folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Perseid Meteor Yağmuru Bu Gece

Perseid Meteor Yağmuru Bu Gece

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adeleks
    adeleks's avatar
    Erkek

Gökyüzündeki en harika olaylardan biri olan Perseid Meteor Yağmuru bu gece çıplak gözle izlenebilecek

Yıldız kayması nedir, aslında hepimiz biliriz. Doğa üstü gibi görünen bu olaya en azından bir kez bile olsa denk gelmişizdir. Ama Perseid gök taşı yağmuru bu deneyiminizi bir üst noktaya taşıyacak.

Her yıl Temmuz ve Ağustos ayları arasında aktif kalan Perseid, en yoğun salınımını 12 Ağustos'u, 13 Ağustos'a bağlayan gece yapıyor. Yani bu gece Türkiye Yaz Saati ile 02:00'de gökyüzünde tam bir görsel şölen bizleri bekliyor.

http://shiftdelete.net/perseid-meteor-yagmuru-nasil-izlenir-74291

canlı yayın linki 

adeleks tarafından 12/Ağu/16 19:19 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KotomineKirei
    KotomineKirei's avatar
    Erkek

Geçen sene yine yaz ayında bir meteor yağmuru izledim kuşadasında dağ başında. Gerçekten çok etkileyici idi. Eğer izlemeyi düşünüyorsanız mümkün olduğunca en az ışık ile izlemeye gayret gösterin.

They were crying when their sons left. God is wearing black. He's gone so far to find no hope, He's never coming back. They were crying when their sons left. All young men must go. He's come so far to find the truth, He's never going home.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Enquinx35
    Enquinx35's avatar
    Erkek

Tamam izleyelim de havada ne tarafa bakıcaz hangi yönde olacak veya hangi burç yıldızında vs vs

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek
    Enquinx35 bunu yazdı

Tamam izleyelim de havada ne tarafa bakıcaz hangi yönde olacak veya hangi burç yıldızında vs vs

telefona google sky map yükle hocam yıldızların vs yerlerini görebiliyorsun onunla 

:|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Enquinx35
    Enquinx35's avatar
    Erkek

Perseits diye geciyo syk map ta evet ama benim eve ters geliyo görüş acısı. Umarim 2 de önümde olur.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

hocam acaba dün gecemiydi .  ben 45 dk boynum tutuldu bakmaktan göremedim demek bu günmüş . :S

samaccc tarafından 13/Ağu/16 00:11 tarihinde düzenlenmiştir

Minimalist Değilim Tembelim
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adeleks
    adeleks's avatar
    Erkek

Perseid meteor yağmuru nerede olacak sorusuna kesin bir yanıt verilmemiş her yerden görülebileceğini belirtmişler. şansa hava kapalı yağmur yağıyor .s

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

3 5 kayan yıldızdan (onlar yıldız değil meteuor tımam mı? :) ) başka bir bok görmeyeceksiniz boşuna heveslenmeyin mk

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

ist hava kapalı

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek

Kuzey doğu yönünden batı yönüne doğru kayan bi tane görebildim. Çok utangaç kerata. Atmosfere girmesiyle çıkması bir oldu :)

Karın güzelseee, ne işin var dügün evinde? Dügün senin evinde. Gir oynaaa çık oyna... Karın çirkinse, ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde. Gir aglaaa, çık agla...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    bi bok göremedim. hava kapalıydı amk.

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
Toplam Hit: 2339 Toplam Mesaj: 14
meteor perseid meteor yağmuru