Php Bir Önceki Sayfanın İd'sini Çekmek .?
-
S.A
profil.php?git=gozat&id=75 <-- bulunduğum sayfa burda kayda gözat dedim kayıt listelendi. birde kisiye ait resim yukleme abaratı ekledim. resmi seçiyorum yukluyorum. resmi yukle dediğim zaman resim_yukle.php sayfasına gidiyor resim yukleniyor. sorum """ şu resim_yukle.php sayfasına resmi gönderirken profil.php deki id=75
buradaki 75 İd nasıl çekicem yani id'deki değer resim_yukle.php sayfasına nasıl alabilirim.? """"
böyle bir işlem yaptım fakat id alamadım.?
<?php
$kaynak = $_FILES["resim1"] ["tmp_name"];
$resimadi= $_FILES["resim1"] ["name"];
$hedef ="logo";
echo $kaynak."</br>";
echo $resimadi."</br>";
if(move_uploaded_file($kaynak,$hedef."/".$resimadi)){
echo "yüklendi";
}else{
echo "yüklenemedi";
}
@$id =$_GET['id'];
echo $id;
?>
-
ne istediğini tam anlamadım ama,
<input type="hidden" name="profilne" value="75">
value "75" 75 yerine profil id yi yazdırırsın form resim_yukle.php gönderilince bu id değerinide göndermiş olursun.
-
id yi de post attırarak çektirmek istersen hidden input eklersin formun içine onun valuesine yazdırır resimyukle.php den çekersin ama farketmez getlede çeksem olur dersen formun actionunda resim_yukle.php?id=75 şeklinde ayarlarsan öbür sayfada id yi getle çekebilirsin
-
hocalar
< name=""resim1"" ="""" />
< name=""id"" ="""" value=""$id"" />
< name=""submit"" =""submit"" value=""$id"" />
zaten kod kısmı böyle $id get ile çekiyorum ama gelmiyor yani ekrana basmıyor. ben bu id çekip resim ismini veritabanına kaydedicem. insertlemek mesele değil şu id nasıl alabilirim olmadı bitürlü :S
-
$_POST["id"] olarak çek. gene olmazsa $_REQUEST["id"] olarak çek.
-
sokoban hocam çok teşekkürler id çektim peki resim ismini veritabanına ekliycm $resimadi degiskeninde resim ismi var veritbanındaki profil_resim tablosuna id=id yapıp eklemem gerekiyor oluşturduğum sorgu hata verdi :P
$id =$_POST["id"];
$ekle = mysql_query("insert into kisi_karti (profil_resim) values ($resimad) where id='$id' ")
if($ekle){
echo "veritabanına eklendi";
}else
{
echo "Eklenemedi";
}
hata Parse error: parse error in C:\wamp\www\patentphp\marka\resim_yukle.php on line 19
-
GoldenBoy bunu yazdı:
-----------------------------
sokoban hocam çok teşekkürler id çektim peki resim ismini veritabanına ekliycm $resimadi degiskeninde resim ismi var veritbanındaki profil_resim tablosuna id=id yapıp eklemem gerekiyor oluşturduğum sorgu hata verdi :P
$id =$_POST["id"];
$ekle = mysql_query("insert into kisi_karti (profil_resim) values ($resimad) where id='$id' ")
if($ekle){
}else
{
echo "Eklenemedi";
}
hata Parse error: parse error in C:\wamp\www\patentphp\marka\resim_yukle.php on line 19
-----------------------------$ekle = mysql_query("insert into kisi_karti (profil_resim) values ($resimad) where id='$id' "); -> Noktalı virgül unutmuşun
-
hocam bu seferde eklenemedi hatası aldım :S
-
sokoban bunu yazdı:
GoldenBoy bunu yazdı:
$id =$_POST["id"];
if($ekle){
}else
{
echo "Eklenemedi";
}
-----------------------------$ekle = mysql_query("insert into kisi_karti (profil_resim) values ($resimad) where id='$id' "); -> Noktalı virgül unutmuşun
-----------------------------$ekle = mysql_query("insert into kisi_karti (profil_resim) values ('$resimad') where id='$id' "); böyle dene hacı
-
hocam gene aynı :S
<?php
include("ayar.php");
$hedef ="logo";
echo $kaynak."</br>";
echo $resimadi."</br>";
if(move_uploaded_file($kaynak,$hedef."/".$resimadi)){
echo "yüklendi";
}else{
echo "yüklenemedi";
}
$id =$_POST["id"];
$ekle = mysql_query("insert into kisi_karti (profil_resim) values ('$resimadi') where id='$id' ");
if($ekle){
}else
{
echo "Eklenemedi";
}
?>
-
GoldenBoy bunu yazdı:
hocam gene aynı :S
include("ayar.php");
$hedef ="logo";
echo $kaynak."
";echo $resimadi."
";if(move_uploaded_file($kaynak,$hedef."/".$resimadi)){
echo "yüklendi";
}else{
echo "yüklenemedi";
}
$id =$_POST["id"];
$ekle = mysql_query("insert into kisi_karti (profil_resim) values ('$resimadi') where id='$id' ");
if($ekle){
}else
{
echo "Eklenemedi";
}
?>
-----------------------------echo mysql_error(); yap bakalım ne çıkıcak hacı.