folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder PHP'yi Mi Yoksa ASP'yi Mi Seçmeli?

PHP'yi Mi Yoksa ASP'yi Mi Seçmeli?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Daha önceden açtığım bir konu vardı, yurtdışı yaşam koşulları vs ile ilgili. Aklıma gelmişken bu bilgiyi de aktarayım. Hayallerimi süsleyen bir ülke var ve bir yolunu bulup gitmek istiyorum. Biraz araştırınca o ülkede web masterların güzel paralar kazandıklarını öğrendim. İşin tek zor yanı; o ülkede web master statüsünde olmam için uluslararası geçerliliği olan bir kurumdan belge almış olmam lazım ve o kurum da Bilge Adam şuan için. 

Sabahdan beri bi site var onu inceliyorum hemen hemen bütün iş ilanlarında elemanlar PHP istiyorlar birde Java... Sanırım sevecem bu PHP'yi

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek
    HannibALgan bunu yazdı

Daha önceden açtığım bir konu vardı, yurtdışı yaşam koşulları vs ile ilgili. Aklıma gelmişken bu bilgiyi de aktarayım. Hayallerimi süsleyen bir ülke var ve bir yolunu bulup gitmek istiyorum. Biraz araştırınca o ülkede web masterların güzel paralar kazandıklarını öğrendim. İşin tek zor yanı; o ülkede web master statüsünde olmam için uluslararası geçerliliği olan bir kurumdan belge almış olmam lazım ve o kurum da Bilge Adam şuan için. 

Sabahdan beri bi site var onu inceliyorum hemen hemen bütün iş ilanlarında elemanlar PHP istiyorlar birde Java... Sanırım sevecem bu PHP'yi

asp'ı javayla süsle la :/ evet yurtdışında java para ediyor ancak php o kadar etkili değil gibi..

kaçar gidersen aspla git reyiz. .net falan parayı kırarsın.. ( tabi kasacam diyorsan :D )

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

hangisini öğrenirsen öğren , adam gibi öğrendikten sonra bence farkeden bişey yok hocam. konu .net e java ysp ye felan kadar gelmiş.. Türkiye de sanırsam c#-.net geliştirici daha çok , muhtmelen sürükle bırak başta daha kolay geldiği için ordna başlamış zamanınd amillet :) java jsp olsun c# asp.net olsun hangisini bilirsen bil aç kalmazsın :) javayı microsoft ürünlerinide kullanan bi dünya şirket var zaten halihazırda ve piyasada çoğu şirket adam gibi yazılımcı aramakta.(tabi adam gibi yazılımcıyı çalıştırmak için sundukları şartlarda var :p)  

yurtdışına da geçmiş konu ; almanyada ki işleri bi süre araştırmıştım genelde yıllık maaşta arada bi 5-10bin euro oynatacak kadar fark oluyo java-c# senior developer arasında. almanya taraflarına gidecem ilerde orda senior olcam dersen java ya yönel.. ha sen senior olana kadar java batarsa ben bilemem kahin değilim :) ikisinede bi göz gezdir hangisini seversenordanyürü boşver bu kadar düşünme :) 

.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sezeruludag
    sezeruludag's avatar
    Erkek

bende ASP.Net diyorum sanıyorumki yurtdışında da sertifika vs. arıyorsan MSTS-MST gibi sertifikalarla bu işi bildiğini gösterebilirsin bence.

Hatasız Kod Olmaz... :)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek
    HannibALgan bunu yazdı

Daha önceden açtığım bir konu vardı, yurtdışı yaşam koşulları vs ile ilgili. Aklıma gelmişken bu bilgiyi de aktarayım. Hayallerimi süsleyen bir ülke var ve bir yolunu bulup gitmek istiyorum. Biraz araştırınca o ülkede web masterların güzel paralar kazandıklarını öğrendim. İşin tek zor yanı; o ülkede web master statüsünde olmam için uluslararası geçerliliği olan bir kurumdan belge almış olmam lazım ve o kurum da Bilge Adam şuan için

Bilgeadam sertifikalarının uluslararası geçerli olduğunu sanmıyorum, eğer kursu bitirdikten sonra microsoft sınavlarına girersen (Bilgeadam bunun için yardımcı oluyor) mcpd belgesi alırsan işte o belge uluslararası geçerli olur.

Ehl-i Byte
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SerYolcu
    SerYolcu's avatar
    Erkek

Kursta ASP mi yoksa ASP.NET mi dediği pek belli değil..

Kursu arayıp bu ASP midir yoksa ASP.NET midir diye sorup kesinleştirmek lazım.

Burada önemli olan senin tercihlerindir.

Kimisi PHP sever kimisi ASP.NET sever, kimisi de C# ister...

Ben yol olarak PHP yi seçtim, pek PHP uzmanı olmasam bile en ufağından en büyüğüne kadar proje kodlayabilirim.

Eğer kurstaki ASP, normal düz ASP ise, o teknoloji öldü artık, ASP geliştirilmiyor.

Eğer kurstaki ASP, normal düz ASP değil de ASP.NET ise PHP ile arasındaki farkları pek bilmiyorum.

ASP.NET in piyasadaki durumunu araştırmak lazım..

Ama ben yine de olsa PHP yi seçerdim. Öğrenmesi kolaydır, ondan sonra başka dillere bakardım..

Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir). İhlas Suresi 3 üncü ayette bunlar yazar.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Erkek

Asp.Net öğren php zaten çok kek gelecek onu öğrenince 

Si vis pacem para bellum.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    similac35
    similac35's avatar
    Erkek

6 aydır php ile uğraşıyorum ve kod yazarken acayip eğleniyorum hiç sıkılmadan kod yazıyorum.Ben şiddetle php diyorum kaynak vs nette de çok.Php Candır :)

Adam uzaydan dünyaya atlıyor bızde hala sümüklünün teki mesaj atacak diye telefonla tuvalete giriyoruz.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    müstakar
    yarasaadam
    yarasaadam's avatar
    Erkek

kardeşim php ve asp de iyidir ama çağda ve gelecekte işine yarayacak ya  java ,c# yada asp.nettir 

asp.net öğrenmen çok işine yarar 

Beyninizi işlemci olarak kullanın , harddisk olarak değil :) İnsanlar kitap gibidir azizim , önemli olan cildi değil, içerikleridir Tüm ağı çökertmek , bir insanı hacklemekle başlar
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo

Hocam asp.net öğrenmek daha mantıklıdır. Php için kaynak çok fazla. Asp de öğrenilemiycek şey değil. Birinde işlem yaparken asd yazarken diğerinde xyz yazıyosun mantık olarak aynı şeyler.

Edit : Siktir et hepsini c# öğren vb.net asp.net alayına gidersin :D

interfector tarafından 02/Kas/12 11:30 tarihinde düzenlenmiştir

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
Toplam Hit: 2382 Toplam Mesaj: 31