Nasıl Polis Olunur...
-
beyler son zamanlarda acayip gelecek kaygısı içine düştüm
ne bok yicem bilmiyorum yaş oldu 22 adam gibi bi mesleğim yok 2 yıllık bilgisayar okuyom hala 3 senem amk.
polis falan olmayı düşünüyorum da nasıl olunur bilen varmı
ya da geleceğe yönelik planlarınız nedir bi fikir alışverişi yapalım hacılar....
-
bilgisayar gibi bir bolum okuyorsun ve bu isi birakip polis olmayi dusunuyorsun.
sana sunu soyleyeyim kafani zukeyim hoca (abin oldugum icin soyluyorum), git bir polise danis bakalim abi ben bilgisayar bolumunu okuyorum ama birakip polis olmak istiyorum ne dersin diye
jopu kafandi kirmak isteyecektir.
eger bilgisayari seviyorsan sakin birakma, polis maasiyla gecinebiliyorum diyen adam gormedim. bilgisayardan her turlu ekmek bulursun.
abi tavsiyesi
-
abicim iyi güzel söylüyorsun da samsun gibi yerde bilgisayardan kimse ekmek yiyemiyo
amk biri sorsa ne okuyon falan diye bilgisayar diyorum oh oh diyolar kurtarmışsın sen kendini dişyolar ama nerdeee
4 senedir donanım işi yapıyorum ama bu amk memleketinde bu işten alınabilecek en fazla maaş 400 lira sigorta falan da yok. ya çünkü samsun da her köşe başında bilgişsayar cı var eleman ihtiyacı çok. bi ara web işi yaptık meğersem web tasarım flan işini yapan da bi kamyon adam varmış.
neyse abi samsun da bu işten ekmek yiyemem ben askerden sonra gelip de bi firmada teknik servisde sabah akşam windows kurmak la pc toplamakla alacağım para 500 lira en fazla en azından samsunda böyle başka yerleri bilmem o yüzden farklı arayışlar içindeyim...
edit: polislerden nefret ederim bu arada bi tane adam gibi polis tanımadım alayı şerefsiz :@
-
simdi soyleyecegim cumlenin konuyla pek alakası yok kusura bakmayın;
eger o polisler o maaşla gecinemiyorsa ogretmenler ne yapsın yarısından bile az maas alıyorlar polislerden.
soruna gelince;
ya dikey gecisle 4 yıllık bir bolume gecer ve bolumu bittirtikten sonra kpss de cok yuksek olmayan bir puan alıp 6 ay içinde polis oluyorsun yada polislik sınavları acılıyor onu kazanırsan 2 yıllık egitimden sonra oluyorsun polislik sınavı oss puanıda olabilir tam emin deilim
-
mesut589 bunu yazdı:
-----------------------------simdi soyleyecegim cumlenin konuyla pek alakası yok kusura bakmayın;
eger o polisler o maaşla gecinemiyorsa ogretmenler ne yapsın yarısından bile az maas alıyorlar polislerden.
soruna gelince;
ya dikey gecisle 4 yıllık bir bolume gecer ve bolumu bittirtikten sonra kpss de cok yuksek olmayan bir puan alıp 6 ay içinde polis oluyorsun yada polislik sınavları acılıyor onu kazanırsan 2 yıllık egitimden sonra oluyorsun polislik sınavı oss puanıda olabilir tam emin deilim
-----------------------------
kardeş peki şimdi ben 2 yıllık okuyorum ya 2 yıllık bitince 2 yıl da açıkdan okusam yine kpss ye girip 6 ay içinde polis olabilimiyim ??? -
polis olupta kendime küfür ettirecama açkalırım daha iyi aq
-
JuBa bunu yazdı:
mesut589 bunu yazdı:
-----------------------------simdi soyleyecegim cumlenin konuyla pek alakası yok kusura bakmayın;
soruna gelince;
kardeş peki şimdi ben 2 yıllık okuyorum ya 2 yıllık bitince 2 yıl da açıkdan okusam yine kpss ye girip 6 ay içinde polis olabilimiyim ???
dgs ile bir 4 yıllık bolume gecmen gerek -
bende seninle ayni durumdaydim
sivas gibi bir yerdeydim bilgisayari seviyordum ugrasiyordum ama sivasda asgari ucretten daha yuksek para veren hicbir firma yoktu.
askerden sonra pilimi pirtimi toplayip istanbula geldim, burda calisirken tekrar sivasa donup uni okudum hem okul hem isi bi arada goturdum (okul sivas da is istanbulda) birazda sans faktoru vardi
ama eger gercekten calisip iyi bir sekilde okulu bitirirsen buyuk firmalarda 3-5 milyardan asagi is bulmazsin (ben o kadar kazanmiyorum o ayri bi konu)
ama bir polis gibi baski altinda yasamazsin, kisin sogugu, yazin sicagi, silahlarin golgesi, kursun seslerini sadece bilgisayar ekranindan gorursun.
sadece samsun icin dusunme olayi,
evet herkes web sayfasi yapiyor ama herkesin yaptigi web sayfasi word de yapilmis html nin otesine gitmiyor ve boyle siteler icin 300-500 ytl aliyorlar,
daha iyilerini yaparak milyarlar kazanabilirsin.
ama once ne is yapmak istedigine karar ver. hangi isi severek yapabilecegine karar ver.
-
amk 2 yıllık bitince 2 yıl da açıkdan okusak askerlikden başka bi sikime yaramıcak ha :S
-
underzero bunu yazdı:
-----------------------------bende seninle ayni durumdaydim
sivas gibi bir yerdeydim bilgisayari seviyordum ugrasiyordum ama sivasda asgari ucretten daha yuksek para veren hicbir firma yoktu.
askerden sonra pilimi pirtimi toplayip istanbula geldim, burda calisirken tekrar sivasa donup uni okudum hem okul hem isi bi arada goturdum (okul sivas da is istanbulda) birazda sans faktoru vardi
ama eger gercekten calisip iyi bir sekilde okulu bitirirsen buyuk firmalarda 3-5 milyardan asagi is bulmazsin (ben o kadar kazanmiyorum o ayri bi konu)
ama bir polis gibi baski altinda yasamazsin, kisin sogugu, yazin sicagi, silahlarin golgesi, kursun seslerini sadece bilgisayar ekranindan gorursun.
sadece samsun icin dusunme olayi,
evet herkes web sayfasi yapiyor ama herkesin yaptigi web sayfasi word de yapilmis html nin otesine gitmiyor ve boyle siteler icin 300-500 ytl aliyorlar,
daha iyilerini yaparak milyarlar kazanabilirsin.
ama once ne is yapmak istedigine karar ver. hangi isi severek yapabilecegine karar ver.
-----------------------------abi bilgişsayarı seviyorum tabiiki ya kaç senedir çalışıyorum az çok samsun da çevre de var zaten.
bakalım artık ne olacak babadan şöle arsa ev falan kalmıyoki satıp şöle iyi bi işyeri açsam kendime
neyse bakıcaz artık.
he birde o dediğin dandik html sitelerden joomladan php fusion dan millete kurarak güzel kazandım ama devamı gelmedi maalesef :D
-
lisans eğitimini tamamladıktan sonra sınava girip eğitim aldıktan sonra istanbul'da çevik kuvvet olarak işe başlıyorsun.