folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Muhabbet Kuşu Evcilleştirme Hk.



Muhabbet Kuşu Evcilleştirme Hk.

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    o6u2
    o6u2's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2008
    Erkek

    Selam müridler.

    daha önce birini 13 birini 2 sene olmak üzere iki muhabbet kuşu besledim, ikisi de öldü malesef, biri eceliyle biri hastalıktan.

    bir tanesi ile can ciğer kuzu sarmasıydık, omzumdan kafamdan inmezdi, parmağımı uzatır uzatmaz evin neresinde olursa olsun uçar gelir konardı, çay içtiğim bardağa konar benimle çay içerdi, ben dışarıdan eve geldiğimde kafesin içinde taklalar atar dışarı çıkıp benimle oynamak isterdi. malesef ömrünü doldurdu öldü.

    diğer kuşumu da ilki kadar olmasa da epey evcilleştirmiştim, elime gelir, seslenmeme cevap verir benden kaçmazdı. o da ishal oldu ve öldü malesef.

    şimdi ise bi misafirim var, yaklaşık bir ay önce evde penceremin önündeki parmaklığa konan bi muhabbet kuşu gördüm. muhtemelen civar evlerin birinden kaçmıştı. camı açtım o da içeri girdi, ben de tekrar dışarı salmanın onun ölümüne sebep olacağını düşünerek (malum karga-kedi vs.) eski kuşumdan kalma kafese koydum ve beslemeye başladım. bitkin, solgun ve zapzayıf olan kuş bir ayda kendine geldi, biraz kilo aldı, rengi canlandı ve güzel güzel ötmeye başladı.

    gelgelelim bi türlü kendime alıştıramadım. kafesine yaklaştığımda benden köşe bucak kaçıyor, dışarı çıkarttığımda ise yanına yaklaştırmadan kaçıyor, elime gelmesi falan zaten sözkonusu değil. forumda daha önce açılan başlıklardan bu kuşlar hakkında uzman olan arkadaşlar olduğunu hatırlıyorum. kuşu evcilleştirmek için önerileriniz nelerdir?

    bu arada kuş yanılmıyorsam dişi (burnu kahverengi) ve tahminimce 2-3 aylık.

    şimdiden teşekkürler.


    http://kocaer.me
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Ağustos/2012
    Erkek

    eve gidince


    https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Şubat/2009
    Erkek

    Bunlar çipetpet ama lezzetli çipetpet değil :D

    yem koymayıp azıcık aç bıraksan yemi avcunda uzatsan güven kazanır mı acaba "bana yemek verdi iyi la bu adam" psikolojisi falan yaşar belki.


    Avukat/Hukukçu
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    serhat8102
    serhat8102's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Nisan/2010
    Erkek
    Ephesus bunu yazdı

    Bunlar çipetpet ama lezzetli çipetpet değil :D

    yem koymayıp azıcık aç bıraksan yemi avcunda uzatsan güven kazanır mı acaba "bana yemek verdi iyi la bu adam" psikolojisi falan yaşar belki.

    bende bitane yeğen var sağ eliyle yemek yesin diye sol elini bağladım 1 gün yemek yemedi :D

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mugen
    mugen's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Haziran/2013
    Erkek

    Valla hocam ben kuşa fazla ilgi gösteremiyordum, tabiatımda yok, ama peşimden ayrılmaz elimden yemek yerdi, 3 aylıkken almıştım 2 haftada bana alıştı, 1. Ayında ise baya benimsedi beni. Şuan kendisi mevta lakin.


    O mahiler ki derya içredir deryayı bilmezler.. .
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Temmuz/2011
    Erkek

    10 gün önce bizim pencereye  de bi muhabbet kuşu kondu şansa içeri girince biz de kafes aldık falan besledik ama hayvan nasıl bir korku içersindeyse yaklaştıgımızda bile kalbi tüylerinin altından güm güm atıyor, ki hayvana rahatsızlık verebilevek en küçük bir olayım bile yok şimdi arka odaya koydm hiç ötmüyr hayvan ilaç verdi veteriner ishal olms falan ne yapmam lazm beyler.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tolgaStain
    tolgaStain's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Kasım/2011
    Erkek

    Valla hocam benim bildiğim kadarıyla kuş 2-3 aylıkken eğitilmez.2-3 haftalıkken alıp eline , kendine alıştırman lazım kuşu.Benim de vardı 3 sene besledim iki tane biri dişi biri erkek.Kafese yaklaşma imkanı vermiyolardı o derece yani:)
    Ama yinede bi kuşçulara sormak lazım daha detaylı bilgi alabilmen için.

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    my4
    my4's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Nisan/2013
    Erkek

    evcilleştirme derken hocam . sanki kaplan felan var evde :D


    daha iyi bir dünya için ne yapıyorsun?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Ağustos/2012
    Erkek

    Eğitmek basit değil o kadar bazı kuşlar yeteneklidir gerçekten bazıları sıcak bazıları çok yabanidir.

    Senin anlattığın olayda kuşun evcil ortam ve olanaklardan biraz uzak kaldığının kalıntısı var.

    Eline gelmesini zorla sağlayacaksın, ona istediği şeyi zorla vereceksin.

    Sık sık kuşu elinde tutup avucunun içinde seni ısırmayana kadar konuşup seviceksin.

    Geceleri kapalı ve sessiz bir yerde sürekli belirli kelimeleri konuşursan kuş daha basit konsantre olur ve sesini tanır ayrıca kuş kokunu cismini iyi bellemeli.

    Sokakta yakaldığım bir muhabbet kuşu ( ismini yakalayan arkadaşım fıstık koydu al besle dedi hayvanları çok sevdiğimi bilirdi ) bende onu kırmadım fıstık koydum besledim günlerce aylarca sohbet ettim tek karanlık odada.

    Kuş artık bağımlım oldu ama imkanlarıda çok güzel sundum tüneğini ağaçtan yaptım çok severdi.

    Aynayı söktüm sade bir kafesi vardı tünekler yem su, temiz tutardım çok önemli o, 2 günde bir kesin altaki kağıdı her neyse pisliği almalısın.

    Ara sıra küçük banyo yaptırırdım.

    Bizimle beraber sofradan yemek yemeye alıştı peşimi bırakmıyordu çok konuşuyordu baba cici cici kuş fıstık fıstık fıstık beni görünce kafesi yırtacak gibi oluyordu çıkart beni der gibi.

    Önceleri yavaş yavaş tut sev ama telepati çok önemli bir unsur hayvanlarda senin ona zarar vermeyeceğini ve dostaneliğini sezmeli tüm hayvanlarda böyle.

    Önce zorla tut sonra onu yoracak şekilde parmağına çıkana kadar zorla artık kaçışı olmayınca çıkmaya başlıyor sonra parmağına alışınca parmanığını sokup üstüne atlamasını bekle oda üstüne atlar dışarı çıkar gezsin az, sonra 2 metreden parmağını uzatsan hemen gelir konar.

    Omuzuna konar yanına gelir dizine konar o parmak olayı ile komple alışır sana hatta sen yokken başkasının omuzunda oynuyor olsun sen kapıdan gir direk üstüne atlar.

    Benim fıstık çok akıllı kuştu ayrı kalınca küsüyordu cidden bak.

    Çiftleştirme. Gagası k.rengi ise dişidir. Mavi ise erkek. Bazen ikisinin ortası bir renk olur hangi renk daha ağırsa o cinstir.

    Jumbo'mu normal muhabbet mi ? Bazı muhabbet türleri daha zor konuşur.

    Resmini atta bakim bir.

    @glau

    o kuş muhtemelen ölmeye yakın travma geçirmiş, daha önce sakamın başına gelmişti doğadan yakalanma saka aşırı yabani olur normalden 3 katta 5 kat daha buda doğadan yakalanma bir saka idi.

    İhmalsizlikten hayvanın suyu ve yemi tükenmiş bakmamışlar ve açlık susuzluk ölüm travmasına girdi kafesin alt zeminine indi ve ölümüna kanat çırparak çok hızlı sağa sola vurdu kendini ben durumu hemen ayıktım, kuş çok yabaniydi önceden yaklaştırmıyordu hatta bizim baba bırak bari rahat rahat ölsün dedi, dedim ne diyorsun sen ?

    Zorla aldım bu kuşu, artık o kadar mecalsizdiki gagasını kaldıracak güç yoktu hayvancağızda elime aldım varya cılız zebil serpe serpe bitap bir halde, zorla açtım gagasını ( annesi kusmayan yavrularda şırınga ile veririz normal yem değil mama deriz ) o mantıkta yaptım bu yavru olmadığı için öğüte bilir zaten tek derdim onun o yemi yutup boğazından midesine inmesi idi.

    Çok çok zorla o yemleri ( kenevir ) yedirdim 5-6 adet attım bıraktım 1 köşeye 1 anda yüklenirsem zaten hayvan mecalsiz o zaman hazımsızlıktan ölürdü. 5-6 adet attım az beklettim sonra tutup kafasını suya soktum zorla su içirdim elimden su içti o yabani hayvan açlık böyle bir şeymiş ulan dedim.

    Bir kaç saat sonra 8-10 tane attım yine su içirdim , bir kaç saat sonra ben sadece onu yem tüneğine koydum baktım ileri geri sallanıyor kafasını ittim öne doğru zorla yedirdim ağzına sokmadım bu sefer kendi vurdu yeme az çok aldım suya koydum zorla su içirdim, bunuda bir kaç defa yaptım sonra üst tüneğe koydum akşam saatlerine doğru kendine gelmeye başladı ve indi yem yedi su içti ve ertesi gün yanına yanaştığımda yine aynı vahşilikte kafesi parçalıyordu.

    Bu kuşu nasıl alıştırırsın uzun zamanını alır karanlık oda konuşmak ve zorla ele alma taktiklerini dene. Uzun süre denemelisin ama. Hayvan pes edicek birde dedim ya telepati.


    https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Temmuz/2011
    Erkek

    zeytuni saol hocam kuş ilk geldiğinde yarı ölüydü zaten ayakta zor duruyordu şimdi canavarlaştı bir hırçınlaşma salonda serbest bırakıyorum acaba bunaldı mı diyerekten kuş gidip cama vuruyor dışarıya mı çıkmak istiyor bizden mi korkuyor anlıyor değilim. neyse saolasn tekrardan

     

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Ağustos/2012
    Erkek
    glaurung bunu yazdı

    zeytuni saol hocam kuş ilk geldiğinde yarı ölüydü zaten ayakta zor duruyordu şimdi canavarlaştı bir hırçınlaşma salonda serbest bırakıyorum acaba bunaldı mı diyerekten kuş gidip cama vuruyor dışarıya mı çıkmak istiyor bizden mi korkuyor anlıyor değilim. neyse saolasn tekrardan

     

    dedim ya travma geçirmiştir açlık ve ölüme yakın sonuçta nazik hayvanlar bunlar her türlü maruz kalacağı şeyden o duruma gelebiliyor.

    dışarı kaçmak istemiyor dışarı çıksa hiç bir şey yapamaz  zaten o travmanın verdiği bir şey olduğu için uzun süre yaklaşmaz sana onu dışarı çıkartmayacaksını, kafesin içinde zorla sevmeye çalış köşelere sıkıştır cik cik edip duracaktır en son, öyle öyle alışacak sana dedim ya ben bu tip durumlarda bunu öneriyorum başka bir yolunu görmedim.

    temizliği ve yeri çok önemli doğayı hissettir hayvana plastik tünekleri at, ayna varsa çıkart merdiven vs varsa al. sade bir kafes olsun sonra dediğimi yap farkı görürsün zaten.


    https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
Toplam Hit: 2267 Toplam Mesaj: 13