Mızıka Çalmasını Bilen Var Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cankilic
    cankilic's avatar
    Erkek

Forumda daha önce mızıkayla ilgili konu açılmış
    bkz. http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?highlight=mizika&folderid=35900
    Ama dersin devamı gelmemiş, internetten araştırdım ama ne yazık ki mızıkayla ilgili doğru düzgün ne bir kaynak ne de bir kitap var.
    Sizden isteğim eğer forumda mızıka çalmasını bilenler varsa ( ki var) bana yardım etsin...

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek

Kulak lazım hoca.

İnternette her notayı nası çıkaracağın var. majörleri minörleri var. dilini nasıl kullanacağın var. Bunları iyice kaptıktan sonra ya kendin beste yapıcan yada şarkıları dinleyip aynı notayı çıkaracan.

Avukat/Hukukçu
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PsychoDawn
    PsychoDawn's avatar
    Erkek

Mızıka Zor iş hocam bikeresinde Denemiştim Çok zulüm açıkcası Başlangıç olarak   " C " anahtarı öneriyorlar 
    Hohner in Silverstar  Modeli başlangıç için Uygundur  .   

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cankilic
    cankilic's avatar
    Erkek

İstedikten sonra herşey kolay be hacı..
    Arkadaş majör ve minör diyor ama benim onun kadar bi müzik birikimim yok.
    Yani ben majör ve minörü bilmem, hedefe giden en kısa yolu ararım...

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

http://www.bluesharp.ca/lessons/lesson1.html

Eğer ingilizcen iyiyse bu sitede gayet net anlatmış.Başlangıç olarak Do Majör yani "C" bir mızıka alman gerekli bu mızıkanında aşağı yukarı 10-15tl arası bir fiyatı var. Majörden anlamam Minörü bilmem dememen gerek , nota bilgisi tüm enstürmanlar için olmazsa olmaz sabit değerdir.Kendim mızıka çalmadım ama abim heves etmişti ordan bildiğim kadarıyla öncelikle sadece temiz ses çıkarmak ve nefesini kullanmak üzerine bazı egzersizler var.Öncelikle hızlı ve akıcı çalmak yerine düşük hızlarda sadece net ses verebilme çalışmaları yaparsan birkaç ayda basit şarkıları çok iyi bir şekilde çalabilirsin.Uzman tv de bu konuyla ilgili detaylı bilgi veren bir eleman vardı orayada bak istersen.

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cankilic
    cankilic's avatar
    Erkek

Usta sağol ama ing. zayıf, Türkçe birşeyler olsa daha iyi olur

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

o zaman uzman tvdeki eleman iyiydi ona bak en azından başlangıç için temel oluşturur.

.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cankilic
    cankilic's avatar
    Erkek

Hacı internetteki bütün kaynaklara baktım, çokca pdf indirdim, video izledim ama hiçbiri bi işe yaramadı.Mızıka ile ilgili bir tane bile Türkçe kitap yok.
    Tuncay Korkmaz'ın anlattıklarını daha önce izledim zaten.Ben mızıkayı bilen birisinden yardım istiyorum.
    Forumlarda çokca şey paylaşılmış, onları paylaşanları mızıkayla ilgili en ufak bir bilgisi bile yok.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    K4R4B4S4N
    K4R4B4S4N's avatar
    Erkek

hocam internette bir bilgi bulamazsın bulsan bile işine yaramaz senin yaptığın herşeyi bende yaptım, uzman tv deki o kişiyede ulaştım fakat saati 50 liradan bahsetti :)  ki zaten üflemeli çalgı olarak kurs bulmak çok zor herkes gitar öğretiyor  akdeniz akşamlarını öğretiyolar :D 

eğer öğrenecek bir yer bulursan haberdar et benide kolay gelsin.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek

Nota bilmeden 1 adım öteye gidemezsin. Önce bütün notları temiz çıkarmayı öğreneceksin. mızıkada ses boşluğu kavramını öğreneceksin. Tek nota basmayı öğreneceksin. Sonra majör minörleri öğrenceksin. Sonra bütün bu notaların seslerini kulak dolayısıyla beynine kazıyacaksın. Sonrada oturup şarkı çıkarmaya başlaycaksın.

Bunu başka yolu yok böyle biline.

Avukat/Hukukçu
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cankilic
    cankilic's avatar
    Erkek

Peki majör ne, minör ne?
    Bu arada usta senin mızıka yada müzik bilgin var mı?

Toplam Hit: 2305 Toplam Mesaj: 16