Perseid Meteor Yağmuru Bu Gece
-
Gökyüzündeki en harika olaylardan biri olan Perseid Meteor Yağmuru bu gece çıplak gözle izlenebilecek
Yıldız kayması nedir, aslında hepimiz biliriz. Doğa üstü gibi görünen bu olaya en azından bir kez bile olsa denk gelmişizdir. Ama Perseid gök taşı yağmuru bu deneyiminizi bir üst noktaya taşıyacak.
Her yıl Temmuz ve Ağustos ayları arasında aktif kalan Perseid, en yoğun salınımını 12 Ağustos'u, 13 Ağustos'a bağlayan gece yapıyor. Yani bu gece Türkiye Yaz Saati ile 02:00'de gökyüzünde tam bir görsel şölen bizleri bekliyor.
http://shiftdelete.net/perseid-meteor-yagmuru-nasil-izlenir-74291
-
Geçen sene yine yaz ayında bir meteor yağmuru izledim kuşadasında dağ başında. Gerçekten çok etkileyici idi. Eğer izlemeyi düşünüyorsanız mümkün olduğunca en az ışık ile izlemeye gayret gösterin.
-
Tamam izleyelim de havada ne tarafa bakıcaz hangi yönde olacak veya hangi burç yıldızında vs vs
-
Enquinx35 bunu yazdı
Tamam izleyelim de havada ne tarafa bakıcaz hangi yönde olacak veya hangi burç yıldızında vs vs
telefona google sky map yükle hocam yıldızların vs yerlerini görebiliyorsun onunla
-
Perseits diye geciyo syk map ta evet ama benim eve ters geliyo görüş acısı. Umarim 2 de önümde olur.
-
hocam acaba dün gecemiydi . ben 45 dk boynum tutuldu bakmaktan göremedim demek bu günmüş . :S
-
Perseid meteor yağmuru nerede olacak sorusuna kesin bir yanıt verilmemiş her yerden görülebileceğini belirtmişler. şansa hava kapalı yağmur yağıyor .s
-
3 5 kayan yıldızdan (onlar yıldız değil meteuor tımam mı? :) ) başka bir bok görmeyeceksiniz boşuna heveslenmeyin mk
-
ist hava kapalı
-
Kuzey doğu yönünden batı yönüne doğru kayan bi tane görebildim. Çok utangaç kerata. Atmosfere girmesiyle çıkması bir oldu :)
-
bi bok göremedim. hava kapalıydı amk.