folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Motorsiklet Yüksek Devirde Tekleme Yapıyor

Motorsiklet Yüksek Devirde Tekleme Yapıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Zeytun-i bunu yazdı
    CyberAngel bunu yazdı
    MaDCouRaGe bunu yazdı

yüksek devirde demişsin motorda vibrasyonun arttğı devirler sanırım. bujiler değişmiş ama sen yinede buji kablolarına soketlerine baktır derim kabloda temassızlık varsa ateşlemede sıkıntı olabilir 

Bende vibrasyon ile ilgili olduğunu düşünmüştüm ama daha detaylı test edince 1.2.3.4.5 vites dahil devir alınca sanki benzin bitiyormuş ya da hava gitmiyormuş gibi tekliyor.O yüzden aklıma kalbiratör geldi ama ondan da bir şey çıkmadı işte.Buji başlığına baktıracam.

edit// Motorun sayması, rolantide çalışmasında bir sıkıntı yok.Saat gibi çalışıyor.

ya tam anlatamadın ya da farklı algıladım.

şunu mu demek istiyorsun, ben 1. vitese atıyorum hız diyelim 15-20 2. vitese atıyorum 30-40 km/h sonrasında vites gazı son verdiğinde devir yükselip gitmiyor mu ?

eğer gaz pedalını çevirdiğin zaman, devir saati işliyor ama makina gitmiyorsa, bu tamamen debriyaj balatasının yandığını gösterir.

ama dediğim gibi karb, diğer türlü ise karb, iğnesinden aklıma geliyor başkada bir şey gelmiyor.

Yanlış anlattım sanırım hocam.Vitesler ya da devir saati ile ilgili değil.Motoru sıkıştırınca motor tekleme yapıyor.Motoru sıkıştırmadan gidince hiçbir sorun yok.Saat gibi çalışıyor.

zxc

1. resimdeki Kalbiratörü üst taraftan söktüğümde içe doğru giren bir iğne ve çevresinde silindir bir hazne vardı.Sanırım bahsettiğin iğne oradaki.Bir sıkıntı yok gibiydi.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek

ateşleme bobini yüksek devirde ateşleme sorunu yapabilir bu yüksek devirlere çıktığında tekleme yapar.

okuyucusunda'da sorun olabilir şu an anlattığın olay gibi ise, ayrıca kabr, iğneside sorunsuz diyorsun bu iki seçenek kalıyor geriye.

yüksek ihtimalle ateşleme bobini.

https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

Manifold hortumu da kontrol edilmesi gerekiyor

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

kanuniler çin üretimi olan yarı akıllı karbüratörler kullanırlrlar(özellikle 150 cc ve sonası için kanuni bu karbüratörleri tercih ediyor)

knunide çok titreşim olduğu için bu çin karbüratörleri yüksek devirde kullanıldığında içindeki her bir parça sallanıp boşluk yapıyor

çoğu karbüratör arızası gözle görünmeyen parçalarda oluşan boşluktan dolayı gerçekleşiyor

ayrıca bu karbüratörlerde extra tork için özel küçük pompa gaza yüklendiğinde daha fazla benzin fışkırtıyor

buda daha faza parça daha fazla titreşim ve daha fazla sorun demek oluyor

elektrikte arıza olsa 1. viteste bile motor tekleme yapar yüklendiğin zaman

gözünüzle görmediğiniz boşuklar aşınmalar 5. viteste motorun aşırı yüklenmeye maruz kaldığı zaman karbüratörün seviyeli ve düzenli benzin hava karışımını sübaba iletmetmediği için böyyle bir sorun oluyor

karbüratör düşündüğündende hassas bir parçadır

özellikle bu tip karbüratörler öyledir

karbüratör değiştirme şansın varsa bi değiştir öyle dene eminim düzecelcektir

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

@zalimadam tüm viteslerde sıkıştırınca yapıyor hocam.Elektirik arızası da olabilir, kalbiratör için söylediklerin de olabilir.Gerçi ben kalbiratörü tamamen parçalamadan hava benzin kapağının sağlamlığını kontrol etmiştim.Vibrasyondan o kapağın hava benzin dengesinde sorun olacağını sanmıyorum.Zaten cikle kısmı milli.Cikle hareket edemez, titreyemez bile.Ciklenin açtığı vana çok sağlam duruyor.Dediğim iki iç kapak (hava, benzin ) o da sağlam duruyor.Bunun dışında daha içlere girebilecek teknik bilgim yok.Söksem elimde kalır.

Elimde 2 tane kalbiratör var.İkinci kalbiratörü takıp bu arızayı test etmeye niyetlendim ama 2. kalbiratör bozukmuş meğersem.. O yüzden kalbiratörü test etme şansım olmadı.

Herkese yorumları için teşşekkür ederim.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Tekleme sorununu çözemedi motorcu.Bende artık motorcuya götürmüyorum.Haftalardır motorsuzum.Elimdeki kalbiratorü denedim ve %99 kalbiratörde sorun olmadığını anladım.Artık motor hiç düzgün gitmiyor.Kesik kesik gidiyor.Doğru düzgün çalışmıyor.Sanki boğuluyormuş ya da kesiliyormuş gibi.Artık kendim halledecem.İşini düzgün yapan motorcu kalmamış.. Çok yüksek bir ihtimalle startör olduğundan şüpheleniyorum.Kendim startor alıp takabilir miyim acaba ? 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

hoca motorunu dehle birine geç

git sym al bi tane keyfine bak...

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    DaveReed bunu yazdı

2004 model sahibindene koydum 1200 e talibi çıktı.Satıp honda Ace 125 lik almayı düşündüm ama hocam ben motoru sorunlu bir şekilde kimseye vermem.Yakışmaz bize.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek
    CyberAngel bunu yazdı
    DaveReed bunu yazdı

2004 model sahibindene koydum 1200 e talibi çıktı.Satıp honda Ace 125 lik almayı düşündüm ama hocam ben motoru sorunlu bir şekilde kimseye vermem.Yakışmaz bize.

bak motor sorunu çektiğini yazmışsın

ace dediğin motor gebzede üretilio türk malı disk fren bile yok

seramik silindirli sym scooter al bi tane ömürlük motor

ne hararet ne bişey yolda kalmazsın

honda fln ve diğerleri seramik silindir yapamıo

sadece sym

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    DaveReed bunu yazdı
    CyberAngel bunu yazdı
    DaveReed bunu yazdı

bak motor sorunu çektiğini yazmışsın

ace dediğin motor gebzede üretilio türk malı disk fren bile yok

seramik silindirli sym scooter al bi tane ömürlük motor

ne hararet ne bişey yolda kalmazsın

honda fln ve diğerleri seramik silindir yapamıo

sadece sym

Hocam sym scooter tarzı motor kullanmam.Tipini beğenmiyorum.Her şey sağlamlık olsa taşa binip gidelim :) 

Ayrıca Honda Ace'ı bence yanlış biliyorsun.Kuzenime aldık gerçekten harika bir motor.Fren konusunda haklısın.Motorda ön fren disk değil ve küçük yaptıkları için tutmuyor.En kötü yanı sanırım bu.

İyi yanları;

Motor çok atik.İvlenmesi iyi.

Dengesi çok iyi.

Çok rahat kullanılıyor.

Vibrasyon neredeyse yok.

Fiyatı iyi.üstelik honda kalitesi.

Amirtisörler çok iyi.Çukurlarda banamısın demiyor.En düşük sarsıntıyla geçiyorsun.

Şehir içinde çok iyi oluyor.Aralardan derelerden çok rahat geçiyorsun.

Görümü fena değil.Hoş motor.

Ekonomik. 1 litreye 45 kilometre götürdüğüne şahit oldum.

Kötü yanları;

Ön fren çok kötü, Arka fren yeterli değil.

Devir saati yok.

Vites göstergesi olmadığı için kaçıncı viteste olduğunu göremiyorsun.

4 vites olması hoşuma gitmiyor.

Çabuk hızlanmasına rağmen maksimun hıza geç çıkıyor.

Sağlam motor ama yokuşlarda hemen bayılıyor.

Toplam Hit: 5148 Toplam Mesaj: 35