Ömer Hayyam Vol.2
-
son soruna evet cevabı yeterli diğerlerini kaale almıyorum tırs die atmamıştım ama tırssammı die sormuşsun demekki kendine
-
Z-CHAN bunu yazdı:
-----------------------------
son soruna evet cevabı yeterli diğerlerini kaale almıyorum tırs die atmamıştım ama tırssammı die sormuşsun demekki kendine
-----------------------------burası dingo deil bi derdin varsa bana pm at pm ide buralara taşıma ezikliğinin kanıtı oluyo
-
öncelikle bana forum kurallarını öğretmeye çalışan arkadaş;
ben tbt forumunun ruhunu kurallarını tam anlamıyla kaptıgımı düşünüyorum...forum kurallarında haklısın herkez din açısından serbestdir diyebilir...tamam serbest biz bişiey demedik AMMA lavugun biri gelip benim ALLAHIMLA dalga geçerse ileri geri konusursa ben o adama kıl olurum...kıl olduysam cevaplarımla ezerim...ezersem o adam yüzsüzlük yapıp bidaha bu siteye girmemeli...girerse olurda bi kere daha böle konular açıp dalga geçrese yine ezerim kimse benim ALLAHIMLA dalga geçemez...
..........
z-chan ayagını denk almanı tavsiye ederim...git götünle dalga geç lan...bu arada sana tavsiyem o sulanmış beyinlerinizi gelşiştiriniz...
senin dinin yada dinsizliğin SANA benim dnim BANA ben senin düşüncenle dalga geçmiyorsam..sen de benim dinimle dalga geçemezsin...
şimdi bu kadar lafın üstüne sen kendini rakıya şarapa vur yavrucum...
-
lordvader89 bunu yazdı:
-----------------------------öncelikle bana forum kurallarını öğretmeye çalışan arkadaş;
ben tbt forumunun ruhunu kurallarını tam anlamıyla kaptıgımı düşünüyorum...forum kurallarında haklısın herkez din açısından serbestdir diyebilir...tamam serbest biz bişiey demedik AMMA lavugun biri gelip benim ALLAHIMLA dalga geçerse ileri geri konusursa ben o adama kıl olurum...kıl olduysam cevaplarımla ezerim...ezersem o adam yüzsüzlük yapıp bidaha bu siteye girmemeli...girerse olurda bi kere daha böle konular açıp dalga geçrese yine ezerim kimse benim ALLAHIMLA dalga geçemez...
..........
z-chan ayagını denk almanı tavsiye ederim...git götünle dalga geç lan...bu arada sana tavsiyem o sulanmış beyinlerinizi gelşiştiriniz...
senin dinin yada dinsizliğin SANA benim dnim BANA ben senin düşüncenle dalga geçmiyorsam..sen de benim dinimle dalga geçemezsin...
şimdi bu kadar lafın üstüne sen kendini rakıya şarapa vur yavrucum...
-----------------------------belkide biraz sakinleşmek her iki tarafında daha sağlıklı düşünmesine yardımcı olur meditasyon veya yoga yapmanı tavsiye ederim
-
sıçan ömer hayyamın şiirlerini buraya yazıyorsunda sen onu anlayabildiğinimi sanıyorsun? Adamın yazdıklarının altında neler yatıyor anlayabiliyormusun? Dış anlamlarla yetinirsin anca şu fındık beyninle..Ömer Hayyamı adam gibi araştır ( bu arada bu aralar sıçıp sıvamaya basladın cok kişi sövüyor sana açtığın her konuyu batırıosun döt oluosun yeter artık..! Zamanında seninle konustuk 1 gün içersinde tahribatta bi konu acacam herkes şok olacak verdiğim delillere sonra döt olup kalacaksın! )
-
Z-CHAN bunu yazdı:
-----------------------------belkide biraz sakinleşmek her iki tarafında daha sağlıklı düşünmesine yardımcı olur meditasyon veya yoga yapmanı tavsiye ederim
bende sana aklını başına almanı tavsiye ederim...bu arada yaptıgın terbiyesizliklerin sonu gelmiyor...profilime yaptıgın "ucuz küfür dolu mesajların ünlü müridi " şeklindeki yorum tam senin gibilere layık...git kumda oyna koçum...bebe...bi dahada ALLAHveyaKİTAP la dalga geçme... -
Efendim kimsenin yorumuna bakmadan cevabımı yazıyorum...
Herkesin dini görüşleri farklı tabi ama bu dünyada kimsenin kimseyi kırmaya hakkı yoktur...
Yalnız şunu belirteyimki Benim dinime göre (İslam dinine göre) böyle yazıları görüp sinirlenmemek lazım.. Gülüp geçmek hatta tebessüm etmek lazım..
Çünkü; Ömer hayyam'ında dediği gibi "yapmışsın kıldan ince bir köprü, biz kenarda duralımda sen geç" adlı şiirinde inşaallah biz kenarda duracağız ve
Ömer Hayyam'ım geçmesini seyredeceğiz..
Allah hepimizi Islah etsin benide etsin hepimizi düzeltsin..
-
Sufi bunu yazdı:
sıçan ömer hayyamın şiirlerini buraya yazıyorsunda sen onu anlayabildiğinimi sanıyorsun? Adamın yazdıklarının altında neler yatıyor anlayabiliyormusun? Dış anlamlarla yetinirsin anca şu fındık beyninle..Ömer Hayyamı adam gibi araştır ( bu arada bu aralar sıçıp sıvamaya basladın cok kişi sövüyor sana açtığın her konuyu batırıosun döt oluosun yeter artık..! Zamanında seninle konustuk 1 gün içersinde tahribatta bi konu acacam herkes şok olacak verdiğim delillere sonra döt olup kalacaksın! )
Hah işte bu doğru konuşan biri çıktı sonunda...Tabii hakaret olmasaydı daha iyi olurdu neyse...Bu tür kişilerin yazdıkları derin anlam içerir yani sembolik anlatım kullanırlar yazdıklarında ve yazdıkları okunduğunda anlaşıldığı gibi değildir. Konunun başındaki dörtlüklerden örnek vermek gerekirse mesela ayyaş:vecd haline geçmiş sufiyi sembolize eder, mesela şarap:İlahi olana sevgiyi sembolize eder. Sufizmde sembolizm ön plandadır,bildiklerimi yazmıyorum ki zıçan araştırsın kendisi öğrensin,daha kalıcı olur...İ
-
Sufi bunu yazdı:
-----------------------------"Fındık" beyin ?? sufi/gölgeler veya her ne üçüncü parti nikin varsa delillerini açmana ben bir engel miyim ki beni bununla tehdit ediyorsun :S
edit: holys benim bildiğ-im hayyam sövmek için sövüyor yani altında ben sövüyomuş gibi yapiim de islamı insanlara öretiim gibi bi kaygısı yok ama maltepedeki hocalar sölemişti bunu doruluu tartışılır :) senin dediğini pir sultal abdal yapıyor galiab bi kaç kişi daha var böyle ünlü
-
ömer hayyamı geçtim beni bile anlayamıyorsun :) apaçık kendini kitlemişsin "ben ateist olacam" diye kendi kendini tatmin etmeye calısıosun..! Bi kere Ömer Hayyamın bi kitabını alda oku !? Sen Buraya gelip adamın şiirleriyle kendi düşünceni savunmaya calısıyorsun ama adam senin düşüncene karşıt kitaplar yazıyor..! HolySeclorumun dediği gibi ne şaraptan haberin var ne sarhoşluktan? Tasavvuf Edebiyatında bi mertebe vardır.. Artık o kadar ulaşılmışdırki maksuda yazılanlarda bi samimiyet vardır..Bu samimiyetin s0nucunda şiirlerde sembolik olarak bi dalgacılık var gibi görünsede asılda çok farklı bişey vardır..herkes Takva'yı Allah korkusu olarak bilir ama Takva aslında Allahın sevgisini yitirme korkusudur..Sıçan sanada diyeceğim şu bana geldin dedin al sana osho çökert adamın 2 hafta yazılarına anlattılarına baktım sana delillerle kanıtladım adamın ne olup olmadığını! daha öncede bu gibi insanların bol bol olduğunu!! aslında özlerinde içlerinde ne yattığını! ama hala bi bok anlayamamaktasın aynen tekrarlıyorum " fındık beyninle!"