Pet Kapakları Değerli Mi?
-
Merhaba arkadaşlar, bir konuyu çok merak ettim. Bildiğiniz gibi memleketin her tarafında engellilere tekerlekli sandalye alabilmek için pet kapağı toplama kampanyaları yürütülüyor. 1000 kapak 1 tekerlekli sandalye ediyormuş. Merak ettim 1 pet kapak ne kadar ki 1000 tanesiyle tekerlekli sandale alınabiliyor. Ya kapaklar çok değerli ya da sandalyeler dandiğin dandiği? Hangisi?
-
belli bi süre sosyal tepki amaçlı yapılan bir şeydi aslında o bence. ama ondan sonra artık toplanmasının bir anlamı kalmadı çünkü vermiyorlar diye biliyorum .. gerçi millet hala topluyor ya ...
-
Geri dönüşüm şirketlerine satılıyor bildigim kadarıyla parasıyla tekerlekli sandalye alınıyor.
-
bin tane pet sise kapagiyla 2 tekerlekli sandalye alirsin rahat. sen hesap et
-
niye şişenin kendisi değil de kapağı? bide bizim apartmanın girişine kutu yapmışlar atılsın diye..abarttı millet damacana kapağı bile atıyolar
-
Uygulama kamyon kamyon kapakla ege üniversitesi diş hekimliği fakültesinin depolarında devam ediyor. Buradan başladı Türkiyenin farklı bölgelerindede bunu toplayan yerlerde varartık. Bildiğim kadarıyla aynı mantık devam ediyor. Olay sadece plastikte bitiyor evet belki şişenin kendisi hacim olarak belki kalite olarak daha iyi ama işe toplayarak kitlesel bir proje sanırım yapılamazdı. Daha hoşu kapak toplamak olurdu olduda :)
-
ecstatic_60 bunu yazdı
niye şişenin kendisi değil de kapağı? bide bizim apartmanın girişine kutu yapmışlar atılsın diye..abarttı millet damacana kapağı bile atıyolar
evet o damacana kapağını atanları kutluyorum çünkü çoğunluk sanıyorki damacana kapağı atılmıyor.Nedenmi sadece kapak çünkü geri dönüştürülmesi şişeye göre çok daha basit ve masrafsızmış ondan.Bende hep hikaye vs. diyodum neden sadece kapak falan diyodum sonradan araştırdım öğrendim böyleymiş durum.
-
kapaklarkutuya.com
Adana Ticaret Odası Avrupa Birliği Bilgi Bürosu' nda iken Adana' da bu projeyi biz başlattık.
Zannedildiği gibi 1000 kapak bir tekerlekli sandalye etmiyor. Her 200 Kg kapak için (rengi şekli fark etmez. plastik olan bonibon kapağı bile olur.)
bir adet gelişmiş model tekerlekli sandalye veriliyor.
myblackworldweb tarafından 06/Eyl/12 00:23 tarihinde düzenlenmiştir -
bu kapak bu kadar pahalı bişey mi aga . gidelim 1000 tane kapak bastırtalım pet şişe fabrikalarına sanmıorum çok bi para tutacağını .
para toplayalım 10 000 tane bastıralım nedir abi sanki
olay gerçek mi değil mi ? efsane mi belli değil
-
jawsap67 bunu yazdıecstatic_60 bunu yazdı
evet o damacana kapağını atanları kutluyorum çünkü çoğunluk sanıyorki damacana kapağı atılmıyor.Nedenmi sadece kapak çünkü geri dönüştürülmesi şişeye göre çok daha basit ve masrafsızmış ondan.Bende hep hikaye vs. diyodum neden sadece kapak falan diyodum sonradan araştırdım öğrendim böyleymiş durum.
öğrendiğim iyi oldu..çünkü bi yerlerde (bu kampanya için) sadece mavi kapakları topluyolar diğerlerini ayırmak için ayrıca bi uğraşıyolar diye duymuştum
-
ecstatic_60 bunu yazdı
hacı bi düşünsene adamların engelliler için kapak yerine pet şişe toplama kampanyası yaptığını,
bu kadar sağdan soldan kapak toplayanlar kadar şişe toplayan olurmuydu elbette olmazdı.
neden sadece kapak sorusuna gelince cevabı çok basit:Şişe gibi hacimli değil yer kaplamıyor,eş dost yedi düvel her yerde gördüğü kapağı alıyor 100 metre ilerdeki damacananın içine atıyor kapak yerine şişe toplansa kapak toplar gibi kim uğraşıcak bunla hem bunların birikimi de sıkıntılı hacimli oldugu için,
Ayrıca kapaklar pet şişelere göre daha kalın(etli) oldukları için bizim küçümseyerek baktığımız o küçücük kapaktan bi şişe kadar neredeyse geri dönüşümde faydalanılıyor..