Notebook Batarya Ömrü
-
alapolina bunu yazdı:
-----------------------------sarj doldorma fişi tak çıkarma
-----------------------------batarya ve fiş her zaman takılı kalsın doğrumu hocam ?
-
seagate189 bunu yazdı:
-----------------------------alapolina bunu yazdı:
-----------------------------batarya ve fiş her zaman takılı kalsın doğrumu hocam ?
-----------------------------arkadaşın ne demek istediği hala araştırılıyor :S
-
bi şey yapmana gerek yok mürid ara servisi bataryam çok cabuk bitiyor degiştirmek istiyorum de servisdeki eleman iyi niyetli ise hemen degiştirir ama degiştirmek istemezsede çok sorun çıkartır , ben 2009 yılında pc nin fan degiştirdim o arada da batarya cabuk bitiyor dedim kadın normalde hemen degiştirmiyoruz ama sana kıyak yapayım dedi degiştirmişti :)
-
asa42 bunu yazdı:
-----------------------------Ben bu konuda birşey sormak istiyorum:
Bu laptopların pilleri neden bu kadar çabuk eskiyor. Bunu önlemenin veya yavaşlatmanın yolları ver mı?
Ve bu konuda laptop alırken bataryanın hangi özelliğine bakmak gerekir?
Ben garanti kapsamıyla ilgili okuduğum garanti sözleşmesinde pil değiştirme kapsam dışı olarak gözüküyordu Yanlış mı hatırlıyorum?
bir dedim üç oldu soru neyse :)
-----------------------------bundan anlayan yok mu yav?
-
asa42 bunu yazdı:
-----------------------------bataryayı toptan çıkar diyosun sen yani ..
-----------------------------
evet -
seagate189 bunu yazdı:
evet.d -
bir kablonun içini sök ( kablo burgulu olmasın). İletken kısmın bir ucunu + bi ucunu - 'ye temas ettir.
-
alapolina bunu yazdı:
-----------------------------seagate189 bunu yazdı:
evet.d
bu arkadaşın önerini dinlersen 2-3 yıl kadar sona bozulur o batarya. -
alapolina iyimisin, bi adam bataryayı toptan çıkar anladım demiş evet demişsin, diğer hiç çıkarma demiş onada evet demişsin :/
-
@asa42 internette yorumlarını okuycaksın yada genel kalitesine bakıcaksın.600 liraya satılan hp laptopların bataryasından pek bişey bekleme mesela.ama elimde 2008 üretimi thinkpad t61 var 2 saatten az gitmiyo şarjı.ki sürekli fişte kullanırım ben dolunca çıkar falan şeyettirmem.
şuda var, batarya dediğin max.100 lira.sen ne kadar hor kullanırsan kullan en az 1 sene ortalama bi performans sunar sana.100 lira için götünü yırtmaya gerek yok bırak bitsin batarya