Php Geliştirme ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek

Şimdi arkadaşlar yeni araştırmaya başladım bilindiği gibi php açık kaynak kodlu bir programlama bunun kaynak kodlarını indirim araştırma yapıp oynama yapmak istiyorum bana türkçe kaynak bulamadım yardımcı olursanız. mesela her alt satıra geçerken ; koyma işlemini kaldırıcam sonra $ işaretini kaldırıcam ve ayrıca ekrana yazdırırken türkçe komutlarla "yazdır" gibi yapıcam türkçe kaynak istiyorum kodları inceledim anladım biraz ama destek için türkçe kaynak arıyorum

Do majör soylu ve açık sözlü , Do minör patetik , Re majör parlak , Re minör melankolik , Mi bemol majör soylu ve patetik , aydinlik ama soylu ve karamsar tonmu lazim ozaman; mi majör , Mi minör doğanin ilk minör tonu olmasina karsin biraz melankoliktir , Fa majör karışıktır , Fa minör hepsinden patetiktir , Fa Diyez majör iste güçtür çünkü degiştirgeçlerle asiri yuklenmistir , Si majör parlak ve oyun bozannn :))
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

$ bu işareti kaldırınca bi şeyin değişken olup olmadığını nerden anlıyacan sorması ayıp :)

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek

Şimdi onu daha basit mesel değişken tanımlarken

tanım

degisken=xxx

tanım son

gibi yapıcam falan ben zaten ornek verdim araştırıyorum

Do majör soylu ve açık sözlü , Do minör patetik , Re majör parlak , Re minör melankolik , Mi bemol majör soylu ve patetik , aydinlik ama soylu ve karamsar tonmu lazim ozaman; mi majör , Mi minör doğanin ilk minör tonu olmasina karsin biraz melankoliktir , Fa majör karışıktır , Fa minör hepsinden patetiktir , Fa Diyez majör iste güçtür çünkü degiştirgeçlerle asiri yuklenmistir , Si majör parlak ve oyun bozannn :))
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

iyi değişkene elleşme :| 

$degisken bu kolay :| :D

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

kardeş sadece türkçe yapacam diyorsan eğer sadece functionlarla yapabilirsin. Nasıl peki ? Şöyle...

Function MesajUyari($mesaj,$sure,$url){

echo "<script>alert(\"$mesaj\")</script>";

echo "<br><br><br><center><b>".$sure." Saniye Sonra Yönlendiriliyorsunuz.<br>Lütfen Bekleyiniz.</b></center><br><br><br>";

header("refresh: $sure; url=$url");

}   bak bu fonksiyon dosyasını  bütün sayfalarda include ile çektir onu biliyor var sayıyorum sonra ... hangi sayfada kullanacakan şöyle yapacaksın

MesajUyari("mesajım bu","2","sayfa.php?Git=AdminPanel&Sayfa=Sayfalar");

umarım yardımcı olabilimişimdir. bu sitemde kullandığım bi fonksiyodur aynen kullanıyom ben ...

Farklı bir örnek

Function ekranamesajyaz($mesajl){

echo $mesaj;

} yine include ile bütün sayfaların çekildi ayar.php gibi yada aktarimlar.php gibi onun içerisinde include ile çek ...

ekranamesajyaz("çalışıyor");

ancak bu şekilde türkçeleştirme yapabilirsin :) Alta satıra geçmek için ise bunu yine kullanırsın ama ne kadar saçma olur sen düşün :)

illa da yapacam diyorsan bunu editleyip yaz :)

Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

adamın dediği olay çok farklı :|

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Bunu yazdıktan sonra yorumlayacak php server'i falan da yazarsin artik... :|

Neden böyle bi arayış içerisindesin çok merak ettim :D

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek

merak sardım hocam web programlama dili derlenirken nasıl derleniyor ayrıntılı olarak hem belki iyice araştırıp bişi ler yaparsam fenamı olur türkçe bir programlama dili

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

umarım yaparsın mutlu oluruz :)kardeş...

Yadırgamıyorum ve küçümsemiyorum inşallah yapabilirsin... İnşallah olur ... Hem vatana hem millete gelir...

inşallah bu isteğin kesilmez ve devam edebilirsin.

Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

arkinfes bunu yazdı:
    -----------------------------

merak sardım hocam web programlama dili derlenirken nasıl derleniyor ayrıntılı olarak hem belki iyice araştırıp bişi ler yaparsam fenamı olur türkçe bir programlama dili

Baştan programlama dili oluşturmaktan bahsediyorsun yanlış anlamadıysam veya şaka yapmıyorsan

Değişkenlerin başındaki $ işaretlerini kafana göre değiştirip o kodun çalışmasını bekleyemezsin.

Veya normal bi php satırında echo yazdırma komutu türkçe yaz diye değiştirip çalıştıramazsın örneğin..

echo "deneme";

bunu

yaz "deneme";

yapıp çalıştıramazsın eğer bunu düşüyorsan.(Normal bir php satırı için )

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RootB
    RootB's avatar
    Erkek

CasTeaL bunu yazdı:

arkinfes bunu yazdı:

Baştan programlama dili oluşturmaktan bahsediyorsun yanlış anlamadıysam veya şaka yapmıyorsan

Değişkenlerin başındaki $ işaretlerini kafana göre değiştirip o kodun çalışmasını bekleyemezsin.

Veya normal bi php satırında echo yazdırma komutu türkçe yaz diye değiştirip çalıştıramazsın örneğin..

echo "deneme";

bunu

yaz "deneme";

yapıp çalıştıramazsın eğer bunu düşüyorsan.(Normal bir php satırı için )

derleyiciyi düzenlemesi lazım ama ne gereği var böyle şeylerin belli bir standart vardır sen simdi türkçe programlama dili yapsaan ne olacak yapmasan ne olacak. bi tek kendin kullanırsın :) (arkinfes'e söylüyorum)

Toplam Hit: 2448 Toplam Mesaj: 13