folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder PHP İle Modern Web Hakkında Yardım

PHP İle Modern Web Hakkında Yardım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kirmizi27
    Kirmizi27's avatar
    Erkek

Sevgili müritler, şimdi php üzerine konuları inceledim de yıl olacak 2k17, hala php de amele kodu yazıp soru soranlar var. Demem odur ki, boş verin php yi mysql_* i. o devir kapanalı çok oldu. devir modern web devri. devir framework, orm, mvc, continuous integration devri. 

Müritler olarak ilkel yöntemleri bırakıp, yeni teknolojileri öğrenmemiz gerek. Yani; bu konularda bir sorununuz olursa eski kodu bırakıp modern olan teknolojilere kaymaya karar verirseniz sonuna kadar destek vereceğim. bu konularca çat pat bilgim var. bildiğimi paylaşırım.

Ama no olur "sql de insert sorgumda hata var" gibi sorular yerine "doctrine de user create edemiyorum" gibi sorularla gelin. 

Aşk
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

yurumeden koşsun diyorsun millet ha.

forumdaki c++ sorularınıda kaldıralım hocam.?

hatta hibernate spring framework hatta c++ içinde boost library harici soruları hemen silelim?

DrKill tarafından 29/Eki/16 08:06 tarihinde düzenlenmiştir

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EcHoLL
    EcHoLL's avatar
    Erkek

PHP candır internetin %60 php nasıl bırakın  :))

"Hayat zor olabilir ama ben de kolay sayılmam." insanları Silahsızlandırmak onları köleleştirmek için En iyi Yoldur.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

Hocam ben zaten senin yaptıklarını zamanında kendi oluşturduğum kütüphanelerle yapıyorum.

Bunun dışında benden çok çok daha bilgili insanlar da var phpde.

Mvc bir dil değil, framework hiç değil, orm de değil.

Teknoloji diye geçiyor teknoloji de değil.

Üstelik bunları bildiğini iddia edenler dil olduğunu falan sanıyor ne bileyim adam akıllı tecrübe sahiplerine ulaşabilmek sıkıntı.

Neden phpyi bırakayım ben bi cazibesi yok kısaca tümüyle külfet :)

Gel sen phpye geç siktiret saydığın zımpırtıları. Sana en güzelinden bir de mvc framework verelim. Sql için de bir kütüphane attın mı oh rahatsın :)

iyibu! yeniden..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nepnesomao
    nepnesomao's avatar
    Erkek

Valla hocam PHP' nin Laravel framework' ü bence çok iyi, PHP 7 ile bayağı performans iyileştirmeleri de yapılmış.

Amat Victoria Curam
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Süslü püslü frameworkler, yazım teknikleri vs. işin görünür kısmının ve dökümantasyonunun iyileştirilmesi için gerekli şeyler. Bir toplulukla ortak çalışacaksan elbette bunları kullanmalısın. Bu hem okunmayı kolaylaştıracak hem de işine performans katacak.

Ama;

-Dümdüz yazan adam da işin özünü iyi biliyorsa ve dili hakkını vererek kullanıyorsa neden değişime ihtiyaç duysun? Ya da şöyle sorayım; işini hala daha görüyorsa neden değişime ihtiyaç duysun?

-Her yerde bunları kullanmak her zaman performans verir mi?

-Php nin ne eksiğini-zararını gördün de o devir kapandı diyorsun? Frameworkler başka bir dille mi yazılıyor?

-Plaza dili ve edebiyatından çıkma tabirlerle iş yapınca, konulardan öyle bahsedince daha mı modern olunuyor?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SUPERBICO
    SUPERBICO's avatar
    Erkek

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek
    Austen bunu yazdı

Süslü püslü frameworkler, yazım teknikleri vs. işin görünür kısmının ve dökümantasyonunun iyileştirilmesi için gerekli şeyler. Bir toplulukla ortak çalışacaksan elbette bunları kullanmalısın. Bu hem okunmayı kolaylaştıracak hem de işine performans katacak.

Ama;

-Dümdüz yazan adam da işin özünü iyi biliyorsa ve dili hakkını vererek kullanıyorsa neden değişime ihtiyaç duysun? Ya da şöyle sorayım; işini hala daha görüyorsa neden değişime ihtiyaç duysun?

kolayliklar/hız sağlayabilir falan diye diyodur

-Php nin ne eksiğini-zararını gördün de o devir kapandı diyorsun? Frameworkler başka bir dille mi yazılıyor?

bunu diyenlere sadece shift delete haberi gözüyle bakabiliyorum. internetin 60% ı php. ve kimse kara kaşına kara gözüne kurban olduğu için kullanmıyo. alternatifi yok (kolay öğrenme, bir ton kaynak vs vs diğer dillerde yok)

black implies white, self implies other, life implies death.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PcK0
    PcK0's avatar
    Erkek

Faruk Eczanesiiiii.. Faruk Eczanesi.

Sadece bi imza..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    StruggleR
    StruggleR's avatar
    Erkek
    Kirmizi27 bunu yazdı

Sevgili müritler, şimdi php üzerine konuları inceledim de yıl olacak 2k17, hala php de amele kodu yazıp soru soranlar var. Demem odur ki, boş verin php yi mysql_* i. o devir kapanalı çok oldu. devir modern web devri. devir framework, orm, mvc, continuous integration devri. 

Müritler olarak ilkel yöntemleri bırakıp, yeni teknolojileri öğrenmemiz gerek. Yani; bu konularda bir sorununuz olursa eski kodu bırakıp modern olan teknolojilere kaymaya karar verirseniz sonuna kadar destek vereceğim. bu konularca çat pat bilgim var. bildiğimi paylaşırım.

Ama no olur "sql de insert sorgumda hata var" gibi sorular yerine "doctrine de user create edemiyorum" gibi sorularla gelin. 

Wikipedia, facebook, gittigidiyor gibi bazı sitelerin php ile yapıldığını bildiğinde php devrinin kapanmadığını ve yakın bir zamanda da kapanmayacağını bilmen gerekir hocam..

Server tabanlı bir alternatif dil bul ve phpden daha avantajlı olduğunu kanıtla buradaki birçok kişi belki php defterini kapatır :)
    Ama bana asp.net'i savunma çünkü php ve asp.net'i biliyorum. Phpden sonra onun üstünlüğünü kabullenmem mümkün değil.

Php'nin eski bir dil olması devrinin kapandığı anlamına gelmez C++'ta belki 33 yıldır var ama hala varlığını aktif bir şekilde sürdürmektedir...

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek

Bi havalar bi havalar sanki bir alana bir bedava

arbeit macht frei
Toplam Hit: 2047 Toplam Mesaj: 18
php