MYSQL Vs Sqlite
-
Hocalar bir sorum var.Ben yıllardır Mysql kullanıyorum.Sqlite e yapacıyım.
Şuan drupal (php bir cms sistem) 7.2 versiyonunda Sqlite i destekliyor.Bende bilgisayarımda localhosta Sqlite veritabanını seçerek drupal kurulumu yaptım.Biraz performans deneyeceğim.Ama localde ne derece test edebileceğim meçhul.Genel olarak bildiğim Sqlite ayrı bir dosya mantığı ile çalışıyor.Veritabanı br klasörün içindeki bir dosyadan ibaret.Ve daha hızlı çalışıyor.
Debneyen arkadaşlardan yorum bekliyorum.Güçlü ve güvenli aynı zamanda dinamik yapısıyla hızlı hareket eden bir site açsam veritabanı tercihim ne olmalıdır ?
Sizze Mysql mi tercih edilmeli ? Yoksa Sqlite mi ? Sebepleri ile yazan arkadaşlara teşekkürü bir borç bilirim..
-
Eş zamanlı bir çok sorguda ve büyük dosyalarda sorun yaşıyorsun.
-
mysql varken sqlite fantazi. sqlite'i daha çok veritabanı kurulumu gerektirmeden desktop application publish'i için kullanıyorlar(basit programlar yani)
-
TeRRoR bunu yazdı:
-----------------------------
mysql varken sqlite fantazi. sqlite'i daha çok veritabanı kurulumu gerektirmeden desktop application publish'i için kullanıyorlar(basit programlar yani)
-----------------------------web uzerinde sqlite kullanmak, mysql varken sacma oluyor haklisin. sqlite desktop applar icin kullanilior. yanlis hatirlamiyosam firefox, chrome falanda sqlite kullaniordu. birde amxmodx :P
-
Tabiki MySQL, Sqlite adı üstünde lite :) . Ufak çaplı dblerde özellikle masaüstü programlarında kurulumsuz çalıştığı için kullanılıyor.
-
x3uqm4 bunu yazdı:
-----------------------------TeRRoR bunu yazdı:
-----------------------------web uzerinde sqlite kullanmak, mysql varken sacma oluyor haklisin. sqlite desktop applar icin kullanilior. yanlis hatirlamiyosam firefox, chrome falanda sqlite kullaniordu. birde amxmodx :P
örnekler süper ve daha bir sürü böyle program... -
Peki ustalar, hocalar...
Ben de MySQL - MSSQL karşılaştırması istesem, bana yardımcı olur musunuz ?
Elimde basit bir proje var, ileride db sorunları nedeniyle elimde patlamasını istemiyorum...
MySQL - MSSQL karşılaştırması hakkındaki görüşlerinizi bekliyorum...
-
SerYolcu bunu yazdı:
-----------------------------Peki ustalar, hocalar...
Ben de MySQL - MSSQL karşılaştırması istesem, bana yardımcı olur musunuz ?
Elimde basit bir proje var, ileride db sorunları nedeniyle elimde patlamasını istemiyorum...
MySQL - MSSQL karşılaştırması hakkındaki görüşlerinizi bekliyorum...
basit bir proje varsa mysql paklar, mysql yönetimi kolay ve güçlü bir veritabanı ve linux'a filan kurulabildiği için rahatça ucuz hostingde bulursun. edit:büyük proje olsada mysql paklar. -
mysql varken sqlite kullanma.
mssql ile mysqlde yan-yana getirme.büyük projeyse mssql tabiiki
-
omerelili bunu yazdı:
-----------------------------mysql varken sqlite kullanma.
mysql enterprise da öttürür amca öyle deme -
TeRRoR bunu yazdı:
omerelili bunu yazdı:
mysql varken sqlite kullanma.
mysql enterprise da öttürür amca öyle deme
-----------------------------mysql enterprise neyi ötürür ? SQL Server 2008 R2 Enterprise?