Mühendislik Tamamlama Sınavı Sonuçları Açıklanmış
-
neyin derdindesiniz bu kadar nefret dolusunuz, bende mühendisim, içimden benim de ulan o kadar sınavlarda ter döktüm bu ünvanı alabilmek için
ama gel gör ki adamlar daha az stresle okul bitirdi şimdi de mühendis olacak geçiyor, insan kızıyor ama gel gelelim iş dünyası kimi tercih etmek
istiyorsa etsin, alt ve orta dereceli sanayi kuruluşlarında daha mühendisin ne olduğunu bilmeyen işverenlerin altında çalışıyor mühendisler,
hangi mühendis hakettiğini alıyor ki, adam mühendis oldu, hakkaten mühendis ihtiyacı olan yere de bir şekilde girdi, eğer yapabiliyorsa bravo,
yok yapamıyorsa zaten mühendisliği laftan ibaret olacaktır.Eğer sen kendine güveniyorsan, bilgine, birikimine, tecrübene güveniyorsan bu kadar
öfke niye, bira empati yapalım, ben bu tip bir sınavla mühendis olacağımı bilsem cok sevinirdim.Neyse kimse kimsenin ekmeğini yiyemez, o yüzden
bu kadar nefret dolu yazılar yazmaya kin kusmaya gerek yok.Su akar yolunu bulur.
-
kaanstain bunu yazdı
Ezikler siziii...
Çakma rolex takıp orjinal bu abi diyenleeeer...
Egolarınızı tatmin edin.
Emeklerim haram zehir olsun bu götten yasayı çıkaranlara.
Dostum bu hak 1992 yılında verilmiş. Sonrasında Darbe zihniyetindekilerin İmam Hatip Liselerinin Önünü kesebilmek için Meslek Liselerini de engelleediler.. 28 Şubat süreci ve sonrasında ise bu sınav uygulama bulamadı. Sınav öncesindeki hafta ombdusman'a gönderilen resmi bir yazıda en son 2006 yılında uygulandığı yazıyor ancak tahminimce kağıt üzerinde sadece göstermelikbir şey yapmışlar . 2000 yılından bu yana uygulama bulamamış. Yani sen ve ben 3-4 yaşındayken bile bu yasa vardı.
-
donanımlı bir mühendis iş güvencesi olan bir mühendis burda bu tartışmalara girmez bile iş bulamıyor ve rakipleri çoğalıyor diye şimdi burda teknik öğretmenlere bok atıyorlar. sanıyorlar herşey öss insan zekası össyle ölçülüyor yaratıcılık ve çözüm odaklı olmayı öss kazandırıyor sanmayın. bu arada teknik öğreten filan değilim.
-
Bu mühendislik tamamlama sınavına sadece 4 yıllıklar mı başvuruyor ?
-
mkrp bunu yazdı
donanımlı bir mühendis iş güvencesi olan bir mühendis burda bu tartışmalara girmez bile iş bulamıyor ve rakipleri çoğalıyor diye şimdi burda teknik öğretmenlere bok atıyorlar. sanıyorlar herşey öss insan zekası össyle ölçülüyor yaratıcılık ve çözüm odaklı olmayı öss kazandırıyor sanmayın. bu arada teknik öğreten filan değilim.
Oradan cikan adamlardan bitanesinin , bitanesinin bile rakibim olabilecegine ciddi anlamda inanmiyorum. OSS zekayi olcmuyor, emegi ve sabri olcen bir sinav. Bir tarafta aylarini yillarini kasarak geciren adamlar varken, diger tarafta fiytirik bir yerde kultur dersi alip uzulen, dunyanin en gereksiz firmalarinda staj yapan bir grup teknik ogretmen var. Arada farkin oldugunu kim neden gormuyor. Bu bir sifati hakedip haketmemekle alakali, yemisim onun muhendisligini zaten..
-
Arkadaşlar ben bir teknik fakülte mezunuyum. mühendis kardeşlerimin bu konudaki hassasiyetini biliyorum kendilerince haklıdırlar onları anlıyorum. Herhangi bir itirazım yok ancak hükümete muhalif bir kimse olarak bu yaptıklarının doğru olduğunu düşünüyorum nedeni ise sudur biz teknik lisede okurken ne yaparsak yaplım full bile çıkarsak mühendis olamazdım çünkü o dönem inanılmaz bir puan kırılımı vardı.Bilen bilir.
şimdi bana niye teknik liseye gittin diyebilirsiniz, zamanında 13 yaşında iken ne kadar doğru tercih yapabilirsiniz arkadaşlar ailem yanlış yönlendirdiği için gittim ve sözün kısası kabul edelim ki teknik okullarda okuyanların hakkı yenildi bi dönem ben eminim yandaşlar için çıkardılar bu sınavı ama bizde laf olsun die girdik bakalım nolacak.
son söz olarak şunu söyleyeyim piyasa teknik eğitim fakültesi veya mühendislik fakültesine bakmıyor piyasa kendini ne kadar geliştirdiğine bakıyor ben bu sınavı hiç düşünmüyorum bile şuanda kendi sirketimde bi çok mühendisin önündeyim üniversiteli veya piyasaya yeni atılmış arkadaşlarıma tavsiyem ne olursanız olun kendinizi geliştirin saygılar..
-
imlegend bunu yazdıerngnctrk bunu yazdı
http://img489.yukle.tc/image.php?id=1699image.jpg
Edt. okulu bitirmek için kıçımız çıkıyor. Adamları bi sınavla müh. Yapıyorlar.
Senin Mühendislik Fakültesine girdiğin sınavla bizim Teknik Eğitim Fakültesine girdiğimiz sınavda aynı sorular sorulmuştu. Yoksa ÖSYM sana Sınavda üçgen yıldız direnç çevrimleri Empedans hesaplamaları mı sordu da bizim haberimiz yok? Seninde aynı düzeyde girdiğin sınavda 40 puana yakın düşürülseydi Mühendislik Fakültesini ancak rüyanda görürdün.
Hocam o sınav benim değil. Benim sınavsorularını profilime girip son açtım konuya bakarak görebilirsin.
sen git 4 sene yata yata okuyan adamı muhendis yap biz aq 5 yıllık okulu 6 senede zorla bitirmeye çalişalim..
40 puan düşse idi girermiyim giremezmiyim orasını bilemezsin.
Önemli olan girmek değil girdikten sonra gördüklerin.
-
ODTÜ mezunu da, kuşum aydın üniversitesi mezunu da mühendislik ünvanını alıyor. Eğer bu arkadaştan daha ağır dersleri aldığınızı ve daha zor sınavlardan geçtiğinizi düşünüyorsanız zaten iş hayatında (şu laftan da nefret ederim) da ondan daha başarılı olursunuz. Müride kızmaktansa işsizlik oranını düşürmek, atanamayan öğretmenlerin isyanını suni yöntemlerle bastırmak için bu sınavı çıkaran hükümete söyleyin sözünüzü.
-
@anubisx
Biz Meslek Lisesinde Haftanın 3 günü Staja Giderken Fen Lisesindeki Bir Öğrenci Oturup ÖSS denilen sınava çalışıyordu. Staj yerinde mikilirken kendi dediğin gibi "OSS zekayi olcmuyor, emegi ve sabri olcen bir sinav" sizler haliyle daha başarılı gözüküyordunuz. Ki gördüğüm kadarıyla Fen liseleri ve anadolu liseleri gerçekten başarılı. Bu noktada seninle hemfikirim. Ancak bu başarılı olmaları Meslek lisesine gidipte Sayısal dersleri almadan aynı sınava girip Mühendislik Fakültesine girebilecekken çok ciddi bir puan kırılması yaşayan kesim var. Çünkü Sınavda yaptığı için başarısının cezasını çeken/çektirilen kişiler. (Bknz 28 şubat süreci) Bir de DGS ile Mühendisliğe girenlerle alakalı bir arkadaşa soru sormuştum cevap verebilr misin?
-
imlegend bunu yazdı
@anubisx
Biz Meslek Lisesinde Haftanın 3 günü Staja Giderken Fen Lisesindeki Bir Öğrenci Oturup ÖSS denilen sınava çalışıyordu. Staj yerinde mikilirken kendi dediğin gibi "OSS zekayi olcmuyor, emegi ve sabri olcen bir sinav" sizler haliyle daha başarılı gözüküyordunuz. Ki gördüğüm kadarıyla Fen liseleri ve anadolu liseleri gerçekten başarılı. Bu noktada seninle hemfikirim. Ancak bu başarılı olmaları Meslek lisesine gidipte Sayısal dersleri almadan aynı sınava girip Mühendislik Fakültesine girebilecekken çok ciddi bir puan kırılması yaşayan kesim var. Çünkü Sınavda yaptığı için başarısının cezasını çeken/çektirilen kişiler. (Bknz 28 şubat süreci) Bir de DGS ile Mühendisliğe girenlerle alakalı bir arkadaşa soru sormuştum cevap verebilr misin?
Bizim bölüme dgs ile gelen 2 kişi var. İçler acısı durumdalar. Nekadar alt yapıları olduğu her hallerinden belli oluyor.
erngnctrk tarafından 02/Ağu/13 22:53 tarihinde düzenlenmiştir