Pentium D İşlemciii
-
abi çift cekirdkli işlemci almayı dusunuyom hangisini onrirsnz?:D
forumu karıstırdım ama bole konu bulamadım :Dumarım ii karıstırmısımdır:D
-
doğru yere açtın. ben de işlemci alacam bu günlerde.. artık 2.8 kasıyo.. bu D nedir + pin sayısı da değişmis bi kaç tane piyasada var
-
bendede 2.8 war yetmio artık işte bende yeni yeni gormeye basladım pentium d de pin sayısının deisip deismedigini bilmiom ama insallah deismemistir:Dabi baqtımda fiatlara pentium d 65$ da var 400$da wr.
400lük olan 3.0GhZ:D ama dieri 1.2mi ne:D fiyatlar p4e gore yuksek ama işlemciler manyak bi bilgisayarda kullandım abi hiç ısınmıo yaw cokda hızlı bişe:D
-
abi D dedigimiz pentium dual dediğimiz cift cekirdekli islemcidir bu biriincisi ikincisi fiatı 730% civarı ve iki işlemci gibi calısıo bilgisayar hatta windows gorev yoneticisi bunu iki işlemci gibi goruooo super bi olay bence ama kullanmak nasip olduda alamadım.doom3 oynarken cok guzelde muzik dinleyebiliosun bunları işlemci ikiye boluo bbir cekirdek oyunda dieri ise media playerde calısıo yani tavsiye ederim ::pin sayısı bildiğim kadarı ile p4 ile aynı
-
abi p4le aynıysa super bide simdi gordumde p4 3.6 gordum azım açıkta kaldı:D pentium d 3.0 dan daha pahalı daha iyi diolar yorumlarda.bu arada p5in pin sayısı farklı mı?
-
tabiki daha iyi ben en son sordugumda 2.8 olan yani toplam 5.6 lık bir işlemci anlıyacagınız
-
Bence deymez, Aşırı ısınıyor ve performans farkı sanıldığı gibi %200 falan değil.Üstelik gerçekte çift çekirdeği kullanmanız için yazılımınızında bunu desteklemesi gerekir.Windows XP Pro çift cpu destekler ama winamp gibi uygulamalar ve birçok oyun desteklemez.Eğer yazılımınızın çift cpu desteği yoksa hiçbir işe yaramaz.
daha fazla bilgi için ;
http://www.intel.com/products/processor/pentium_D/index.htm
veya
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?ssg=rules&t=pentium+d -
Mimari Onbellek Islemci H?z? Veri Yolu Cift-cekirdekli Intel® Virtualization Technology± Gelismis Intel SpeedStep® Teknolojisi Intel® EM64Tφ Execute Disable Bit° Intel® Pentium® D islemci 950 65 nm, LGA775 2x2MB L2 3.40 GHz 800 MHz Intel® Pentium® D islemci 940 65 nm, LGA775 2x2MB L2 3.20 GHz 800 MHz Intel® Pentium® D islemci 930 65 nm, LGA775 2x2MB L2 3 GHz 800 MHz Intel® Pentium® D islemci 920 65 nm, LGA775 2x2MB L2 2.80 GHz 800 MHz Intel® Pentium® D islemci 840 90 nm, LGA775 2x1MB L2 3.20 GHz 800 MHz Intel® Pentium® D islemci 830 90 nm, LGA775 2x1MB L2 3 GHz 800 MHz Intel® Pentium® D islemci 820 90 nm, LGA775 2x1MB L2 2.80 GHz 800 MHz Tum islemcilerin ve ozelliklerinin yazd?r?labilir listesi [PDF 13KB] ± Intel® Sanallaştırma Teknolojisi bir işlemci, chipset, BIOS, sanal makine monitörlü (VMM) ve bazı kullanımlar için belirli platform yazılımlarına sahip bir bilgisayar sistemi gerektirir. Fonksiyonellik, performans ve diğer avantajlar donanım ve yazılım konfigürasyonlarına bağlı olarak değişiklik gösterecektir. Intel Sanallaştırma Teknolojisi ile kullanılabilen VMM uygulamaları geliştirme aşamasındadır.
φ Intel® Intel® EM64T için bir işlemci, chipset, BIOS, işletim sistemi, aygıt sürücüleri ve Intel EM64T ile çalışabilen uygulamalar gereklidir. İşlemci, Intel EM64T yeteneğine sahip BIOS olmadan çalışmaz (32 bit işlemler dahil). Performans kullandığınız donanım ve yazılım konfigürasyonlarına bağlı olarak değişecektir. Hangi işlemcilerin Intel EM64T teknolojisini desteklediğini öğrenmek için www.intel.com/info/em64t adresini ziyaret edin veya daha fazla bilgi için sistem sağlayıcınızla görüşün.
° Execute Disable Bit özelliği, Execute Disable Bit yeteneği olan işlemciye sahip bir bilgisayar ve destekleyen bir işletim sistemi gerektirir. Sisteminizin Execute Disable Bit özelliğine sahip olup olmadığını öğrenmek için bilgisayar üreticinize danışın.
± Intel® Sanallaştırma Teknolojisi bir işlemci, chipset, BIOS, sanal makine monitörlü (VMM) ve bazı kullanımlar için belirli platform yazılımlarına sahip bir bilgisayar sistemi gerektirir. Fonksiyonellik, performans ve diğer avantajlar donanım ve yazılım konfigürasyonlarına bağlı olarak değişiklik gösterecektir. Intel Sanallaştırma Teknolojisi ile kullanılabilen VMM uygulamaları geliştirme aşamasındadır.
*Yasal Bilgiler
Gizlilik Ilkeleri
© 2005 Intel Corporation -
Bırak hacı git pentium a vereceğin o parayla "amd fx57" al....alırsan ama kasayı zincirle falan bağla malum uçabilir.:)
-
turuncu bunu yazdı:
tabiki daha iyi ben en son sordugumda 2.8 olan yani toplam 5.6 lık bir işlemci anlıyacagınız
bilmeden atıp tutuyorum thread nedir frekans nedir saat hızı nedir core nedir bilmiyorum diyosun yani...
-
pentium'un dizeli. yazmışlar koptum