folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Oyunu Kullanmayana 19 YTL Ceza!

Oyunu Kullanmayana 19 YTL Ceza!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, yarın yapılacak halk oylamasında oyunu kullanmayanlar için ilgili yasada ceza yaptırımı bulunduğunu belirterek, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) getirdiği artırımlarla cezanın 19 YTL olduğunu bildirdi.

Aydın, TRT-2'de ''Haber Vizyonu'' programında, vatandaşların halk oylamasına ilişkin sorularını yanıtladı.İlgili yasada, halk oylamasına katılmayanlar için cezai yaptırım
    bulunduğunu söyleyen Aydın, ''katılımı artırmak için YSK'nın cezayı artırdığı'' yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

YSK'nın görevinin yasaları uygulamak olduğunu vurgulayan Aydın, 3376 sayılı Anayasa Değişikliğinin Halkoyuna Sunulması Hakkında Kanun'un 6. maddesinin ikinci fıkrasında, ''Seçmen kütüğünde ve sandık listesinde kaydı ve oy kullanma yeterliği bulunduğu halde halk oylamasına, hukuki veya fiili mazereti olmaksızın atılmayanlar, ilçe seçim kurulu başkanı tarafından 12 bin 500 (on iki bin beş yüz) lira para cezası ile cezalandırılır'' hükmünün yer aldığını anımsattı.

Muammer Aydın, 3376 sayılı yasanın 1987 yılında çıktığını, 2005 yılında yürürlüğe giren 5237 sayılı TCK ile de yasalardaki para cezalarına ilişkin güncelleştirme yapıldığını söyledi. Bu nedenle 12 bin 500 lira olan cezanın, TCK'ya göre 2005 yılı itibariyle 17 YTL olarak hesaplandığını anlatan Aydın, Maliye Bakanlığı Gelir Artırımı
    Göstergesine göre de 2005 yılında 17 YTL olan cezanın, 2007 yılı itibariyle 19 YTL olarak hesaplandığını bildirdi. Aydın, ''Biz bunu durup dururken artırmadık. TCK'ya göre hesap yapınca çıkan sonuç bu'' dedi.

Oyunu kullanmayanlara ceza kesme işinin de kendilerinin görevi olmadığını ifade eden Aydın, ''İlçe seçim kurulu başkanı hakimler, oy kullanmayanları tespit eder. Mazeret bildirenlerin mazeretlerini kabul ederse ceza yok, etmezse ceza yaptırımı uygulanacak. Kişisel görüşümü sorarsanız bu demokratik değil'' diye konuştu.
    Yasada cezai yaptırım yazılı olduğu için kendilerinin de uygulamak durumunda olduklarını yineleyen Aydın, ''Yasada ceza var ve ceza yeni TCK ile 19 YTL'ye gelmektedir'' dedi.
    yarım mesai param... 

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SWAT
    SWAT's avatar
    Erkek

Hoca kullanmıcam ben yiyosa gelip alasınlar..a.q halkımız referandumun niye yapıldıgını bile bilmiyo gidip oy kullancaklar!!!

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    SWAT bunu yazdı:
    -----------------------------

Hoca kullanmıcam ben yiyosa gelip alasınlar..a.q halkımız referandumun niye yapıldıgını bile bilmiyo gidip oy kullancaklar!!!

-----------------------------
    sen neden kullanmıyon hoca?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rEfLeX
    rEfLeX's avatar
    Erkek

internet ortamından kayıt yaptıra biliyormuyuz??bi bilginiz var mı zaten mani yok bide ceza yemeyelim :P

Forum,Hikaye gibi bölümlerde opsiyonel olarak her yazdığınızın sonuna eklenen yazı... :| 20 senelik hayatımda 15 aylık reklam arasıı...izmirr / gaziemir..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SWAT
    SWAT's avatar
    Erkek

benimkide kendi capımda bi protesto kimsenin umrunda olmayacak biliyorum ama benim içim rahat olsun yeter..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    ister oy verin ister vermeyin beni ilgilendirmez. haberiniz olsun diye konu açtım..

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SWAT
    SWAT's avatar
    Erkek
    eyw hoca emegine saglık sana bi tepkimiz yok :D:D
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası Savaş Madalyası
    Erkek
    Hep derler para cezası diye, Şimdiye kadar hiçbirinden para alınmadı gene alınacağını sanmıyorum.Almaya kalkarlarsada yavaş alsınlar:D

Etinden korkanın kemiğini sikeyim!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Erkek

ula hayır yada evet farketmez kullanın oyunuzu boşvermeyin.. demokrasinin gereğidir bu herkesin fikrini belirtmesi

lazım.. ne olduğu mühim değil ama oyunuzu verin.. yok ne oldğnu bilmiyorsanız yazın gugıla neye oy vereceğiniz

kolayca öğrenirsiniz heryerde yazıyor...

15-17 yaşları arasında ham bünyeli,cahil,karanlık beyinler tarafından yetişmiş geleceğin statükocu elitleriyle bayağı ve gereksiz tartışmalardan sıkıldığımdan dolayı artık siyasi tartışmalarda boy göstermeyeceğim. o konulara yazanlara dışardan bakıp cahilliklerini nasıl kustuklarını son derece iyi görebiliyorum.size kolay gelsin. isteyen herkes üstüne alınabilir. gocunduysanız pm atabilirsiniz.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExcaliburTBT
    ExcaliburTBT's avatar
    Erkek

Gelip alsınlar ak.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

le daha dün 17 bucuktu nezaman zamlandı akşam 17,5 ytl idi allah allah ben aldım oy  kagıdını ama.sandık falan standart şeyleri bi türlü yapmayı beceremedeim.oy kullanmayanlar şuraya gelsin deseler orayada gitmem.kimsenin yapmadıgı bişeyler olacak.daha değişik bişeyler yokmu.

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
Toplam Hit: 3574 Toplam Mesaj: 32