folder Tahribat.com Forumları
linefolder Vukuatlar
linefolder Neden Dilimizden Bu Kadar Utanıyoruz?

Neden Dilimizden Bu Kadar Utanıyoruz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek

Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba,

Yerli malı üretimlerde dikkatimi çeken birşey var.Nedense üretilen her malzeme içinde bir utanmışlık barındırıyor.Geçenlerde Bursa Büyük Şehir Belediyesi'nin desteklediği yerli tramvay projesi ile ilgili bir belgesel izliyordum.Belgeselin sonuna kadar herşey çok güzel,çalışan insanlar çok başarılı ve özverili bir iş ortaya koymuşlar fakat en son avrupada pazara çıkarmaya gittiklerinde,orjinal adı ipekböceği olan araç silkworm olarak lanse ediliyor.Bunun dışında TT custom chopper adında yerli motor gibi birçok örnek verilebilir.Bugun Volkswagen alman malı,kendi dillerinde bir marka yaratmakla ne kaybetmişler.Neden biz bu ufak ayrıntılara dikkat etmiyoruz.

Buda ipekböceğinin fotografı daha doğrusu silkworm.
    http://www.merkurhaber.com/images/haberler/bursada_uretilen_ilk_yerli_tramvay_ipekbocegi_universitelere_ders_oluyor_h75303.jpg

arbeit macht frei
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Şamil var; http://www.samil.com.tr/galeri/

while (1<2)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek

Var olanlara zaten diyecek birşey yok Allah yollarını açık etsin.Benim merak ettiğim bunu yapan adamlar fuarlarda aracı tanıtırken önünde kocaman silkworm yazmasından gocunmuyorlarmı.Ne olurdu orada ipekböceği yazsa.Bence çok daha güzel olurdu

arbeit macht frei
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Abi arabanın adı ŞAMİL ya hala silkworm diyorsun bana. Evimde utanıyorum ben.

while (1<2)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek
    KrypT bunu yazdı

Abi arabanın adı ŞAMİL ya hala silkworm diyorsun bana. Evimde utanıyorum ben.

İyimisin kardeşim şamile bişey dediğimiz yok
    http://www.merkurhaber.com/images/haberler/bursada_uretilen_ilk_yerli_tramvay_ipekbocegi_universitelere_ders_oluyor_h75303.jpg
    bundan bahsediyoruz.Tam okumadın heralde

arbeit macht frei
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

70 milyonluk ülkede kaç kişi ömründe açıp volkswagen ne demek diye baktı sence?

while (1<2)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

krypt adam da onu diyor iste. niye ingilizce ad koyuyoruz, nasil olsa adiyla degil, kalitesiyle on planda olmali. niye illa da ingilizce isim koyuyoruz diyor. neden bilmiyorum ben de hakkaten.

ipekbocegi olsa ne, silkworm olsa ne? niye dilinden fedakarlik ediyosun ki?

All I need is a possibility.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

volkswagen

kaç kişi doğru okuyor acaba :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Çünkü orjinal ve güzel bir isim. İpekböceği dediğinde aklında tramwayla bir alaka kurabiliyorsun, akılda kalıcı. Ama gevur adam gördüğü ö ve ğ gibi çirkin harflere anlam veremez ve epekboseyy diye okumaya çalışırken aklında kalacağını sanmıyorum. Benim aklıma gelmiş olsa bu isim, bende ipekböceği değil silkworm derim. Ha mesela ay yıldız iç çamaşırı markası benim olsa ismini moon and stars diye değiştirmem, ay yıldız daha akılda kalıcı çünkü.

krypt tarafından 20/Ara/12 20:43 tarihinde düzenlenmiştir

while (1<2)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek
    Bu alanlarda kafa patlatanlar Oktay Sinanoğlu nun eserleri ile Atatürk ün dil çalışmalarına yönelmeleri fayda getirir.Hangi ülkenin sömürgesiyseniz o ülkenin dili zamanla hayatınıza girer bu dilbiliminde kesindir asimilasyon aracıdır aynı zamanda.1930 lu yıllarda istanbul da ki yabancılar dükkan isimlerini sadece türkçe olarak yazıyorlardı diye bir ingiliz büyükelçisi anekdotu tarihe geçmiştir.unutlmasın türkçe bilimsel bir dildir buna karşın dünyanın geçerli dilinin görevi ise barbarlığın resmi dili olması ve dolayısıyla hiç bir zaman bilimsel bir dil olmadığı kesinlikle bilinmeli.şu kesinlikle bilinsin matematiğe en yatkın dilde türkçedir.ve hiç kimse insanlık tarihinin en eski millet ve paralelindeki diline mensup olmaktan gocunmasın gurur duysun sahip olsun korusun.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek
    KrypT bunu yazdı

Çünkü orjinal ve güzel bir isim. İpekböceği dediğinde aklında tramwayla bir alaka kurabiliyorsun, akılda kalıcı. Ama gevur adam gördüğü ö ve ğ gibi çirkin harflere anlam veremez ve epekboseyy diye okumaya çalışırken aklında kalacağını sanmıyorum. Benim aklıma gelmiş olsa bu isim, bende ipekböceği değil silkworm derim. Ha mesela ay yıldız iç çamaşırı markası benim olsa ismini moon and stars diye değiştirmem, ay yıldız daha akılda kalıcı çünkü.

http://www.sosyopath.com/Files/Citroen-Logo-3.jpg

ben enin üstündeki iki noktayı hiç yadırgamıyorum.Saçmalamaya gerek yok.Bursa belediyesine mail attım bakalım ne dicekler

arbeit macht frei
Toplam Hit: 5932 Toplam Mesaj: 43