Neden Evet? Neden Hayır?
-
Balyoz99 bunu yazdı:
-----------------------------Sigaraya başladığımda paket 2.5 liraydı.Okuldan kaçardık alırdık 2 paket anadolu, çember yapıp tüttürürdük. Vergileri yükseletip 4.5 lira yaptılar. Sigara keyfimin içine sıçtılar. İçki desen yine aynı. Bira kesmez bizi votka, viski falan severiz. Sevmesine severizde 3-4 kişi oturup içelim desek en az 100 lira gidiyor amk. Asgari ücretin 5/1'i.
Onlar benim sigarama, içkime göz diktiyse gider basarım hayır oyunu.
-----------------------------konuyla alakasız ama harbiden amk.
4,65'ti marlboro'ya başladığımda, şimdi 7 lira lan böyle işin ben.
-
manhyak bunu yazdı:
-----------------------------
husnuweb bunu yazdı:
manhyak bunu yazdı:
-----------------------------husnuweb bunu yazdı:
manhyak bunu yazdı:
-----------------------------PoLLBuLL bunu yazdı:
işsizliğe,eğitime,sağlığa,çalmaya,çırpmaya çözüm yok.
maddelerin çoğu çerez.1-2 tanesini gizlemek için yapılmış.
güçler ayrılığı ilkesi yok oluyor böylece.
yasama-yürütme kendi tekellerindeydi.
bu anayasayla yargı da kendilerinin olacak.
-----------------------------Hangi anayasa değişikliği buna sebep olucak ?
-----------------------------bilmiyoruz arkadaşım.
planlanan anayasıyda maddeyi de bilmiyoruz.
bu anayasa bize tanıtılmadı, anlatılmadı. yapanlarında anlatmak işine gelmez.
-----------------------------Anlatılmadıysa nerden biliyon hoca olacakları. Kendinle çelişiyon
-----------------------------olacaklara dair bir şey mi yazdım ben?
-----------------------------Alıntı yaptıgın kısmı bidaha oku istersen
-----------------------------alıntı yaptığım kısmı ben yazmadım; ancak bilerek alıntıladım.
çoğu kişi etrafından duyduğu şeylerle yorum yaparak değerlendirebiliyor söz konusu anayasayı.
bunun nedeni biz değiliz.
-
http://www.chp.org.tr/Files/NEYE_HAYIR_KITAPCIK_Brosur.pdf
neden hayir dedigini madde madde yazmis. buyur oku.
-
tayyip erdogan bu anayasa sonucunun "hayir" olacagini biliyor
o yuzden meydanlarda "bu bir guvenoyu oylamasi degildir" demektedir.
evet cikacagindan emin olsaydi bu sekilde bir ifade de bulunmazdi.
-
underzero bunu yazdı:
-
-----------------------------İndiriyom hocam okuycam hepsini. Fakat millet anayasaya deyil akp ye oy veriyor. Büyük ihtimal evet çıkacak. İnş busefer farklı bişey olur . :s
-
birseyler gizlenerek insanlar aldatiliyor,
X - Pozitif ayrımcılık maddesi;
boyle bir maddeni referanduma konulmasi bile yanlis. hangi zihniyet boyle bir kanun, madde, tuzuk cikarttida itiraz etti ki ?
ayrica sosyal devletin yapmasi gereken pozitif ayrimciligi maddesiz kanunsuz yerine getirmelidir,ama bizde sosyal devlet anlayisi secim zamanlarinda dagitilan, susuz koye camasir makinesi, dami olmayan eve koltuk takimi, elektriksiz mekana buzdolabi, komur vs vs seklinde gidiyor,
X - Sendikal haklar:
tekel iscilerinin durumunu gordukten sonra bu maddeyi okuyunca bayaa bi ilginc gelmisti. tuzla tersanesinde vuku bulan olaylar icin gostermelik birkac tedbir al, bosh fabrikasinda mescit yok diye mufettis ordusunu gorevlendir. tersanede calisanlar orda olenler yuninstan veya ermenistan vatandasi mi oluyor ?
sendikaya uye olanlar isten cikartilirken niye mufettis gorevlendirip "atamazsin kardesim" demek yerine devlet kollarinda bile sendikali oldugu icin isten cikartilanlara goz yumuluyor ?
X - Geçici 15’inci madde kalkıyor :
tamam kalksin kimse itiraz etmiyor ki, hangi parti bu maddeyi kaldiracaktiniz da itiraz etti ? birde bu maddeyi oyle bir lanse edildi ki; "kenan evren yargilanacak" diye. yargilanamaz. 12 eylul doneminde bu suc olmadigi icin yargilanamaz
-
bu yogunlugun arasinda 3 madde yazdim gerekirse digerlerini de yazarim.
kandirildiginizi surdan anlayin "Referandumda değişikliği millete hap gibi sunacağız" demesinden.
belki bir maddesine evet diyecegim derdime ilac olacak ama diger butun maddeler bu ulkeyi kanser edecek. bir fayda icin 1500 zararliyi niye yutayim ?
-
manhyak kardeş hadi bizimle bildiklerini paylaş senin görüşün ne?
-
underzero bunu yazdı:
-
-----------------------------Hoca kusura bakmada verdiğin pdf dosyasında bihalt yok. Yazan yazıların tamamı akp kandırmaya çalışıyor hayır deyin. Bundan ibaret...
Bana lazım olan. Bak bu anayasa değişikliği bak buda yanlışı bak buda yapmak istedikleri bak buda normal olanı ....................
-
Hayır dersem bertaraf olurum. Ondan evet
-
Şunu adam akıllı anlatın yaw underzero abim verdiğin dökümanı okudum ama birde akp tarafından bakıp ikisini bir çorba yapıp ne oyunu atcas bi belirlemek lazım :s Tek taraflı olmuyor benim aklım fena karışık ama hayır dan yanayım
-
birde bu varmis
http://www.chp.org.tr/Files/NEDEN_HAYIR_KITAPCIK_web.pdf
birtek bu sitede buldugum icin bunu koyabiliyorum.