folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Pasaport Hakkında Bır Soru

Pasaport Hakkında Bır Soru

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    AchtunG bunu yazdı

Pasaportu turkıyeden 10 yıllık almak tam bır sacmalık neden mı cunku harcı vs. cok yuksek turkıyede ornegın 10 yıllık 600-800 tl arası fıyat oderken yurt dısında konsolosluklara gıdıp suresını uzatmak ıstıyorum ben pasaportun dedıgınde 20 - 40 dolar arası para oduyorsun 6 aylık alıp gıt gıttıgın ulkede 10 yıllık yaptır derım sana ben oyle yaptım ıykıde yapmısım gerek yok o kadar para vermeye 

artık uzatmayı yapmıyorlar hocam. 2 yıl önce pragdaki elçiliğe gitmiştim oradaki bayan dijital pasaportlarda artık uzatma olmadığını yeniden almam

gerektiğini ve buranın vatandaşı olmadığım için de ya da öyle bir şey dedi hatırlamıyorum türkiyeden başvurmam gerektiğini söyledi ama ben de o

zaman eski pasaport olduğu için 6 aylık uzatma yaptırmıştı ve hatırladığım kadarıyla 800 kron da para ödedim yaklaşık 80 tl. daha önce gelen

birine yapamamışlar pasaportu çipli olduğundan dolayı böyle demişti.

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h2run
    h2run's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    break bunu yazdı
    AchtunG bunu yazdı

Pasaportu turkıyeden 10 yıllık almak tam bır sacmalık neden mı cunku harcı vs. cok yuksek turkıyede ornegın 10 yıllık 600-800 tl arası fıyat oderken yurt dısında konsolosluklara gıdıp suresını uzatmak ıstıyorum ben pasaportun dedıgınde 20 - 40 dolar arası para oduyorsun 6 aylık alıp gıt gıttıgın ulkede 10 yıllık yaptır derım sana ben oyle yaptım ıykıde yapmısım gerek yok o kadar para vermeye 

Ihtiyaca gore degisir aslinda. Son 5 yilda 5 kez yurtdisina ciktim. Odedigim defter paralari ve harc paralari ile 10 yillik alirdim. 5 yilda daha ekstradan hakkim olurdu fakat kestiremedim ozaman daha sonralari cikacagimi. Simdi ise girdik yurtdisi artik zor ama en azindan 5 yil daha gecerli pasaportum olurdu...

Yurtdisindaki konsolosluklarda o kadar kucuk miktar ise gercekten cok iyiymis. Bu yontem daha mantikli!

Yurtdisindaki konsolosluklarda o kadar kucuk miktar ise gercekten cok iyiymis. Bu yontem daha mantikli!

Bunu ogrendıgım ıyı oldu 6 aylık alıp gıttıgın yerde suresını uzatmak en mantıklı o zaman :) 

- Ben alışılmış şeyleri sevmem, bilirsin.Yaşamaksa ; dilediğim gibi yaşamalıyım, sevmekse; gönlümce sevmeliyim.Kendi elimle yazmalıyım alın yazımı,ölmekse istediğim anda ÖLMELİYİM.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    break
    break's avatar
    Erkek
    h2run bunu yazdı
    break bunu yazdı
    AchtunG bunu yazdı

Ihtiyaca gore degisir aslinda. Son 5 yilda 5 kez yurtdisina ciktim. Odedigim defter paralari ve harc paralari ile 10 yillik alirdim. 5 yilda daha ekstradan hakkim olurdu fakat kestiremedim ozaman daha sonralari cikacagimi. Simdi ise girdik yurtdisi artik zor ama en azindan 5 yil daha gecerli pasaportum olurdu...

Bunu ogrendıgım ıyı oldu 6 aylık alıp gıttıgın yerde suresını uzatmak en mantıklı o zaman :) 

Stajin 6 ayliksa 1 yillik al, giris-cikista birkac gun icin sikintiya girme!

Agronomist + Yaprak Tütün Uzmanı
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    h2run bunu yazdı
    break bunu yazdı
    AchtunG bunu yazdı

hocam yanlışın var gidip orada sap gibi kalırsın :) çipli pasaportlarda uzatma diye bir olay yok yenisini veriyorlar  türkiyede bile olsan böyledir. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Ya arkadaşlar uzun zamandır yurtdışına çıkmadan önce vize alabilmek için gerekli evrakları kontrol etmemişsiniz anlaşılan. Pasapor istenirken en az şu kadar süresi olan deniliyor. Yani sen yurt dışında 6 ay kalacaksan, süresi 6 ay olan pasaport alamazsın. en az 1 sene olması gerekir.

Ayrıca epasaport.gov.tr ye baktım. Umumi pasaport almam lazım. Öğrenci için ücret vs. konusunda bişey demiyor... Doğrudan pasaport dairesinden bilgi almam lazım...

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    break
    break's avatar
    Erkek
    opusdei bunu yazdı

Ya arkadaşlar uzun zamandır yurtdışına çıkmadan önce vize alabilmek için gerekli evrakları kontrol etmemişsiniz anlaşılan. Pasapor istenirken en az şu kadar süresi olan deniliyor. Yani sen yurt dışında 6 ay kalacaksan, süresi 6 ay olan pasaport alamazsın. en az 1 sene olması gerekir.

Ayrıca epasaport.gov.tr ye baktım. Umumi pasaport almam lazım. Öğrenci için ücret vs. konusunda bişey demiyor... Doğrudan pasaport dairesinden bilgi almam lazım...

Ogrenci Isleri Daire Baskanligi kabul ederse 1 yillik harcsiz alabilirsin. Gidip sor.

Agronomist + Yaprak Tütün Uzmanı
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

10 yıllık yapıştırın kafanız rahat etsin.

He is finding himself.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek

Ben nasıl aldım anlatayım aynı sekılde

Rektorluge gıttım bana fakultene ogrencı ıslerıne gtcksın once dedı 

Fakultede ogrencı ıslerıne dılekce ıle harcsız pasaport hakkında yazı yazdım onlarda aldı bıseyler yaptı rektorluge kagıt falan gonderdı rektorluge gıttım bu sefer evrak kabulden aldım kagıdımı orada bı kac kısıye ımzalattım sonrada gıttım pasaportumu harcsız aldım bu kadar not 1 yıllk pasaporttu .

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Erkek

hocam öğrenci pasaportunu en fazla öğrencilik süren için alabilirsin daha uzun süre vermezler. zira öğrencilerin vize sistemi belli ülkelerle farklı işliyor.

Eğer uzun vadeli almak istiyorsan paşa paşa gidip harcını yatıracaksın. değişmediyse eğer cüzdan bedeli 50 küsür lira 10 yıllık harc bedeli 400 tl.

geçtiğimiz ocak ayında çıkartmıştım.

Fırtına koparmaktır işim... Uzaklar Yolcusu
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    AchtunG bunu yazdı

Ben chipli pasaportumu,

Pasaport harci, defter ucreti, 10 yillik vize ile beraber yaklasik 40tl ye almistim, Tokyo elciliginden.

Hem yurtdisinda elcilige gitmene bile gerek yok, postayla gonder 20 gun sonra evine posta ile gonderiyorlar.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
Toplam Hit: 2153 Toplam Mesaj: 25