Pet Kapakları Değerli Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar, bir konuyu çok merak ettim. Bildiğiniz gibi memleketin her tarafında engellilere tekerlekli sandalye alabilmek için pet kapağı toplama kampanyaları yürütülüyor. 1000 kapak 1 tekerlekli sandalye ediyormuş. Merak ettim 1 pet kapak ne kadar ki 1000 tanesiyle tekerlekli sandale alınabiliyor. Ya kapaklar çok değerli ya da sandalyeler dandiğin dandiği? Hangisi?

enjoy i'm vaccinated
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

belli bi süre sosyal tepki amaçlı yapılan bir şeydi aslında o bence. ama ondan sonra artık toplanmasının bir anlamı kalmadı çünkü vermiyorlar diye biliyorum .. gerçi millet hala topluyor ya ...

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Juliet
    Juliet's avatar
    Erkek

Geri dönüşüm şirketlerine satılıyor bildigim kadarıyla parasıyla tekerlekli sandalye alınıyor.

011100110110000101111010011000010110111000101110011000010111011001101001
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek
    bin tane pet sise kapagiyla 2 tekerlekli sandalye alirsin rahat. sen hesap et

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ecstatic_60
    ecstatic_60's avatar
    Erkek

niye şişenin kendisi değil de kapağı? bide bizim apartmanın girişine kutu yapmışlar atılsın diye..abarttı millet damacana kapağı bile atıyolar

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Uygulama kamyon kamyon kapakla ege üniversitesi diş hekimliği fakültesinin depolarında devam ediyor. Buradan başladı Türkiyenin farklı bölgelerindede bunu toplayan yerlerde varartık. Bildiğim kadarıyla aynı mantık devam ediyor. Olay sadece plastikte bitiyor evet belki şişenin kendisi hacim olarak belki kalite olarak daha iyi ama işe toplayarak kitlesel bir proje sanırım yapılamazdı. Daha hoşu kapak toplamak olurdu olduda :)

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jawsap67
    jawsap67's avatar
    Erkek
    ecstatic_60 bunu yazdı

niye şişenin kendisi değil de kapağı? bide bizim apartmanın girişine kutu yapmışlar atılsın diye..abarttı millet damacana kapağı bile atıyolar

evet o damacana kapağını atanları kutluyorum çünkü çoğunluk sanıyorki damacana kapağı atılmıyor.Nedenmi sadece kapak çünkü geri dönüştürülmesi şişeye göre çok daha basit ve masrafsızmış ondan.Bende hep hikaye vs. diyodum neden sadece kapak falan diyodum sonradan araştırdım öğrendim böyleymiş durum.

Düzen hayatından memnun, düzülen ne zaman değişecek
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Erkek

kapaklarkutuya.com

Adana Ticaret Odası Avrupa Birliği Bilgi Bürosu' nda iken Adana' da bu projeyi biz başlattık.

Zannedildiği gibi 1000 kapak bir tekerlekli sandalye etmiyor.  Her 200 Kg kapak için (rengi şekli fark etmez. plastik olan bonibon kapağı bile olur.)

bir adet gelişmiş model tekerlekli sandalye veriliyor.

myblackworldweb tarafından 06/Eyl/12 00:23 tarihinde düzenlenmiştir

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    raul
    raul's avatar
    Erkek

bu kapak bu kadar pahalı bişey mi aga . gidelim 1000 tane kapak bastırtalım pet şişe fabrikalarına sanmıorum çok bi para tutacağını .

para toplayalım 10 000 tane bastıralım nedir abi sanki

olay gerçek mi değil mi ? efsane mi belli değil

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ecstatic_60
    ecstatic_60's avatar
    Erkek
    jawsap67 bunu yazdı
    ecstatic_60 bunu yazdı

evet o damacana kapağını atanları kutluyorum çünkü çoğunluk sanıyorki damacana kapağı atılmıyor.Nedenmi sadece kapak çünkü geri dönüştürülmesi şişeye göre çok daha basit ve masrafsızmış ondan.Bende hep hikaye vs. diyodum neden sadece kapak falan diyodum sonradan araştırdım öğrendim böyleymiş durum.

öğrendiğim iyi oldu..çünkü bi yerlerde (bu kampanya için) sadece mavi kapakları topluyolar diğerlerini ayırmak için ayrıca bi uğraşıyolar diye duymuştum

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kabadayi09
    kabadayi09's avatar
    Erkek
    ecstatic_60 bunu yazdı

hacı bi düşünsene adamların engelliler için kapak yerine pet şişe toplama kampanyası yaptığını,

bu kadar sağdan soldan kapak toplayanlar kadar şişe toplayan olurmuydu elbette olmazdı.

neden sadece kapak sorusuna gelince cevabı çok basit:Şişe gibi hacimli değil yer kaplamıyor,eş dost yedi düvel her yerde gördüğü kapağı alıyor 100 metre ilerdeki damacananın içine atıyor kapak yerine şişe toplansa kapak toplar gibi kim uğraşıcak bunla hem bunların birikimi de sıkıntılı hacimli oldugu için,

Ayrıca kapaklar pet şişelere göre daha kalın(etli) oldukları için bizim küçümseyerek baktığımız o küçücük kapaktan bi şişe kadar neredeyse geri dönüşümde faydalanılıyor..

Biz türk filmlerindeki tecavüz sahnelerini izleyerek masturbasyon yapmış bir halkın çocuklarıyız, kimse bizden saf ve temiz duygular beklemesin...
Toplam Hit: 3027 Toplam Mesaj: 23