Prestij'i İzleyenlere Soru
-
aslında wert de haksiz degil. önceden bale kendini kopyalatmis olabilir diycem fakat bale nin angienin yapmis oldugu gösterilerde kafayi yedi nasil yapiyor diye. işin peşine düsüyor. sonundada kopyalarini öldürdügünü görüyor.. madem bale kardesler kopya o halde ne diye angie nin kopya gösterisinin sirrini arastirsin ki???
-
blackhammer bunu yazdı:
-----------------------------
Prometheus bunu yazdı:
hocam bak şimdi bizim şimşek uzmanı var ya ki Nikola Tesla'dır araştır mutlaka binyılın en büyük dehasıdır
neyse o adam makine yapıyo ya
bu makine normalde adamı başka yere göndermesi lazım ama tam bitiremiyo aleti
alet yarım kalıyo ve yaptığı şey adamı kopyalayıp bi kopyasını az uzağa göndermek
böylece adam her numara yuapışında kopyalanıyo ama bi kopyasını öldürmek zorunda bi kopyası da uzakta ortaya çıkıyo
simdi hoca millet bu mesaja yanlis demis anlamamis demiste bu adamin soyledigi dogrusu :|
sihirbazlardan birisi ikiz (ama kimse ikiz olduklarini bilmiyor)
nikola tesla'ya giden adam ise makine sonucunda surekli bir kopyasini havuzda bogmak seklinde olduruyordu ve diger kopyasi ustte balkonvari bir yerde cikiyordu.
nikola tesla'nin makinesini ilk sapkada denediler ve ormanlik arazide sapkanini bir cok kopyasini gozukuyor. ayni sekilde cam kabin icinde bir cok klon cesetler var.
http://www.youtube.com/watch?v=hx3vQOyYjCU
videoda 9. dk.dan sonrasini izleyin hatirlarsiniz. teslanin makinesinde ilk sapka denediler ama sapkanin her denemede bir klonu ormana gitti... ayni sekilde yangin olan yerde yan yana dizilmiz bir suru cam kafes var iclerinde makineye giren adamin bir kopyasi var.
-----------------------------dai biz nereden bahsediyoz sen nereden bahsediyon :S
-
cagatay09 bunu yazdı:
aslında wert de haksiz degil. önceden bale kendini kopyalatmis olabilir diycem fakat bale nin angienin yapmis oldugu gösterilerde kafayi yedi nasil yapiyor diye. işin peşine düsüyor. sonundada kopyalarini öldürdügünü görüyor.. madem bale kardesler kopya o halde ne diye angie nin kopya gösterisinin sirrini arastirsin ki???
-----------------------------Hocam şöyle bi durum var, ilk dönemde kopya alakasız bi yerde oluşuyodu, belki tesla bunu çözdü diye bu kadar şaşırdı.. Sonuçta bilmiyo olsa gidip de sahnenin altına bakmazdı gibi geliyo bana..
Yabancı sitelere bakındım, çoğu sizin gibi düşünüyo tek yumurta ikizi diyolar, ama bana mantıklı gelmiyo abi..
Verdiği kağıt o kadar basit bi mevzu olmamalı :|
-
Bu gece mutlaka bu filmi izleyecem
-
ZoktriP bunu yazdı:
cagatay09 bunu yazdı:
-----------------------------Hocam şöyle bi durum var, ilk dönemde kopya alakasız bi yerde oluşuyodu, belki tesla bunu çözdü diye bu kadar şaşırdı.. Sonuçta bilmiyo olsa gidip de sahnenin altına bakmazdı gibi geliyo bana..
Yabancı sitelere bakındım, çoğu sizin gibi düşünüyo tek yumurta ikizi diyolar, ama bana mantıklı gelmiyo abi..
-----------------------------zaten vermis oldugu kagit cok sacma geldi bana orasi filme enteresanlik katmis.. bale ile tesla arasinda birseyler var demekki diye düsünmeden edemiyor insan. tesla belkide önceden bale yi denedi bale nin haberi yokken. birde şu dikkatimi çekti, bale kardeslerin bir tanesi gözünü bile kırpmadan parmagini kesebiliyorsa bu kopya oldugunuda acikca gösterebilir.. şüpheli bir film. tesla ile bale arasindaki ilişkiyi tanımlıyamadik tam olarak. ( bale biliyor kopya olayini ama sanirim angie nin bu kadar cok kopya yapacagini bilemiyor olabilirdi) tesla zaten makineyi verdigi gibi kacti.. anliyamadik:)
-
cagatay09 bunu yazdı:
ZoktriP bunu yazdı:
cagatay09 bunu yazdı:
-----------------------------zaten vermis oldugu kagit cok sacma geldi bana orasi filme enteresanlik katmis.. bale ile tesla arasinda birseyler var demekki diye düsünmeden edemiyor insan. tesla belkide önceden bale yi denedi bale nin haberi yokken. birde şu dikkatimi çekti, bale kardeslerin bir tanesi gözünü bile kırpmadan parmagini kesebiliyorsa bu kopya oldugunuda acikca gösterebilir.. şüpheli bir film. tesla ile bale arasindaki ilişkiyi tanımlıyamadik tam olarak. ( bale biliyor kopya olayini ama sanirim angie nin bu kadar cok kopya yapacagini bilemiyor olabilirdi) tesla zaten makineyi verdigi gibi kacti.. anliyamadik:)
-----------------------------Şimdi tekrar açtım o sahneyi, elemanın defterini ele geçiriyodu fakat anahtar olmadığı için defter okunmuyordu, anahtar kelimeyi ve yer değiştiren adam yöntemini istiyor. Ve bizim eleman deftere TESLA yazıyor. Diğer eleman yöntemi de açıkla diyo, bizimki anahtar zaten yöntemin kendisi diyor...
Al bi de burdan yak :)
-
yarın bi daha izleyecem filmi :/ ilk izlediğimde hiç karışık gelmemişti aslında. siz çok deştiniz orasını burasını :D
-
ilk izlediğimde aynı soru benim de kafama takılmıştı.. tekrar izledim anlamadım ama önemsemeyip geçiştirdim..
ama senaryo hatası neden olmasın ki :)
tamam film çok güzel ama o bunun muhteşem ve kusursuz oldugunu göstermez :P
-
yaa bende telde izlemiştim anlamamıştım begenmedimdi. şimdi brz daha anladım..
-
Filmi yeni izledim yukarıdaki soru işaretleri bende de oluştu ama kesinlikle şahane bir film yapmışlar.