Pilotluk Açığı Var Mı ?
-
İnternette biraz araştırdım 2007-2008 tarihli konularda sürekli pilot açığı olduğu hatta pilotların yurt dısından temin edildiği yazmış.Acaba bu durum sizce avrupada ve Türkiyede şuan nedir ? Havayollarında teknisyen bir iki arkadaş gördüm geçende onlar bu sorunun cevabını bilir gibime geliyor.
Edit:2. bir soruda genel uçuş eğitimi aldıkdan sonra kullanacağın uçağın tipine göre 2.bir eğitim daha alıyormussun type rating adında ve bu eğitimle birlikde 70 bin dolara yaklaşıyormuş bütün masraflar.
-
pilot açığı halen var çok sık uçakla seyahat eden arkadaşım türk havayolu şirketleriyle uçmasına rağmen çok fazla yabancı pilotla karşılaşmış geçenlerde diyodu :D
type rating kurslarını bazı havayolu şirketleri kendi karşılıyor bunuda bi araştır istersn -
bi zamanlar öyle arastırmıstım fln thy nin kursları vardı kendi pilotlarını yetiştiriyordu sanırım ücret almıyordu da işte bi10yıl fln calısıyodun (calısma süresinden emin değilim sallamısta olabilirim bide sanırım kursta sınavlardan fln basarısız olursan eğitim ücretini alıyorlardı sanırım senden öle bişi vardı) bi araştır derim
-
THY'nin okuluna toplamda yapacagın masraf 100 bin lirayı buluyor ve evet, basarısız olmayıp mezun oldugun anda isin hazır.
-
Andrei bunu yazdı:
-----------------------------THY'nin okuluna toplamda yapacagın masraf 100 bin lirayı buluyor ve evet, basarısız olmayıp mezun oldugun anda isin hazır.
-----------------------------basarısız olmayıp mı :D?
-
u235 bunu yazdı:
-----------------------------Andrei bunu yazdı:
-----------------------------THY'nin okuluna toplamda yapacagın masraf 100 bin lirayı buluyor ve evet, basarısız olmayıp mezun oldugun anda isin hazır.
-----------------------------ugur0'ın yazdıgını oku.
yata yata kimseyi pilot yapmazlar heralde, ayrıca uygulama egitimleri var, bunları kastetmistim basarısız olmakla.
-
göz 0 olacak diye biliyorum.
-
Andrei bunu yazdı:
-----------------------------u235 bunu yazdı:
yata yata kimseyi pilot yapmazlar heralde, ayrıca uygulama egitimleri var, bunları kastetmistim basarısız olmakla.
-----------------------------anladım benim kafama başka bişey geldi de.Var mı senin pilotluk okuyan tanıdığın ?
-
u235 bunu yazdı:
-----------------------------u235 bunu yazdı:
-----------------------------anladım benim kafama başka bişey geldi de.Var mı senin pilotluk okuyan tanıdığın ?
-----------------------------ev arkadasımın pilot olma hayallerinden dolayı ben de ister istemez biraz bilgilendim bu konuda.
ayrıca onun memleketten bir arkadası bizde gelip kalmıstı, okulu tamamlamıs, dil icin burada kursa gidecekti.
THY ile anlasmıs mezun olur olmaz ama su gibi ingilizce istemisler, orada bi aksaklık cıkmıs.
baska tanıdıgım yok sanırım.
-
Fatih bunu yazdı:
-----------------------------göz 0 olacak diye biliyorum.
-----------------------------gözlük kullanmıyorum ama gözüm 0 da değildir bence.İngilizce kısmı problem değil.Bende alerjik astım var internette bu tip problemler olanlarda problem olabiliyor yazmışlar.
-
Fatih bunu yazdı:
-----------------------------göz 0 olacak diye biliyorum.
-----------------------------
Yok hocam savaş pilotu olmicak adam kör olmasın yeter :D