Okulu Bitiripmi Askere Gideyim ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erblood
    erblood's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

askerden sonra o okul bitmez kardeşim sen okulunu bitir askere sonra git.bence doğrusu budur.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

ortalıkta binlerce askerden kaçan çürük raporu almaya çalışan vatandaş var

sen koşa koşa askere gideyim diyorsun sanki askerlik kaçıyor a.k...

şuan memleketin durumu iyi değil sonra git hatta hiç gitme

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kartalkethuda
    kartalkethuda's avatar
    Erkek
    Ben kısa dönem yaptım askerliğimi, Okulunu bitirmeden sakin askere gitme. Komutan silahlı hareketler yaptırıyordu mesela, tüfek omuza diyor. Ben de yapamıyorum, uzun dönem bir eleman da yapamıyor. Bana bak kardeş öyle değil söyle diyor. Ona lan hayvan ne yapıyorsun omuzuna çarptır diye bağırıyor. Aynısını bi daha diyor. Ben gene yapamıyorum. Bana gene bak kardeş öyle değil şöyle diyor. Ona küfrediyor bağırıyor. Gene aynısını diyor ben gene yapamıyorum. Bana gene bak kardeş kolunu şöyle tut diyor. Ona lan hayvan ben sana bu silah omuza çarpacak demiyor muyum lan diyor silahı çocuğun omuzuna çarptıra çarptıra çocuğun omuzunu çürütüyor. Mehmetçik hattını arıyor çocuklar komutan tehtid ediyor. Bir daha ararsanız size şuradan şuraya yürüyene kadar 10 tane tutanak yazarım diye. Kısa dönemi kardeş, çavuş diye çağırırlar diğerlerini lan, hayvan, ayı ... Kısa dönem odasına gider oturacak yer gösterirler. Cam bardaktan çay içer komutanın yanında. Ağır işlerde kısa dönemi çalıştırmazlar, masa başı ne kadar iş varsa kısa dönem yapar, nöbet eri bile olsan nizamiye nöbeti tutar rahat rahat.

maşiyi görüyon mu maşiyi?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zfc
    zfc's avatar
    Erkek

Yap kurtul.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zamazingo
    zamazingo's avatar
    Erkek

benım en büyük korkum gidip gelmek değil geldikten sonra okuma şevkim kaçarmı o ortamı gördükten sonra yoksa dahamı artar bunu merak ediyorum :S

Yol Güzeldir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wikwik
    wikwik's avatar
    Erkek

Bu kararı daha önce vermiş biri olarak diyorum ki askerliğin acelesi yok.

Ben de gidiyim yapıyım geliyim dedim ama bıraktığım mahalleyi bırak bıraktığım ülke bile aynı değildi.

Çok şey kaybettim o aralıkta. Hem ben sadece 6 ay (5 ay 6 gün) yaptım. Aceleye gerek yok bence...

Bilgi Güçtür.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thelordmax
    Thelordmax's avatar
    Erkek
    zamazingo bunu yazdı

benım en büyük korkum gidip gelmek değil geldikten sonra okuma şevkim kaçarmı o ortamı gördükten sonra yoksa dahamı artar bunu merak ediyorum :S

Kaçar tabi kafa kalır mı ? Askerlik bir insanı 15 ay boyunca evirip çevirip *dürtmeye benzer. Eğer şimdi "okulu ben bitiririm ve kısa dönem yaparım" diyorsan tecil ettir ama "okula giderim yinede belli olmaz belki bırakırım" dersen hiç erteme hemen git. Şu durumda en mantıklı olanı üniversite bitirip kısa dönem yapman. Başka türlü 15 ay sonra geldiğinde çoğu şeyden soğuduğunu anlarsın.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Benden sana bir abi tavsiyesi: İmkan varsa önce üni oku. Okuyabildiğin kadar oku ve öyle git askere.Üni bitir ki 6 ay yaparsın kurtulursun. Para derdin varsa 12 ay asteğmen olarak yaparsın 2000 tl ye civarı aylık para alırsın. Ve unutma emir veren olursun. Rütbeliler ile beraber kalırsın. Avanatajların olur. Para derdin yoksa 6 ay yap.

15 ay tavsiye etmiyorum. Ki ben 15 ay yaptım. Hatta olabilecek en rahat askerliği sınır karakolunda yaptım. Ama yinede aynı yerde askerliğini yapan 3 tane kısa dönem gönderdim. Öle bitti askerlik. Her giden olduğunda senin askeriğinin bitmyeceğini düşünürsün. Psikoloji seni ona iter.

Askrliğin kolay yada zor olması askerlik yapacağın yere çok fazla bağlı değil. Komutanlarına bağlı. Komutanlar iise askerliğin ii geçer. Ama süre önemli.

Hayatının en güzel çağında askere gidersin, 6 ay çok sorun olmaz, 12 ay biraz sorun, 15 ay ise büyük sorun olur. Çünkü döndüğünde gitmden önceki birçok hayalini gerçekleştirememekle yüzleşeceksin. kafanda tasarladığın milyon tane plan boş çıkacak. Çünkü farkında olmadan düşüncelerin değişecek. Askerlik farkında olmadan etkiliyor...

Oku ve öle git. Askerden döndüğünde farklı dertlerin olur hesaplamadığın... Onlarla uğraşacağın için istesende okuyamazsın. Okusanda başarılı olman zor...

Öyle bişey yap ki döndüğünde iş sıkıntın olmasın. Maaş sıkıntın olmasın. Bunu halledebilirsen ne mutlu sana. O zaman 15 aymı yapmışsın 6 ayımı farketmez !

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

sokayım işine işverenine, ne halt olduğunu baştan idrak edebilsem bu ulkede durmazdım.

Bir de uni bitmeden gitsemmiyi tartışıyosunuz, Askerde 6 ay bu dünyadaki ızdırap dolu 6 yıla bedeldir arkadaşlar

Tabi şans faktörü herzaman var ama geneli böyle

Senin hayatini cok merak ediyorum abi..abü :)

...said addicted.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zamazingo
    zamazingo's avatar
    Erkek
    opusdei bunu yazdı

Benden sana bir abi tavsiyesi: İmkan varsa önce üni oku. Okuyabildiğin kadar oku ve öyle git askere.Üni bitir ki 6 ay yaparsın kurtulursun. Para derdin varsa 12 ay asteğmen olarak yaparsın 2000 tl ye civarı aylık para alırsın. Ve unutma emir veren olursun. Rütbeliler ile beraber kalırsın. Avanatajların olur. Para derdin yoksa 6 ay yap.

15 ay tavsiye etmiyorum. Ki ben 15 ay yaptım. Hatta olabilecek en rahat askerliği sınır karakolunda yaptım. Ama yinede aynı yerde askerliğini yapan 3 tane kısa dönem gönderdim. Öle bitti askerlik. Her giden olduğunda senin askeriğinin bitmyeceğini düşünürsün. Psikoloji seni ona iter.

Askrliğin kolay yada zor olması askerlik yapacağın yere çok fazla bağlı değil. Komutanlarına bağlı. Komutanlar iise askerliğin ii geçer. Ama süre önemli.

Hayatının en güzel çağında askere gidersin, 6 ay çok sorun olmaz, 12 ay biraz sorun, 15 ay ise büyük sorun olur. Çünkü döndüğünde gitmden önceki birçok hayalini gerçekleştirememekle yüzleşeceksin. kafanda tasarladığın milyon tane plan boş çıkacak. Çünkü farkında olmadan düşüncelerin değişecek. Askerlik farkında olmadan etkiliyor...

Oku ve öle git. Askerden döndüğünde farklı dertlerin olur hesaplamadığın... Onlarla uğraşacağın için istesende okuyamazsın. Okusanda başarılı olman zor...

Öyle bişey yap ki döndüğünde iş sıkıntın olmasın. Maaş sıkıntın olmasın. Bunu halledebilirsen ne mutlu sana. O zaman 15 aymı yapmışsın 6 ayımı farketmez !

benımde düşüncem bir an önce aradan çıkarmak geldikten sonrada açıkan devam ederim diye düşünüyorum

Yol Güzeldir.
Toplam Hit: 3763 Toplam Mesaj: 36