Programlama Öğrenmeye Hangi Dilden Başlamalı
-
Bu sorunun cevabını arıyordum.google dan tarattım, ilk gelen siteye girdim.bir arkadaşın yorumu şöyleydi;
Programcılığa yeni başlayacak kişilere tavsiyem, web tabanlı teknolojileri öğrenmeleridir.
Bilgisayar programlama bilginin ne düzeyde olduğunu bilmiyorum. Çok az olduğunu varsayarak konuşursam: bir programlama dili değil ama HTML öğrenerek başlamak en uygunu. Zaten HTML ile web tasarımına başladığında bunun sana yetmediğini hemen farkedeceksin. JavaScript ve dinamik sayfa oluşturma dillerinden biri (ASP, PHP, ASP.NET, JSP vb) ve XML'e geçiş yapacaksın. Sonrasını zaman gösterir.Tam aradığım cevabı bulduğumu düşünüyordum ki biraz alttaki bir yorum kafamı karıştırdı;
Dört senedir yazılımın içindeyim.
Arkadaşımın dediği gibi "Cehennemin dibine hoş geldin ifadesi " gerçekten çok yerinde ve uygun düşmekte.
Bir idealim var. onu gerçekleştirmek için çırpınıp duruyorum. Başarı oranın ne derseniz ..Amaçladığımın %60 sını ancak yapabildim.
Ancak kilit noktaya geldim sanıyorum. Onu geçtimi ovaya yüksekten bakabileceğim.
Microsoft yada diğer Sun vb gibi Tekellerin yanında şansımız SIFIR. yani
Yazılım sektörünün bilemediniz.10 senesi daha var. Sonra Artık bu şirketleri 1000 yıl geriden takip eden bir insan konumuna düşeceğiz.
yani tek kişi Performansı ne kadar yüksek olursa ..yapacağı şeyler sınırlı. Geceleri buna katsanız dahi bir şey değişmiyor.
İnsan devri bitti gibi. Şirket devrine giriyoruz.
Bak microsoft senden daha iyi çalışyor dediklerinde...Tüm heveslerin kırılacak.
Kendi oğlunun bile olaya bu tarz yaklaşımı ile senin yaptıklarını beğenmemesi
ve ikide bir MSN den görüntülü ve Sesli chatin Kalitesiyle seninkini karşılaştırması
tüm hevesleri kırabilir.
Ama bilmiyorki onun dönemi iyice karanlık ve sadece bir şirkette çalışacak ..maaşlı bir emekciden öte geçemeyecek...
Biz hiç olmazsa son imkanlarımızı kullanarak ..Bu gemi limandan 100 metre ayrılmış olsa bile hala yüzerek yetişebiliriz umuduyla yaşıyoruz..Hangi dili öğrenmeye başlamam konusunda sizin de görüşlerinizi almak ve alttaki ifadeye bir yorum getirmenizi istiyorum..
-
adam güzel şeyler söylemiş ama aynı mesleği yapan bir çok insan var fubolcularında takımlarında bi ömrü var sonuçta o adam çok karamsar mali kriz bir gelir alayı batar.artan internet hızı kopya yazılımı daha da arttırır bunu da microsoftun önünü kapar diğer yazılımcılarının önünü açar bence tam tersi.html ögrenmen de şart bence eğer bir şeyler yapmak istiyorsan en basiti o oldugu için anlamazsan zorlamana gerek kalmaz :)
-
sonuna kadar zorlarım :)
-
rebellisch55 bunu yazdı:
-----------------------------
sonuna kadar zorlarım :)
-----------------------------o kadar da zor değil iş olarak görmüyorsan fazla kasmaya gerek yok iş görcek kadar bil yeter sana
-
Öyle bir şey öğrenmelisin ki , onun sana maddi olarak da getirisi olabilmeli. Sadece iyi olan "1" programlama dilinde uzman olursan işte onun sana getirisi olur.
-
RootB bunu yazdı:
Öyle bir şey öğrenmelisin ki , onun sana maddi olarak da getirisi olabilmeli. Sadece iyi olan "1" programlama dilinde uzman olursan işte onun sana getirisi olur.
-----------------------------alanında en iyisi olmak.. bütün mesele bu yani gerisi bos :)
-
rebellisch55 bunu yazdı:
RootB bunu yazdı:
-----------------------------alanında en iyisi olmak.. bütün mesele bu yani gerisi bos :)
-----------------------------Evet ama alanının da iyi olması lazım. Çok iyi bir çöpçünün 2500 TL maaş aldığını görmedim. Onun gibi düşün. (Mesajda çöpçülük kesinlikle kötülenmemiştir , lafın gelişi söylenmiştir , onu belirteyim.)
-
Okulda Böyle bi döküman buldum C ile ilgili http://hotfile.com/dl/23371808/566d26b/C_Programlama_dili.pps.html
-
Anadolu ticaret lisesi bilgi işlem bölümü mezunuyum
Bilgisayar Teknisyenliği Diplomam var.
Selcuk üniversitesinden bilgisayar teknolojileri ve progralama bölümü mezunuyum
Bilgisayar Teknisyenliği diplomam var...
Bilgisayar mühendisi olmamada 30 gün kaldı :)
Türkiyede alınabilecek bütün bilgisayar eğitimlerini aldım
c, c++, c#, basic, gwbasic, visual basic, pascal, cobol, foltran, delphi, java, dbase 3, dbase 4, asp, php, aspx, html, javascript, mysql, mssql, oracle, access, aklına ne kadar programlama dili geldiyse hepsini gördüm...
gördüğüm algoritma dersinin hesabı yok :)))
"Günümüzde" programlama öğreneceksen önce algoritmalar ve programlamaya giriş kitabı alacaksın...
Sonrada c# la başlayacaksın...
gui ve masaüstü programalama için bu...
web içinde önce bi html ile başla öğren, sonra js fln kas bi kac scrtip fonkstyon fln nası işliyo bak sonra aspxe geç...
zaten c# ı bildiğinden cokzorlanmazsın...
-
"Günümüzde" programlama öğreneceksen önce algoritmalar ve programlamaya giriş kitabı alacaksın...
demişsin , hangi kitap(lar)ı tavsiye edersin ?
-
student bunu yazdı:
"Günümüzde" programlama öğreneceksen önce algoritmalar ve programlamaya giriş < ="editor/themes/simple/langs/tr.js" ="text/"> kitabı alacaksın...
demişsin , hangi kitap(lar)ı tavsiye edersin ?
-----------------------------Hocam e-book halınde arıyorsan ben arastırıyorum daha bulamadım ama soyle bır sey buldum http://rapidshare.com/files/52474892/Turkkod_Programlamaya_Giris_Dersleri.exe