M.Kemal Atatürk"Ün Naaşının Ankaraya Getirdiği An
-
-
SağoL hoca daha önce görmediğim resimler var.DuyguLanmamak eLde değiL...
-
Bende videolar var arkadaşlar atamızın cenazesi götürülürken çekilmiş kadınlar erkekler nasıl ağlıyor..içiniz cız ediyor..o hıçkırık seslerini duysanız inanmazsınız olamaz böyle birşey dersiniz...zaten tarihte böyle bir şeyi iki kez gördüm birisi Mustafamızın Atamızın cenazesinde..diğeri Kurtuluş savaşında destek olan Lenin yoldaşın cenazesinde...bulursam upload edip yaplaşırım....,,
-
computerwolf bunu yazdı:
Bende videolar var arkadaşlar atamızın cenazesi götürülürken çekilmiş kadınlar erkekler nasıl ağlıyor..içiniz cız ediyor..o hıçkırık seslerini duysanız inanmazsınız olamaz böyle birşey dersiniz...zaten tarihte böyle bir şeyi iki kez gördüm birisi Mustafamızın Atamızın cenazesinde..diğeri Kurtuluş savaşında destek olan Lenin yoldaşın cenazesinde...bulursam upload edip yaplaşırım....,,
Kutuluş savaşında destek olan lenin demişsin bunu biraz açarmısın eğer forumda gereksiz dersen özelde aç gerçekten merak ettim ne demek istediğini -
1.MOSKOVA ANLATŞMASINI OKU
2.SOVYET-TÜRK GÖRÜŞMELERİ Nİ GOOGLE ARAT
3.GÜNEY CEPHESİNİ KAPATAN...SİLAH ve MUHİMMAT YARDIMI YAPAN....30bin ruble yardım eden sovyetlerdir....
4.MOSKOVA ANLATŞAMASINA GÖRE SOVYETLERİN ÇIKARINA OLAN ANCAK TÜRKİYENİN ÇIKARINA OLMAYAN BİR ANLAŞMAYI SOVYETLER İMZALMAYACAK AYNI ŞART TÜRKİYE İÇİNDE GEÇERLİ.....İÇ POLİTİKADA İKİ ÜLKE SERBEST DIŞ POLİTİKADA BİRLİKTE HAREKET EDECEKLER...
5.konu uzun...yıllarca millete sovyetler baş düşman olarak gösterildi ama sovyet bizim tek dostumuzdu...Cumhuriyetin ilk yıllarında Atatürkün ölümüne kadar olan süreçte Sovyet generalleri kutlamalara katılmuş desteklerini vermişler...İskenderin demir çelik başta olmak üzere sanayileşmemizde büyük katkı sağlamışlardır...Atatürk sovyetdostluğunu vasiyet etmiştir ama nitekim öldükten sonra ismet inönü rotayı abd ye çevirmiştir....
6.pm at msn e gel daha ayrıntılı kaynaklarla konuşabiliriz...şimdi ders yapacam üni sıkıyor iice
7.Kübada Fidel Castro LENİN VE MUSTAFA KEMALİN HEYKELNİ YAN YANA DİKMİŞTİR VE SIRLTARI AMERİKAYA DÖNÜKTÜR....falan filan ...
-
Ve aynı zamanda kuzey karadenizde pontus rum devleti kurulması için yardım edende onlardı:) yoksa benmi yanlış hatırlıyorum ermenileri kışkırtan hani bu gün şu uğraştığımız soykırım cart curt dediğimiz ermeniler?belkide yanlış biliyorumdur öle mi ?
-
Computer hoca resimLeri ve fiLmLeri upLoad edebiLirmisin sana zahmet..
-
O bahsettiğin paralr, Türki cumhuriyetlerden toplanmıştır, Rusya ise toplanılan paraların gönderimini üstlenmiştir ama nedense 100 aldıysa 1 vermiştir...
Cebinden çıkarıp bişe verdiği yok yani...
-
1.si pc_worm o paraları Türki cumhuriyetlerden gelmedi a.q o zaman türkisimi cumhurisimi vardı..sovyetleri herşey ve sovyet kasasından geldi o paraları...gerçeği çarpıtma..resmi belgeleri var hacım bunların.....
2.Anti dostum...şimdi bahsettiğin olay rum devleti meselesi Stalinin ölümünden sonra gerçekleşmiştir zaten stalin öldükten sonra ülke rotadan çıkmıştır Abd ile kol kola girmiş sosyal emperyalizm şeklini almıştır...(stalin sonrası tamamen bozuk bir yapılanmadır ve bozuk yapılanma döneminde olmuştur rum mesellesi)...bunu sovyetlerin tamamına mal etmek yanlış olur..
3.Tarihte ermeni soykırımına(sözde) karşı olarak bizi destekleyen tek ülkede Sovyetlerdir(Stalin sonrası hariç)...Örnek verelim tarihten...Komitern belgelerinde açık görülmektedir Lenin hastalığından dolayı katılamadığı toplatıda Ermeni meselesinde Mustafa Kemalin yanında yer almalıyız diye açıkca ve sürekli belirtmiştiri....Cumhuriyetin ilanından birkaç yıl sonra Sosyalist Ermeni Cumhuriyeti diye bir devlet kuruluyor şimdiki ermenistanda...(ingilizler kurduruyor)...Sovyet yetkililer ve bizim o dönemki temsilcimiz fuat paşa oturup durum değerlendirmesi yapıyor...ve bu sosyalist ermeni cumhuriyetine karşı savaş açma kararına varıyor...kızıl ordu harekete geçince sosyalist ermeni cumhuriyeti kendini fes ediyor.(Burada Sovyetler adı sosyalist kendisi emperalizmin uşağı olanlara değil Türkiyeye emperyalizme karşı savaş vermiş ve bolşevik devriminin önünü açmış türkiyeye destek veriyorlar.)...Bütün bunların ve hatta daha fazlasını yalan yanlış yerlerden öğreneceğinize..birçok resmi kurumdan onay almış...uluslararası kurumlardan doğruluğun dair onay almış...KAYNAK YAYINLAR --ATATÜRKÜN BÜTÜN ESERLERİ(17cilt)...bu ansiklopediyi ki koca bir tarih var içinde.....buradan öğrenebilirsiniz..resmi belgelerin asılları...sovyet devlet arşivi...bizim devlet arşivimiz..ingiliz fransız italyan ve almanların arşivleri araştırılarak hazırlanmış bir tarih kaynağı...ne zamandan beri hazırlanıyor derseniz...bu projeye ilk katılanlardan 3-4 tanesi hayata gözlerini yumdu....
Bence artık tarihimizi ders kitaplarından öğrenmekten vazgeçip araştıralım...
-
computerwolf bel ki sen bilirsin 2. dünya harbinde neden hitler türkiyeye hiç dokunmadı neden stratejik noktada öenmli olan bir devleti ne kendine dost nede düşman ilan etmedi ?
-
fmk hitlerin bi genarilinin anılarını yazdığı bir kitap...o kitapta hitlerin stratejilerini anlatıyor...küçük bir bölümünü HİTLERİN PİSİKOPATALOJİSİ kitabında okudum...eğer Kızıl Orduyı yenip Sovyetleri kuşatsaydı oradan direk Türkiyeye saldıracaktı......Babasının oğlumusunda saldırmasın yada senden benden korktuğu içinmi saldırmıyor :))...