Organik Tarım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek

@PanxeR

Hocam haşhaş yetiştirmeye de izin veriyorlar anlaşılan, yemekliktir kesin. :)
    Başka neler var merak ettim doğrusu. Halat yapmak için vs. kenevir de yetiştiriyor musunuz?

Eğer varsa öyle bir şeyler 2. bir uni. ye hayır demem... :p

Düzenleme: Bu arada konu geyiğe dönmesin. Yine doğallık ve para kazanma üzerine okumanızı tavsiye ederim.
    Süt Bankası: http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=65184 

vatandaşa kafam girsin!..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

haşhaşı sınıftan kız ekti hoca da olur dedi tohumunu alırken ziraat öğrencisiyiz deyince birşey demiyorlar sütlü sütlü isteyen varsa gönderem :) zaten bilen bilir yeşilin vatanı ödemiş bi yerde.

kenevir yok ama istediğini ekersin , zamanın varsa seneye gel hocam daha eğlenceli bir bölüm (toprakla bitkiyle aran iyiyse ) zor :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek
    Koyde (bulgaristan) bizde ekiyoruz ama yemeklik. İcindeki tohumlar cok tatli oluyor. :) yalniz seninkilerde (bazilarinda) faca izi var gibi, geceleyin birileri dalmis herhalde :D Ne yalan soyleyeyim eger yetistirilebilecek bitkilerde boyle bir serbestlik saglaniyorsa super. İsin sakasi bir yana ciddi ciddi okumayi dusunebilirim. Misal tropikal bitkilerden bazilarini yetistirmek istemisimdir. Bir kakao agaci neden olmasin mesela... Agaclar.net bilgi acligimi gidermede yegane kaynaklarimdan biri ama insan bir yerden sonra daha fazla topraga dokunmak istiyor. Ek olarak tibbi amacli bitki kullanimi da ilgimi cekiyor, hatta bir ara unilerin botanik bolumlerine bakmistim ama ogrencilerin geneli ezberci egitim sisteminden sikayetciydi, bitkilerin latince isimlerini ezberletiyorlarmis. Tamam belki gereklidir ama benim ihtiyacim olan daha cok arastirma agirlikli uygulamalar. Ezberleyeceksem acar kitabi buradan da okurum ya da ihtiyacim oldugunda wikipedia'dan o turle ilgili istemedigim kadar bilgi bulabilirim. Demem o ki ter akacakki bir seyler yaptigimi hissedeyim. Bir de bolum organik tarim ama sera alanlariniz da var mi? Diyelimki benim yetistirmek istedigim bitki 25-30 derece arasi nemli havayi istiyor. Bu kosullari saglayacak duzenek yapmama izin verirler mi? Uni. bana tarim yapabilecegim ne kadar arazi veriyor? Diyelim 10 donum arazi verdiler, tamamina domates ekip sonrasinda satabilir miyim? :) Aslinda en onemlisi hocalar. Misal ben psikoaktif bitkiler uzerinde arastirma yapmak istiyorum desem razi olurlar mi? The Encyclopedia of Psychoactive Plants: http://www.amazon.com/gp/aw/d/0892819782 Telefondan yazdigim icin anlatimim biraz daldan dala olmus olabilir, kusura bakma. Tesekkurler...

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

telekom bunu yazdı:
    -----------------------------
    Koyde (bulgaristan) bizde ekiyoruz ama yemeklik. İcindeki tohumlar cok tatli oluyor. :) yalniz seninkilerde (bazilarinda) faca izi var gibi, geceleyin birileri dalmis herhalde :D Ne yalan soyleyeyim eger yetistirilebilecek bitkilerde boyle bir serbestlik saglaniyorsa super. İsin sakasi bir yana ciddi ciddi okumayi dusunebilirim. Misal tropikal bitkilerden bazilarini yetistirmek istemisimdir. Bir kakao agaci neden olmasin mesela... Agaclar.net bilgi acligimi gidermede yegane kaynaklarimdan biri ama insan bir yerden sonra daha fazla topraga dokunmak istiyor. Ek olarak tibbi amacli bitki kullanimi da ilgimi cekiyor, hatta bir ara unilerin botanik bolumlerine bakmistim ama ogrencilerin geneli ezberci egitim sisteminden sikayetciydi, bitkilerin latince isimlerini ezberletiyorlarmis. Tamam belki gereklidir ama benim ihtiyacim olan daha cok arastirma agirlikli uygulamalar. Ezberleyeceksem acar kitabi buradan da okurum ya da ihtiyacim oldugunda wikipedia'dan o turle ilgili istemedigim kadar bilgi bulabilirim. Demem o ki ter akacakki bir seyler yaptigimi hissedeyim. Bir de bolum organik tarim ama sera alanlariniz da var mi? Diyelimki benim yetistirmek istedigim bitki 25-30 derece arasi nemli havayi istiyor. Bu kosullari saglayacak duzenek yapmama izin verirler mi? Uni. bana tarim yapabilecegim ne kadar arazi veriyor? Diyelim 10 donum arazi verdiler, tamamina domates ekip sonrasinda satabilir miyim? :) Aslinda en onemlisi hocalar. Misal ben psikoaktif bitkiler uzerinde arastirma yapmak istiyorum desem razi olurlar mi? The Encyclopedia of Psychoactive Plants: http://www.amazon.com/gp/aw/d/0892819782 Telefondan yazdigim icin anlatimim biraz daldan dala olmus olabilir, kusura bakma. Tesekkurler...

Hocam neresinden başlayayım ortaya karışık gidiyorum. Faça izlerini sen söyledikten sonra fark ettim zaten pek ilgilenmedim onla desem yeri 2. görüşüm belki tarlada.  Bize verilen serbestlik hocaya ve o derse göre değişiyor misal botanik dersinde (1.sene ) sadece teorik eğitim alıyoruz 2. Sene çıkacakmışız sanırsam ki emin değilim. 

Bazı hocalar sana diyor ne ekmek istiyorsan ek ama çıkmazsa bakamazsan sorun olursa kalırsın dersten seneye tekrar gelirsin (ki derste zaten onları nasıl ayakta tutacağımızı öğreniyoruz, bölümümüz gereği ilaç ve suni gübre yasak tabiki.)

Bazı hocalar da yine o derse göre sana sayıyor 10 tane al hangisini istiyorsan ek , diğer bir hoca da direk sana kendisi söylüyor al dik şunu diye marul ve pancar denk gelmişti mesela pancar pek hoşuma gitmedi ama bana mısın demiyor her türlü büyüyor melet.

Proje deney olayları hocalar ile arana bağlı , 2. sınıfta herkeze bi proje yaptırıyorlarmış ama keyfi şeyler (senin ekstradan istediğin tarla vb. hepsi arana bağlı)

mesela herkezde 3-4 tane var parsel benim 7 tane felan oldu 2. dönem ile birlikte istedim boş arsa dolu zaten pek bişi demiyorlar.

Sera olayına gelince  bahçe bitkileri için bir tane küçük birde orta boy sera var yani toplam 2 tane  okul tam tarımın merkezine kurulmuş ancak hala büyüme yapım aşamasında her yıl bir bina daha yapılıyor ileride ziraat müh. de buraya alınacakmış. Satma olayı pek mümkün değil çünki aldıgın hasat zaten kontrol amaçlı olduğundan en fazla eşe dosta dağıtırsın eve götürüp yersin , (bizim gibi ) 

Bazı ünivlerde ziraat öğrencilerine hasatı sattırıyorlarmış ama hangisinde nerede bilmiyorum :)  aklına başka bir soru gelirse sor hocam cevaplaya bildiğim kadar artık 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek

hocam saksıda yalnızca torf yeterli mi nasıl bir toprak kullanmalıyız ? 

Dictionary
    x
    +
    ?
    Null.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

PanxeR bunu yazdı:

haşhaşı sınıftan kız ekti hoca da olur dedi tohumunu alırken ziraat öğrencisiyiz deyince birşey demiyorlar sütlü sütlü isteyen varsa gönderem :) zaten bilen bilir yeşilin vatanı ödemiş bi yerde.

kenevir yok ama istediğini ekersin , zamanın varsa seneye gel hocam daha eğlenceli bir bölüm (toprakla bitkiyle aran iyiyse ) zor :)

haşhalı böreklik çöreklik verceksen ben alıyım :) sütlü sütlü verirsen narkotikten alırlar içeri alimallah :)

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

beyler birkaçyıl önce haberlerde görmüştüm adamın biri osmanlı döneminden kalan tohum bulmuştu otohumları üretip satacağından bahsediyordu bilen duyan varmı neoldu otıhumların akibeti

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Poet
    Poet's avatar
    Erkek

hacı ege ziraatten şu bölümler nasıl aç kalır mıyız acep..Tarım Makineleri,Tarımsal Yapılar ve Sulama,Tarla Bitkileri,Toprak Bilimi ve Bitki Besleme,Zootekni

Edit : 4 yıllık bunlar dmi,bide bornovada mı okuyoruz bergamada falan mı

Ben de Özledim http://www.youtube.com/watch?v=ZKuF5ElELgU Dağılmayın lan çok yalnızım
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek
    @PanxeR hocam ayrintili cevabin icin cok tesekkur ederim.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek

Tekrar merhabalar,

Benim aşılı limon fidanını bugün farkettim de üstünde çok fazla yaprak biti var. İşin garibi 1 metre yanındaki çekirdekten yetiştirdiğim limon fidanında bir şey  yok. Daha önce iki tane Atatürk çiçeğini bu böcekler yüzünden kaybetmiştim. İlaç kullanmak istemiyorum, uğur böceği yaprak bitleriyle mücadele etmek için en etkili yollardan biriymiş ama istanbul'da nereden bulabilirim bilmiyorum. Dün pamuklu bir bezle silerek kurtulmaya çalıştım ama sabah baktığımda yine birsürü böcek vardı. Her türlü öneriye açığım.

Bir ikincisi de bir bitkinin tohumu elime geçti. Onu çimlendirdim. Ardından ufak bir saksıya ektim. Ekerken halihazırda varolan toprakları kullandım. Normalde 2 haftaya kadar 4-5 cm olması gereken bitki ufacık kaldı. Bitkiyi topraktan dikkatlice çıkarırken farkettim ki pıtırak a benzer başka bir bitki bizimkinin kökünün yanında büyüyordu. Toprakta böcekte vardı.. :(
    Bitkiyi topraktan çıkarttım, böcekler vs. ölsün diye toprağı kaynar suyla haşladım.
    İçim yine de rahat etmedi, bitkiyi başka temiz bir toprağa ektim. Aradan 1 hafta geçti. Sağlıklı görünüyor ama hala ufacık. Acaba tekrardan kök mü salıyor?
    Bu topraktaki ufak böceklerle mücadele için ne yapıyorsunuz?

Teşekkürler...

Toplam Hit: 7378 Toplam Mesaj: 52