folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Perl Nedir Neler Yapılır

Perl Nedir Neler Yapılır

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Erkek

Selam müritler.

Bu perl nasıl bir dildir hala kullanılıyor mu ? Tam olarak neler yapılabilir nerelerde kullanılır ?

Si vis pacem para bellum.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Erkek

Uygulama geliştirenler var mı php ye yada başka bir dile göre ne gibi avantajları var perl in

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sakat-at
    sakat-at's avatar
    Erkek

"PERL (Practical Extraction and Report Language) Nedir? Perl programlama dili aynı zamanda “Practical Extraction and Report Language” (Pratik Çıkarım ve Raporlama Dili) ve “Pathologically Eclectic Rubbish Lister” (Hastalıklı Derecede Eklektik ve Saçma Listeleyici) olarak da bilinir.

1987 yılının 18 Aralık günü Larry Wall tarafından dünyaya armağan edilmiştir. C, sed, awk, sh ve başka pek çok dilin önemli ve güçlü özelliklerini bünyesinde barındırmaktadır.

Yoğun şekilde metin işleme ve görüntü tanıma söz konusu olduğunda kullanılabilecek en güçlü ve pratik programlama dilidir. 17 yıldır geliştirilen ve özgür yazılım çerçevesinde kaynak kodu açık olarak sunulan Perl programlama dili hemen hemen tüm işletim sistemlerinde çalışmaktadır.

Perl ile ilgili sloganlardan biri: Perl programlarının %90′ı zaten yazılmıştır! Bunun sebebi CPAN yani Comprehensive Perl Archive Network olarak isimlendirilen ve Perl ile ilgili binlerce hazır modülü barındıran sistemdir. Bu madde yazıldığı esnada CPAN bünyesinde 3739 Perl geliştiricisi, 6646 Perl modülü bulunmaktadır. 2421 MB yer kaplayan sistemin 247 yansısı bulunmaktadır. Bunun anlamı şudur: Yapmayı düşündüğünüz bir işle ilgili modül, fonksiyon, sistem, vs. zaten yazılmıştır hazır olarak alıp kullanabilirsiniz."
    [foruma google muamelesi yapmayın lan]

a.k.a. wyrus , kelle verilir kal-a verilmez!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Erkek

Hocam arattım forumlarda tam olarak bu yazdığın var zaten onda sıkıntı yok ben burda birebir uygulama geliştirmiş insanlara sormak istediğimden buraya yazdım + ben bing kullanıyorum :/

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sakat-at
    sakat-at's avatar
    Erkek

SinusX bunu yazdı:
    -----------------------------

Hocam arattım forumlarda tam olarak bu yazdığın var zaten onda sıkıntı yok ben burda birebir uygulama geliştirmiş insanlara sormak istediğimden buraya yazdım + ben bing kullanıyorum :/

onuy diyorum bende işte bing kullanma, aradığını bulamazsın, google kullan. buraya yazdığını oraya yaz...

a.k.a. wyrus , kelle verilir kal-a verilmez!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Erkek

sakat-at bunu yazdı:

SinusX bunu yazdı:

onuy diyorum bende işte bing kullanma, aradığını bulamazsın, google kullan. buraya yazdığını oraya yaz...

Neyse seni görmezden gelip tekrar soruyorum perl kullananlara ne gibi faydasını gördünüz tavsiye eder misiniz ? 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    exception
    exception's avatar
    Erkek

SinusX bunu yazdı:

Neyse seni görmezden gelip tekrar soruyorum perl kullananlara ne gibi faydasını gördünüz tavsiye eder misiniz ? 

bazı sunucularda dizin geçişleri kapalı olur, php, asp vs. perl 'de kapalı olur ama .htaccess ile perl rahat bir şekilde bypass edilip sunucuda çalıştırılabilir, bu sayede cat, ls gibi temel komutlar çalıştırılabilir, üstelik hiçbir güvenlik önlemi olmadan (:

faydası genel olarak bu yönde, çoğu sunucuda durum halen böyle .

ben perl biliyorum, perl kodlarım vs. diyen adam yok denecek kadar az zaten .

A man may be born, but in order to be born he must first die, and in order to die he must first awake. benim ben olduğuma inanmayan murat çömez'e selam olsun :)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SerYolcu
    SerYolcu's avatar
    Erkek

php, perl, ruby ve python arasında ne nasıl yapılır türünden bir karşılaştırma tablosu...

http://hyperpolyglot.org/scripting

Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir). İhlas Suresi 3 üncü ayette bunlar yazar.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Programmer
    Programmer's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

php nin temelinde yatan dil

Ayet var, ayet
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1-618-GR
    1-618-GR's avatar
    Erkek

Adam ne işe yarar demiş hiç konuyla alakalı yorum yok :|

Adam özelliklerini yapabilceklerini öğrenmek istiyor.

exploits falanda derliyorsun, yazabiliryorsun herhalde yani temel bir dil html gibi birşey : | ( ben pek bilmem sadece yorumlara güldüm gülmüşken 1 yorum atim dedim )

Bir domino taşıyım yıktığına sevinme....
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SUPERBICO
    SUPERBICO's avatar
    Erkek

1-618-GR bunu yazdı:

Adam ne işe yarar demiş hiç konuyla alakalı yorum yok :|

Adam özelliklerini yapabilceklerini öğrenmek istiyor.

exploits falanda yazabiliryorsun herhalde yani temel bir dil html gibi birşey : | ( ben pek bilmem sadece yorumlara güldüm gülmüşken 1 yorum atim dedim )

Perl güzel bir dil severim. //iyice delir :D:D

Toplam Hit: 4573 Toplam Mesaj: 12