ÖSS 2009 Geliyor!!
-
Okuldan bu sene 100'e yakın puan alıcam. Hiç öss falan kasmadım. Bari bu sene tercih yapmayımda ilerde girersem puanım düşmesin.
-
hayat şehir dışında beni dinleyin zorlamışım bölümü falan ben 2 yıllıktayım hayatımı yaşıorum ew war 2 tane de liseden arkadaş ohhhhhh :D
-
Büyük şehirlere gitmeye çalışın derim.Hem iş imkanı hemde kendinizi sosyal,kültürel olarak da geliştirirsiniz.Eğer büyük şehirde oturuyorsanız tavsiyem aile yanında değil de,başka bir büyükşehire gitmeniz.
Bölüm konusunda herkes aynı şeyi söyler,aynı şeyler düşünülür lise zamanında,fakat lisede söylenip,kimsenin takmadığı gerçeklere dikkat edin.İstemediğiniz yere,istemediğiniz bölüme veya başaramayacağınız bölümü seçmeyin..Tr de herkes okuduğu,mezun olduğu işi yapmıyor ileride ne okursanız okuyun,sevdiğiniz işe kaymak isteyeceksiniz.Fakat ilerde bazen imkansız bazende sanılandan zor olacak sizin için,o yüzden rotanız olursa kayıp yıllarınız olmaz.
Diğer konu ise yüksek puanlı okullar/bölümler daha fazla para kazandırmaz,arada tamamen doğrusal bi bağ yok.Önemli olan sizdeki nitelikler ise istekleriniz uyması..Bir çok açık öğretim mezunu,tıp mezunlarından daha fazla kazanabiliyor(gördüm :D) Akside geçerli tabi.
Meslek liseleri ise dezavantajlı olduğu 4 yıllıklara kasmayıp çok güzel iş imkanı olan,iklimlendirme,at antrenörlüğü, gibi meslekleri seçerlerse eğer seviyorlarsa tabi hem iyi para kazabilirler hemde işşiz kalmamış olurlar(diğer mezunlar gibi)
Birde arada motive olmak için Trt2 de çıkan şişman bi dayı var onu izleyin :D hayatımız sınav mıydı neydi adı..
-
bende giricemde önce şu sınıfı geçiyim hepsi 1 aq :)
sora öss telaşı için zaman kalır heralde :D
-
bnde bu sene ilk kez giriyorum ilk 10.000 girdikten sonra gerisi kolay kanımca
-
hocam bişey diyimmi ben şu an istanbulda okuyorum teknik üniversitede, benim amacım iyi bi üniye girmekti ve girdimde.ama içerde şunu gördüm bu ülke bilim olarak bitmiş eğer amacın bilimadamı olmaksa hiç başlama :D gir bir oto tamirciye alet hedavatla uğraş daha çok zevk alırsın en azından benim için öle
-
Branxian bunu yazdı:
-----------------------------
Okuldan bu sene 100'e yakın puan alıcam. Hiç öss falan kasmadım. Bari bu sene tercih yapmayımda ilerde girersem puanım düşmesin.
biri 100 puan diyo biri ilk 10.00 diyor biz yaşamayalım aga valla neyiz bu dünyada ya moralim bozuldu şimdi. -
Hacı benim teknik lise. Notlarda 1. sınıftan beri çok iyi. Teknik lisede cok puan veriyor:D
-
iş yapçak adam her türlü yapar onu oku bunu oku onu yaz bunu yaz
nokta
-
-_HaWk_- bunu yazdı:
Başlıktada bahsettiğim gibı Öss 2009 gıttıkçe yaklaşıyor ve ben hala bir mesleğe karar wermiş değilim.Bilgisayarla ilgilı her meslek ilgimi çekiyor fakat malum taban puan 350=hayal kırıklığı.Ayrıyeten aile problemlerm bu sınaw yuzundn yerle bir oldu diyebilirim.Sizden istediğm bna meslek hakknda birkaç seçenek sunmanız.Ayrıyetdn bnmle aynı sorunlardan muzderip olanlardan yorumlarınızı bkliyorum.
-----------------------------"Deveye sormuşlar: Boynun neden eğri ? Devede cevap vermiş: Nerem doğru ki" Bu memlekette adam olmak zordur; adam olmanın temel ölçüsüde okumuş olmaktır. Üniversiteye gitmek iyi bir şeydir. İyi bir şeydir; çünkü sosyal açıdan size çok şey katar. İyi bir şey dir; çünkü öğrenebileceğiniz çok şey vardır ve en önemlisi öğrenebilmeniz fırsatınız olur (Yerleşkede[kampüs] hayat daha kolaydır ve zaman hep lehinizedir)
Kötü olan, en azından bizim memlekette, adam olmak, meslek sahibi olmak için üniversiteyi bitirmenin zorunlu olduğununun kanıksanmış olmasıdır. Halbuki üniversite size bu konuda yardımcı olur; ama üniversiteye gitmeden de yapabileceğiniz çok şey var: Bu memlekette bile !
Her alan için bu anlamda meslek sahibi olmanın mümkün olduğunu sanıyorum. Ama ben, kendim, bilgisayarla ilgili tarafta böyle bir şey yaptığım için ve bilgisayarla ilgili bir alana yönelmek isteyeceğinizi varsayarak bilgisayarlarla ilgili somut bazı önerilerde bulunabilirim .
Bilgisayar dünyası için gerekli temel yeti 'merak'tır. Yeteri kadar ve hep daha fazla merak etmek gerekir. Merak kediyi öldürür der ecnebiler; ama tatmin de diriltir.
Merak etmenin sonu yoktur. Ancak tatmin olmak kendi yapacaklarınızla ilgilidir : Google ! Aklınıza gelen her şeyi google dan öğrenebileceğinizi zaten kendiniz de bilirsiniz. Benim ekleyeceğim bilgisayar dünyasının dili İngilizcedir; İngilizce öğrenin. Bizim memleketin de yazanı çizeni çoktur, faydalı web siteleri pek çoktur; ama İngilizce kaynaklar genelde daha fazla iş görmenizi sağlar.
Bilgisayarlarla ilgili ne yapmak istediğinizi iyi belirleyin. Network, Sistem Müh. , Yazılım vb. Hangisini seçerseniz seçin hepsinden biraz bilmeniz gerekir; ama birinde uzmanlaşabilirsiniz.
Uluslararası geçerliliği olan sertifikaları almak iş başvurularında önünüzü açabilieceği gibi uzmanlaşma çizginizi de görünür hale getirir. Katettiğiniz yolu ve gideceğiniz yeri belirlemenizi kolaylaştırır. (Ben sertifika sınavlarına hep kendim çalıştım: Ne kadar e-kitap sitesi varsa hepsini elimin altına koydum. Hatırlatmakta fayda var: Tüm kitaplar İngilizce)
Linkini vereceğim site programcılıkla ilgili sağlam makalelerin olduğu bir site. Burada Peter Graham denen bir adamla ilgili güzel bir yazı var. Yazı Amerikan İş Dünyası standartlarına göre ama fikir verebilir. (startup denen şey sıfırdan bir iş kurmak olarak düşünebilirsiniz) Peter Graham'in başka yazıları için, İngilizce tabiki :), yazının sonunda bir link var.
http://ileriseviye.org/arasayfa.php?inode=boylekurun.html