Pasaport Hakkında Bır Soru
-
AchtunG bunu yazdı
Pasaportu turkıyeden 10 yıllık almak tam bır sacmalık neden mı cunku harcı vs. cok yuksek turkıyede ornegın 10 yıllık 600-800 tl arası fıyat oderken yurt dısında konsolosluklara gıdıp suresını uzatmak ıstıyorum ben pasaportun dedıgınde 20 - 40 dolar arası para oduyorsun 6 aylık alıp gıt gıttıgın ulkede 10 yıllık yaptır derım sana ben oyle yaptım ıykıde yapmısım gerek yok o kadar para vermeye
artık uzatmayı yapmıyorlar hocam. 2 yıl önce pragdaki elçiliğe gitmiştim oradaki bayan dijital pasaportlarda artık uzatma olmadığını yeniden almam
gerektiğini ve buranın vatandaşı olmadığım için de ya da öyle bir şey dedi hatırlamıyorum türkiyeden başvurmam gerektiğini söyledi ama ben de o
zaman eski pasaport olduğu için 6 aylık uzatma yaptırmıştı ve hatırladığım kadarıyla 800 kron da para ödedim yaklaşık 80 tl. daha önce gelen
birine yapamamışlar pasaportu çipli olduğundan dolayı böyle demişti.
-
break bunu yazdıAchtunG bunu yazdı
Pasaportu turkıyeden 10 yıllık almak tam bır sacmalık neden mı cunku harcı vs. cok yuksek turkıyede ornegın 10 yıllık 600-800 tl arası fıyat oderken yurt dısında konsolosluklara gıdıp suresını uzatmak ıstıyorum ben pasaportun dedıgınde 20 - 40 dolar arası para oduyorsun 6 aylık alıp gıt gıttıgın ulkede 10 yıllık yaptır derım sana ben oyle yaptım ıykıde yapmısım gerek yok o kadar para vermeye
Ihtiyaca gore degisir aslinda. Son 5 yilda 5 kez yurtdisina ciktim. Odedigim defter paralari ve harc paralari ile 10 yillik alirdim. 5 yilda daha ekstradan hakkim olurdu fakat kestiremedim ozaman daha sonralari cikacagimi. Simdi ise girdik yurtdisi artik zor ama en azindan 5 yil daha gecerli pasaportum olurdu...
Yurtdisindaki konsolosluklarda o kadar kucuk miktar ise gercekten cok iyiymis. Bu yontem daha mantikli!
Yurtdisindaki konsolosluklarda o kadar kucuk miktar ise gercekten cok iyiymis. Bu yontem daha mantikli!
Bunu ogrendıgım ıyı oldu 6 aylık alıp gıttıgın yerde suresını uzatmak en mantıklı o zaman :) -
h2run bunu yazdıbreak bunu yazdıAchtunG bunu yazdı
Ihtiyaca gore degisir aslinda. Son 5 yilda 5 kez yurtdisina ciktim. Odedigim defter paralari ve harc paralari ile 10 yillik alirdim. 5 yilda daha ekstradan hakkim olurdu fakat kestiremedim ozaman daha sonralari cikacagimi. Simdi ise girdik yurtdisi artik zor ama en azindan 5 yil daha gecerli pasaportum olurdu...
Bunu ogrendıgım ıyı oldu 6 aylık alıp gıttıgın yerde suresını uzatmak en mantıklı o zaman :)Stajin 6 ayliksa 1 yillik al, giris-cikista birkac gun icin sikintiya girme!
-
h2run bunu yazdıbreak bunu yazdıAchtunG bunu yazdı
Bunu ogrendıgım ıyı oldu 6 aylık alıp gıttıgın yerde suresını uzatmak en mantıklı o zaman :)hocam yanlışın var gidip orada sap gibi kalırsın :) çipli pasaportlarda uzatma diye bir olay yok yenisini veriyorlar türkiyede bile olsan böyledir.
-
Ya arkadaşlar uzun zamandır yurtdışına çıkmadan önce vize alabilmek için gerekli evrakları kontrol etmemişsiniz anlaşılan. Pasapor istenirken en az şu kadar süresi olan deniliyor. Yani sen yurt dışında 6 ay kalacaksan, süresi 6 ay olan pasaport alamazsın. en az 1 sene olması gerekir.
Ayrıca epasaport.gov.tr ye baktım. Umumi pasaport almam lazım. Öğrenci için ücret vs. konusunda bişey demiyor... Doğrudan pasaport dairesinden bilgi almam lazım...
-
opusdei bunu yazdı
Ya arkadaşlar uzun zamandır yurtdışına çıkmadan önce vize alabilmek için gerekli evrakları kontrol etmemişsiniz anlaşılan. Pasapor istenirken en az şu kadar süresi olan deniliyor. Yani sen yurt dışında 6 ay kalacaksan, süresi 6 ay olan pasaport alamazsın. en az 1 sene olması gerekir.
Ayrıca epasaport.gov.tr ye baktım. Umumi pasaport almam lazım. Öğrenci için ücret vs. konusunda bişey demiyor... Doğrudan pasaport dairesinden bilgi almam lazım...
Ogrenci Isleri Daire Baskanligi kabul ederse 1 yillik harcsiz alabilirsin. Gidip sor.
-
10 yıllık yapıştırın kafanız rahat etsin.
-
Ben nasıl aldım anlatayım aynı sekılde
Rektorluge gıttım bana fakultene ogrencı ıslerıne gtcksın once dedı
Fakultede ogrencı ıslerıne dılekce ıle harcsız pasaport hakkında yazı yazdım onlarda aldı bıseyler yaptı rektorluge kagıt falan gonderdı rektorluge gıttım bu sefer evrak kabulden aldım kagıdımı orada bı kac kısıye ımzalattım sonrada gıttım pasaportumu harcsız aldım bu kadar not 1 yıllk pasaporttu .
-
hocam öğrenci pasaportunu en fazla öğrencilik süren için alabilirsin daha uzun süre vermezler. zira öğrencilerin vize sistemi belli ülkelerle farklı işliyor.
Eğer uzun vadeli almak istiyorsan paşa paşa gidip harcını yatıracaksın. değişmediyse eğer cüzdan bedeli 50 küsür lira 10 yıllık harc bedeli 400 tl.
geçtiğimiz ocak ayında çıkartmıştım.
-
AchtunG bunu yazdı
Ben chipli pasaportumu,
Pasaport harci, defter ucreti, 10 yillik vize ile beraber yaklasik 40tl ye almistim, Tokyo elciliginden.
Hem yurtdisinda elcilige gitmene bile gerek yok, postayla gonder 20 gun sonra evine posta ile gonderiyorlar.