasarimda olabilir ki söz konusu Mimar Sinan gibi buyuk bi mimar olunca.18 aydan buyana calisyrm 38 tane projem var uygulanmis yani cok fazla diil bu rakam

Ona aşık olmak, cehennemde çakmaklara gaz doldurmak gibi bir şeydi...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek
    daha güzel bi reklam aracı bulsun söyleyin ona

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    strudll
    strudll's avatar
    Erkek
    bi tarafımla gülüyorum bu lavuk prof a. o kim oluyo da büyük usta sinan ı böyle küçümsüyo. yapsın bakalım bi selimiye de görelim. hem sinanı sırf bizimkiler böyle ballandıra ballandıra anlatsa hadi neyse de bu avrupalılar bizden daha çok saygı duyup inceliyorlar büyk ustayı. hatta mimar sinan günü bile var adamlarda. yani bizden daha çok sahip çıkıyolar. o zaman bu avrupalıları da bu ezik prof. keklemiş galiba:) adam ezikliini  bu kadar belli eder mi. başkasına bok atıyosunda be adam  kendin ne yaptın.  o prof. ünvanına yakışacak ne yaptın bu ülkeye.

boş tenekeden çok ses çıkar
Toplam Hit: 4872 Toplam Mesaj: 37