Otobüs Firmalarında "Bayan Muavinler"
-
manyaki bunu yazdı:
-----------------------------
Hocam bizim ülkemizde bayan olmak baştan başa zor bi durum. Hani derler ya ben şanslı olsam anamdan kız doğardım diye, bizim ülkede öyle değil be hocam.
----------------------------- -
bence çok garipsenecek bir durum değil. art niyetli insanları düşünerek yazmışsınsanırım bu yazıyı. toplumumuzda inanılmaz bir seksüel hastalık, utangaçlık ve bunun sonunda doğan ciddi sapıklıklar mevcut. normal bir ruh sağlığı olan insan bırak bayan(bayan ne lan kadın o) muvinden, çıplak muvainden bile etkilenmemeli.
-
evet süha nevşehir-ankara arasında çalışan. bi seçil abla var gidip gelirken hep muhabbet ederiz. ben alıştıysam herkes alışır:D:D
-
o değil de anlatış tarzın hoşuma gitti :F
"Alışamadılar bir. Utandılar yardım isterken. İkramları kabul etmediler çoğu zaman. Çünkü utandılar demiş miydim? Evet, utandılar ve konuşamadılar; anlaşamadılar bayan muavinlerle…"
-
o değilde otobüste haremlik selamlık uygulaması var. Bir yerde gerekli diye düşünüyorum ama benim gibi yakışıklı bir adamın yanına neden konyada inecek dinci daha yeni otuzbir çekmiş gibi kokan yaşlı bir dedeyi koyuyorlar. Hemde bazen fıstık gibi kız kokusu içine çekmek varken. Lan bari ön tarafa koysalar da parfüm kokusu gelsin.
-
Bugün bayan öğrenci servis şoförü gördüm , oha dedim , ama helal olsun kadına ekmek parasını kazanıyor.
-
coLdPriNCe bunu yazdı:
-----------------------------
biz herşeyi yaparız mesajı mı? meydan okuma mı?
hocam sakın o değişimin asıl nedeni pahalı uçak biletine parası yetmeyen insanların uçaktaymışçasına hissetmesi olmasın?
-----------------------------Kesinlikle tam isabet bir tespit hajım;)
-
güzel bi uygulama olmakla beraber uzun ömürlü olacağını sanmam... karayolu olunca iş kadınlar için çok zor çünkü hem pis hem de erkeklerin a'sından z'sine kadar erkek hakim bir sektör. Havacılık bayanlar açısından çok daha elverişli bi sektör bu açıdan. Mesela otobüste muavin olacak bi bayan 2-3 günde bir eve uğrayabilir kalan günlerde otobüs tepesinde, koltuk üstünde,daracık yataklarda uyumak zorundadır, havacılıkta ise dünyanın öbür tarafına uçsa en fazla 15-20 saat lik bir uçuş olur(ki Türkiyeden yapılan o kadar uzun bi sefer bilmiyorum ben ABD nini batısı bile 14 saat sanırım) Bu uçuşun sonunda da şirketin ayarladığı bir otelde yatıp kalkacaklardır.
işin bir de şu kısmı var ki havacılık ile ulaşımın kendi içinde bir hizmet anlayışı ve kalitesi vardır. yolcuya max.kibar hizmete uğraşılır. Otobüste de vardır bu ama sadece büyük firmalarda.
ayrıca bir de şu olay var ki, bir uçakta kabin ekibinden olabilmek için en az yüksekokul mezunu ve en az ingilizce bilmek gerekmektedir, otobüste muavin olmak için ise okuma yazma bilmek yeterlidir.E ülkemizdeki aile yapısı da belli 3 aşa 5 yukarı..okumayan kız 18-20 yaşında evlendirilir. kocasıda kolay kolay böle bi işte çalışmasına izin vermez
-
ben de başka bir yönden bakayım o zaman ; bazı erkek muavinlerin yolculuk boyunca dik dik baktığını ve bunun ne kadar rahatsız esici olduğunu düşünürsek aslında iyi olmuş bi de böyle denemek lazım :/
-
hiç mi hiç farketmez muavin ister kadın isterr erkek olsun şöför erkek olduktan sonra sıkıntı yok :))