Mouse Kullanan El Üşümesi Sendromu
-
Sizde de mouse kullanan elin üşüdüğü oluyor mu? Aslında iki elin de sıcaklığı aynı oluyorken mouse kullandığınız el soğuktan çıldırtıyor adeta. Zaman zaman mola verip üstüne oturup ısıtıyorum ama yemiyor, en son laptop adaptörünü mousepad olarak kullanıyordum sıcacık oluyordu, şimdi o şansım kalmadı.
Bilek destekli mousepad de kullandım durum değişmedi.
Çözüm bilen var mı?
https://www.google.com.tr/#q=mouse+kullanan+el+%C3%BC%C5%9F%C3%BCmesi
-
benim serçe parmağım uyuşuyor genelde hatta kısmı felç diyebilirim daha sonra sol elimle oynatınca kendine geliyor
-
Yakinda parmaklarinin kontrolu zayiflar.. Acilen bir doktora git.
-
HoLyCat bunu yazdıYakinda parmaklarinin kontrolu zayiflar.. Acilen bir doktora git.
sadece mouseta oluyo bi de aylardır var belki senelerdir ama fark edeli 4-5 ay oldu değişiklik yok? ciddi misan? çok kişide olurmuş elini kaybeden duymadım
-
noname bunu yazdıHoLyCat bunu yazdıYakinda parmaklarinin kontrolu zayiflar.. Acilen bir doktora git.
sadece mouseta oluyo bi de aylardır var belki senelerdir ama fark edeli 4-5 ay oldu değişiklik yok? ciddi misan? çok kişide olurmuş elini kaybeden duymadım
Bi süre sonra serce parmagin ve yanindako parmağını kontrol edemessin, felc gibi birsey oluyor.. Onun icin doktora görün eline takabilecegin bir alet verecek ve kullandikca bu sorunu atlatirsin... Deneyim konusuyor.. -
HoLyCat bunu yazdınoname bunu yazdıHoLyCat bunu yazdıYakinda parmaklarinin kontrolu zayiflar.. Acilen bir doktora git.
Bi süre sonra serce parmagin ve yanindako parmağını kontrol edemessin, felc gibi birsey oluyor.. Onun icin doktora görün eline takabilecegin bir alet verecek ve kullandikca bu sorunu atlatirsin... Deneyim konusuyor..ne şikayetle gideyim? mouse kullanırken üşüme mi direk?
-
noname bunu yazdıHoLyCat bunu yazdınoname bunu yazdıHoLyCat bunu yazdıYakinda parmaklarinin kontrolu zayiflar.. Acilen bir doktora git.
Bi süre sonra serce parmagin ve yanindako parmağını kontrol edemessin, felc gibi birsey oluyor.. Onun icin doktora görün eline takabilecegin bir alet verecek ve kullandikca bu sorunu atlatirsin... Deneyim konusuyor..ne şikayetle gideyim? mouse kullanırken üşüme mi direk?
Mouse kadar klavyeyide yoğun olarak kullanıyoruz parmaklar çoğu sosyal insanın parmaklarından daha çok hareket ediyor. Serçe parmak için birşey diyemem ben serçe parmağı sadece entera basarken kullanıyorum :D
-
noname bunu yazdıHoLyCat bunu yazdınoname bunu yazdıHoLyCat bunu yazdıYakinda parmaklarinin kontrolu zayiflar.. Acilen bir doktora git.
Aslinda elinde usume yok, uyuşukluk oluyor :) ortopedi git durumunu anlat. -
otururken sandelyede kaykılmış bir şekilde oturuyorum
kolum sürekli omuz hizasında oluyor
az kan gittiğinden dolayı öyle olduğunu düşünüyorum ben
benimkide öyle oluyor
-
serce parmak tamamı yuzuk parmağın yarısında uyusma felan varsa buna karpal tünel sendromu deniyor.
tedavisi küçük basit bir ameliyat ile el bileğindeki bir bağı kesip oradan geçen siniri (ulnar siniri) rahatlatmak.
bu rahatsızlıkta genellikle eli çok kullananmlarda görülür.
cerrahlarında en sevdiği hastalık grubundandır. tedavisi kolay ve puanı çok :)
-
bileğine baskı uyguluyorsun ve kan gitmiyor. arada bilgisayarı bırakmalısın, that's all.
edit: tek el bilgisayar kullanıyosan kan başka bi yere pompalanıyor da olabilir
YekteranBaymedir tarafından 16/Oca/14 00:27 tarihinde düzenlenmiştir