Ney
-
Üstat ve üstadiyeler size ruhu dinlendiren bir sesin neyin hikayesini anlayacağım.
İslam geleneğinde neyin doğuşu ile ilgili bir çok rivayet vardır. Bunların en meşhuru şöyledir: “Peygamberimiz ilahi aşk sırrını Hz.Ali”ye söylemiş. Bu sırrın yükü altında ezilen Hz.Ali gidip Medine dışında kör bir kuyuya bu sırrı anlatmış. Kör kuyu bu sır ile coşup köpürmüş ve taşmış. Su her yeri kaplayınca kenarlarında kamışlar yetişmiş. Oralardaki bir çoban bu kamışlardan birini kesip muhtelif yerlerinden delmiş ve üflemeye başlamış. Çıkan ses kalplere coşku ve heyecan verip ilahi sırrı anlatır olmuş. Peygamberimiz tesadüfen bu çobanın ney sesini işitince bu durumu anlamış. O günden sonra ney,bir ilham kaynağı olmuştur.”
Bugünkü manada neye ruhunu veren Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretleridir. “Türk olsun ,Acem olsun; musiki aşıkların ortak gıdasıdır.” Görüşündeki Mevlana,mesnevisinin ilk on sekiz beyitini de bu cazibeli çalgıya ayırmıştır.
Teknoloji ne kadarda ilerlerse canlı dinlemesi gibi olmuyor. E bu saate de neyzen nerde bulacam diyecenler için bir kaç tane upladım
-
astral seyehati yaparken normalde dışardan hiç bir ses duyulmaz ama ney sesi duyuluyor
-
BlackApple bunu yazdı:
-----------------------------
astral seyehati yaparken normalde dışardan hiç bir ses duyulmaz ama ney sesi duyuluyor
-----------------------------şunu bi ben yapamadım amq :|
-
Ney :D
Neyse indiriyorum hocam sağol :) -
neyi,astral seyahati boşverin...
http://www.youtube.com/watch?v=PCSFz_YycYA
-
PoLLBuLL bunu yazdı:
Hocam bu ney :D -
Stargazer bunu yazdı:
BlackApple bunu yazdı:
-----------------------------şunu bi ben yapamadım amq :|
-----------------------------astral seyahatte havada durdum şahitlerim var :D
harbi bende anlamış değilim ama neyse
ney gibi bir üflemeli hatta ve hatta başka bir çalgı yok dünya üstünde bence...
-
BlackApple mersinde varmı bu astra seyhatmidir ne ise ismi bi mersin toplantısında bir seyans düzenlesekmiki acebe üstadlarla birlikte uçalım
:D
-
benim gözler bulanmaya başladı ben yatar iyi gecelr
-
ershn bunu yazdı:
PoLLBuLL bunu yazdı:
Hocam bu ney :D
-----------------------------Pink Floyd
Müziğin Tanrıları
Dahiyane Sözler,Melodiler.
-
Hacım 5 yıl oldu musıki eğitimi alalı.. Ünv çalışmaları olmasa şu an devam edeceğim de ünv yüzünden engellendi bu sınav zamanları.. Bende ney üflüyorum biraz ama ondan ziyade söylemeyi çok seviyorum osmanlıca arapça eserler söylemek çok hoşuma gidiyo.. hakikaten musıki ruhun ve ,,Aşk ın gıdası..
edit: konuya binaen diskte neyle ilgili bi arama yaptım arşivden bi tasim bulduk anam tüylerim diken diken oldu :|