folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Ölümsüzlük Mümkün Müdür?

Ölümsüzlük Mümkün Müdür?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

Mesela milyarlarca yıl yaşadığımızı farzedelim.Yaşadıkça hafıza eski verileri yokederek üzerlerine yenilerini yazacak ve bir süre sonra aslında yaşadığımız bir çok şeyi hiç yaşamamış gibi oluruz çünkü en ufak bir hatıra kırıntısı bile kalmaz belki ailemizi arkadaşlarımızı yada bir milyar önce kimdik ne yapıyorduk onu bile hatırlayamayız.Bu durumda hala biz eski biz mi oluruz yoksa bu süreç içinde yeniden yaratılan yeni bir kişilik mi oluruz.Eğer yeni birisi olduysak sonsuza kadar yaşamanın ne faydası var ? totalde baktığımızda aslında zaten ölmüş sayılırız geçmişe ait bir hatıra ve iz olmayacak.

.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

@Krypt,

Tabii ki bakmayi unuttum :D yanlis anlamis olabilirim fakat yasli hucrelerde cok daha fazla mutasyon goruyoruz ki zaten dogru dedigin. Mutlaka kanserlesmesi sart degil ki missense var nonsense var silent var zararsiz frameshift var..

edit @sokoban,

Unutmamak insanin elinde olan bir sey degil fakat hatirlamak elinde, o durumda bir tercih sozkonusu. Ayni insan temelde.

izzmarit tarafından 31/Tem/13 17:31 tarihinde düzenlenmiştir

sigara değil, balık olan.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Erkek

insanlar ölmese Faşizm anamızı beller . herkes ölsün aman. tayyip ölmedi kemal kılıçdaroğlu ölmedi diye 300 yıl bunlarımı seyretcek bu millet :)

Temel adalettir .
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ehveniser
    ehveniser's avatar
    Erkek

külli nefsin zaigatül mevt.

Koca hestiy aya bedenem ?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LethaLImpacT
    LethaLImpacT's avatar
    Erkek
    ehveniser bunu yazdı

Her nefis bir gün ölümü tadacaktır.

http://www.youtube.com/watch?v=9p-ugDOBR0s&feature=youtu.be

Metalurjist.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek
    ehveniser bunu yazdı

damladılar sonunda =D siz güneşin battığı yerdeki balçık ülkeyi aramıyo muydunz ya

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cracker
    cracker's avatar
    Erkek
    glaurung bunu yazdı
    ehveniser bunu yazdı

damladılar sonunda =D siz güneşin battığı yerdeki balçık ülkeyi aramıyo muydunz ya

Lafa bak. Damladılar hemen.Senin gibi zihniyetler yüzünden insanlar birbiriyle anlaşamıyor biliyormusun.

Yazını gören bir Müslüman m.k ateisti dese sana yerimidir acaba. Yani öylemi demeli. istediğin bumu.
    Forum modu olsam seni banlardım(inançlarla dalga geçenleri).. Sen ateistlerin yüzkarasısın...

Sana Verilecek En İyi Ceza Kısasa Kısastır, Şiddetli Bir Ceza Şehvete Esir Olanı Gaflet Uykusundan Uyandırır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek

biyolojide bir kural vardır doğanın kuralı bilirmisin minimum yasası olarak geçer ve şöyle çalışır 

biz un helvası yapmak istiyoruz (oranı 1-1-1 olsun)

elimizde 100 yağ su 1 kg un ve 1.5 kg şeker olsun kaç kg helva yaparız ? 3 kg helva yaparız (1-1-1 geldikleri için )

buna minimum kuralı denir eğer bu yasa olmasa idi sonsuza dek yaşabilecek agaçlar olurdu çünkü bazı agaçlar mükemmel şartlarda sonsuza dek yaşar ama bir yerden sonra artık dünya o agaca yetmemeye başlar bunun yanına daha hareketli canlıalra bakarsak insan gibi 50-60 yıl sonra kireçlenmeler düzine düzine ilaçlar kullanmaya başlıyorsun çünkü çok çok fazla enerji harcıyoruz hayvanlarda bir süre sonra giderek bitmeye başlıyor böcekler zaten maglum bir kısmı kabuk değiştiremiyor ya kabuğu atıyor savunmasız oluyor yada o kabuk kadar büyüyor ve bir gün illaki bir üst katmandaki canlıya yem oluyor bence mümkün değil kısacası 

I am Jack's inflamed sense of rejection
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı

@Krypt,

Tabii ki bakmayi unuttum :D yanlis anlamis olabilirim fakat yasli hucrelerde cok daha fazla mutasyon goruyoruz ki zaten dogru dedigin. Mutlaka kanserlesmesi sart degil ki missense var nonsense var silent var zararsiz frameshift var..

edit @sokoban,

Unutmamak insanin elinde olan bir sey degil fakat hatirlamak elinde, o durumda bir tercih sozkonusu. Ayni insan temelde.

Yaşlı hücrelerde daha fazla mutasyon görüyoruz çünkü proofreading ve mismatch repair sonrası hala düzeltilemeyen hatalar gittikçe birikiyor. DNA degredasyonundan kastım bu zaten. Ama bunun telomerle ilişkisini bilmiyorum. Unutmazsan :D, kitaba bakıver de aydınlat beni izzmaritim. İlgimi çekti.

while (1<2)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

bence mumkun gibi.söle ki.kanser demek belli bir bölgede hücrelerin gereğinden fazla çoğalması demek.bu nedenle insanlar kemoterapi vs olarak vücuttaki hücreleri öldürüyorlar.eğer bu hücreleri düzenli şekilde çoğaltabilirse insan oğlu, o zaman bi ölümsüzlük olabilir

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
Toplam Hit: 11448 Toplam Mesaj: 108