folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Php Veri Tabanı Bir Anda Birden Çok İşlem Yaptırmak

Php Veri Tabanı Bir Anda Birden Çok İşlem Yaptırmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek

bir admin paneli yapıyorum admin panelinde bir sayfada 40 tane input alanı var bunlar veri tabanına kaydedilecek UPDATE ile for veya while ile yapmak mysql i çok zorlar mı ? 

I am Jack's inflamed sense of rejection
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

for ile yada while komutları üzerinden veri tabanına veri ekleyen bir kişi görmedim :) 

ama fanteziye kalmış.

Fantezi ancak şöyle olur 

<input type="text" name="1" value="?">

<input type="text" name="2" value="?">

böle kırk tane olunca post ettirdiğin yerde

for ( $say=1 ; $say < 41; $say++ )
    {

mysql_query("insert into bilmemne (`bilmemne`) values ('". $_POST["$say"] ."')");

}

şimdi burdan çıkacak sonuç şu.

40 tane input alanın bir admin panelinde işi ne :) yada tek sayfada --> İlla kullanılacaksa farklı sayfalar kullanabilirsin. Göz yormaz.

1 inputta veri tabanına veriyi eklerken ` kullanırsın bunuda post çekerken filitrelemezsin mysql hata verir admin en baştan bir daha form alanını doldurmaya çalışır ne gereği var.

Ayırca 40 input veri tabanına eklenirken yada güncellenirken sistemi yormaz dakka başı yapılacak bi şey değildir çünkü yada her saniye..

ne yapmaya çalışıyorsun açıklarsan çok daha rahat yardımcı olabiliriz.

GEBZE`li... Bu arada ilerleme var var

Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek
    SnipeTR bunu yazdı

for ile yada while komutları üzerinden veri tabanına veri ekleyen bir kişi görmedim :) 

ama fanteziye kalmış.

Fantezi ancak şöyle olur 

< ="text" name="1" value="?" />

< ="text" name="2" value="?" />

{

mysql_query("insert into bilmemne (`bilmemne`) values ('". $_POST["$say"] ."')");

}

40 tane input alanın bir admin panelinde işi ne :) yada tek sayfada --> İlla kullanılacaksa farklı sayfalar kullanabilirsin. Göz yormaz.

1 inputta veri tabanına veriyi eklerken ` kullanırsın bunuda post çekerken filitrelemezsin mysql hata verir admin en baştan bir daha form alanını doldurmaya çalışır ne gereği var.

Ayırca 40 input veri tabanına eklenirken yada güncellenirken sistemi yormaz dakka başı yapılacak bi şey değildir çünkü yada her saniye..

Gebze de oturmuyorum daha gebzede doğmadım öncelikle

bir ikincisi de arkadaş bir internet radyoculuğu yapıyor onun sitesini yapıyorum sitede yayın akışı istedi bri günde  5 yayın oalcakmış (o dedi) 7gün+1saatlerin sutunu olmak üzere 40 alan var onların updatesi ' işaretini kabul etmez ki bu gibi işaretleride değiştricem zaten kullanılamayacak

edit: $_POST["xxx"]; 

olarak gelen inputu direk sql cümlesine koyamadım da bir vatandaş yardım etse başka bir değişken tanımlayamam 

asiminnesli tarafından 10/Ağu/12 01:06 tarihinde düzenlenmiştir

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Erkek

formu dreamweavera at, o formları ve ekliycek php kodunu kendi oluşturuyo.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Brown
    Brown's avatar
    Erkek
    asiminnesli bunu yazdı
    SnipeTR bunu yazdı

ama fanteziye kalmış.

Fantezi ancak şöyle olur 

< ="text" name="1" value="?" />

< ="text" name="2" value="?" />

{

}

Gebze de oturmuyorum daha gebzede doğmadım öncelikle

bir ikincisi de arkadaş bir internet radyoculuğu yapıyor onun sitesini yapıyorum sitede yayın akışı istedi bri günde  5 yayın oalcakmış (o dedi) 7gün+1saatlerin sutunu olmak üzere 40 alan var onların updatesi ' işaretini kabul etmez ki bu gibi işaretleride değiştricem zaten kullanılamayacak

edit: $_POST["xxx"]; 

olarak gelen inputu direk sql cümlesine koyamadım da bir vatandaş yardım etse başka bir değişken tanımlayamam 

mysql_query("INSERT INTO 'tabloadı' ('id' ,'icerik') VALUES (NULL,'".$_POST['xxx']."')") or die (mysql_error());

tablon hazırsa bu şekilde düzenleyebilirsin

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek
    lalada bunu yazdı

formu dreamweavera at, o formları ve ekliycek php kodunu kendi oluşturuyo.

hocam iyi söylüyorsun da ben for ile oluşturdumzaten basit ve kolay oldu

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

mysql e 40 tane islem yaptirmayacaksin tek bir islem yaptirman gerek.

Insert into.

Update yaparsan o zaman en fazla 7 defa sorgu calistirman gerekecek. 40 a kadar niye gittin anlamadim.

Ornek bir insert kodu:

$sql = "INSERT INTO falan(tablo_1, tablo_2, tablo_3) VALUES"

for($i=0; $i<40; $i++)

$sql .= "('" .$_POST['formdan_gelen_bilgi_1'][$i]. "', '" .$_POST['formdan_gelen_bilgi_1'][$i]. "','" .$_POST['formdan_gelen_bilgi_1'][$i]. "'),"

$sql = substr($sql, 0, (strlen($sql) - 1));

$sql .= ";";

mysql_query($sql);

Sonuc tek bir sorgu.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sharp
    Sharp's avatar
    Erkek

bizim veritbanına sn de gelen sorgu sayısı 10; ufak tefek sorgularda değil, veritabanı boyutu şu anda 80 gb. veritabanlarını ne sanıyosunuzda 3-5 sorguyla kasılacak bişey değil bu sülalenizi terletir uygun şekilde hazırlanmış veritabanı (indexler vs)

www.yesilgrow.com - Growshop
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

harbi 40 sorguda atsan mysql/mssql rahatlıkla kaldırır. Zaten kaldıramayacak olsa millet niye kullansın :)

ama bunu binlerce kişi yaparsa çakar :)

onlarca kişi için mysql yatar pozisyonda yapar istediğini

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek
    Sharp bunu yazdı

bizim veritbanına sn de gelen sorgu sayısı 10; ufak tefek sorgularda değil, veritabanı boyutu şu anda 80 gb. veritabanlarını ne sanıyosunuzda 3-5 sorguyla kasılacak bişey değil bu sülalenizi terletir uygun şekilde hazırlanmış veritabanı (indexler vs)

Hastane veritabanı mı hocam o neymiş öyle :)

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sharp
    Sharp's avatar
    Erkek
    cemnet bunu yazdı
    Sharp bunu yazdı

Hastane veritabanı mı hocam o neymiş öyle :)

aynen hocam aynı veritabanına kaydedilen röntgenleri saymıyorum dk 4 tane film geliyor standart öğlene kadar :) 

www.yesilgrow.com - Growshop
Toplam Hit: 2058 Toplam Mesaj: 14