Obama Hakkinda Neler Düsünüyorsunuz ?
-
hocam şu yazdıklarınızı baştan sona okudum da sizler de haklısınız biz genç nesil ülke çıkarlarını düşünen ve buna göre hareket eden bir lider görmediğimiz için obamayı düşman gibi görüyoruz... ama adamın yaptıklarını kendi açısından baktığımda sonuna kadar haklı buluyorum... bu adam abd başkanı seçildi ve öncesinde ermenilerden oy almak için olmayan soykırımı kabullendi! şimdi bizim liderler gibi u dönüşü yapıpta inkar ederlerse halk götüne tekmeyi kor! bizim gibi değiller onlar bişi oldu mu uyumazlar... diğer konulara gelince adam türk değil! türkiye cumhuriyeti vatandaşı değil! türkiye cumhuriyeti başbakanı hiç değil! bu nerenin başkanı? abd nin! o zaman abdnin çıkarlarına göre hareket edecektir... bizi ya da başka bir ülkeyi ziklediğinden mi yanaşıyor çoğumuz farkında olmasakta türkiye gerçekten önemli bir devlet gerek doğu ile ilişkiler konusunda gerek coğrafi konum... adamda haklı olarak cıkarları doğrultusunda hareket ediyor... bizim eşşeklerde adam olsun cıkarlarımızı korusun ceplerini korumasın! daha geçen gün danimarkanın oyununa gelmedik mi natoda ya da fransanın! bizimkiler siyasetin s sinden anlamayan adamlar bak ne güzel masa altından geçirdiler bize! kimse kusura bakmasın ama bize müstahak biz bunların hepsini hak ediyoruz! işten anlamayan adamı koyarsan başına verirsen %47lik oyu daha bizim ne çıkarlarımız yalan olur...
obamanın vaadlerini fln tam anlamıyla dinlemedim ama sadece şunu diyebilirim eğer çıkarlarımıza uygunsa eyv. değilse yar saçların lüle lüle obama sana güle güle bu iş bu kadar basittir...
-
iyi adam
-
obamanın güler yüzü ve samimi hareketleri zaten bizim milletimizin düşünce yapısı ile uyuşmakta. Bizim halkımız candandır, sevecendir. böyle devlet adamlarını sever. Obama çok önemli konulara değindi. Türkiyede ve diğer ülkelerde bush zamanında bozulan imajını birazda düzeltmek için geldi diyebiliriz. Bir de kendi politikalarına islam dünyasından destek almak amacını güdüyor. bunda da tabiki islamiyeti en iyi yaşayan ülke olan Türkiyeden yapmayı uygun gördü. Bu verdiği mesajlar başka islam ülkesinde olsa bu kadar ilgi çekmezdi. Obama çok isabetli düşünmüş.
Umarız bu gülen yüzünün altında bir canavar yatmıyordur. Kamuoyu araştırmalarına göre tüm dünya üzerinde ve Türkiyede ABD ye güvenenlerin sayısı bush zamanına kıyasla %50 artış göstermiş. Olumlu bir gelişme. İnşallah verdiği sözler (pkk nın tasfiye edilmesi, roj tv nin kapatılması) gerçekleşir. ve abd imajı türkiyede çok daha ileri seviyelere taşınır ve Türkiye bundan faydalı çıkar.
-
voodoo bunu yazdı:
-----------------------------DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------abd nin yeni başkanı barack obama 1318 11/5/2008 8:51:48 AM Van Halkını Obama Sevgisi 655 11/7/2008 9:52:04 PM Türk halkı obamadan nasıl etkilenir? :D 309 11/8/2008 12:47:02 PM Obama"yı bilen kahin: Amerika çökecek! 755 11/9/2008 6:31:47 PM ABD Krizi unuttu şimdi bunu konuşuyor : Obama Öldürülecek... 655 12/17/2008 12:18:50 AM Obama öcalan için geliyor! 456 4/4/2009 7:56:10 PM işte obama nın oyuncağı: air force one 399 4/5/2009 5:03:05 PM Obama"nın ödü koptu 24 4/7/2009 1:42:09 AM Obama hakkinda neler düsünüyorsunuz ? 38 4/7/2009 11:04:15 AM
-----------------------------amma cok merak eden varmış obamayı :)
-----------------------------tabiki bilmek gerekli,obama dedigimiz insanin yönettigi ülkeye bilmem kac milyar dolar borcumuz var :)
ama bu kez obama,abd'nin gidisatini degistirecek gibi,böyle bir izlenim birakti bende.
bush pustuna göre ülkemize karsi daha fazla pozitiflik durumu var.
konuyu malesef,yurtdisinda olmam sebebi ile takip edemiyordum ama buradaki cevaplar ve yazilanlar tatmin edici oldu.
-
Conquer bunu yazdı:
-----------------------------voodoo bunu yazdı:
-----------------------------DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------abd nin yeni başkanı barack obama 1318 11/5/2008 8:51:48 AM Van Halkını Obama Sevgisi 655 11/7/2008 9:52:04 PM Türk halkı obamadan nasıl etkilenir? :D 309 11/8/2008 12:47:02 PM Obama"yı bilen kahin: Amerika çökecek! 755 11/9/2008 6:31:47 PM ABD Krizi unuttu şimdi bunu konuşuyor : Obama Öldürülecek... 655 12/17/2008 12:18:50 AM Obama öcalan için geliyor! 456 4/4/2009 7:56:10 PM işte obama nın oyuncağı: air force one 399 4/5/2009 5:03:05 PM Obama"nın ödü koptu 24 4/7/2009 1:42:09 AM Obama hakkinda neler düsünüyorsunuz ? 38 4/7/2009 11:04:15 AM
-----------------------------amma cok merak eden varmış obamayı :)
-----------------------------tabiki bilmek gerekli,obama dedigimiz insanin yönettigi ülkeye bilmem kac milyar dolar borcumuz var :)
ama bu kez obama,abd'nin gidisatini degistirecek gibi,böyle bir izlenim birakti bende.
bush pustuna göre ülkemize karsi daha fazla pozitiflik durumu var.
konuyu malesef,yurtdisinda olmam sebebi ile takip edemiyordum ama buradaki cevaplar ve yazilanlar tatmin edici oldu.
edit: sunuda yazmadan gecemeyecemyapilan haberlere göre, alman basini obamanin Türkiyede sergiledigi taviri cok kiskandi ve bunuda acikca söylediler.
-
üstün zekaları marifetleri olan bi adam oldugnu düşünmüyorum sen ben gibi bi adam,yerinde bende olabilrdim,başkasıda dünya bana saçma geliyor obama da,amerikada hatta herşey,
-
mişeli getirseydi yedi ceddine dua ettirirdim
-
bence çoq ibne biri bu barraq. harbiden iyi görünüyo ve bir anda tüm Türkiye'nin AMerika ile ilgili düşünceleri pozitif olmaya başladı.. Bence buda bir strateji olabilir.. tüm dünyada AMerika hakkında düşünceler çok hızlı bir şekilde pozitif olmaya başladı.. gelmiş geçmiş en kötü katil ülkelerden biri olan amerika başında kim olursa olsun aynıdır bence hiçbir şekilde değişmez.. Başındaki adamın kim olduğu fazla önemli değil bence..
-
http://www.youtube.com/watch?v=ZcxhcMyn8rU
Şimdi birisi attı linki
Usame kayboldu obama geldı dedi
Ben hayatımda böyle komplo teorısı duymadım :D
-
HolygaN bunu yazdı:
-----------------------------http://www.youtube.com/watch?v=ZcxhcMyn8rU
Şimdi birisi attı linki
Usame kayboldu obama geldı dedi
Ben hayatımda böyle komplo teorısı duymadım :D
-----------------------------O nedir öyle ya :)