Programlamaya Gecerken?
-
evet hocalar sizce yeni programlamaya geccek bilri önce hangi dilden baslamalı ve hangi kaynaklardan yararlanmalı?(yani en kolay hangisi yavas yavas öörencez :)
-
sonradan bunu baya baya geliştiririm diyosan pascal veya c olabilir bence,ikisi birbirine benziyo zaten. ama c daha iyi olur bence,ondan sonra c++ ve c# öğrenebilirsin....
-
Öncelikle programlama mantığını öğrenmen gerekiyo ki, bence bunu C ile yap. Neredeyse her dilde ortak olan kavramları (if, while, for gibi koşul, döngü muhabbetleri...) c ile öğrenmeye çalış. Temel programlama mantığını kapıp basit uygulamaları yaptıktan sonra kendine bi yol çizmen gerekecek... Artık bu sistem programlama mı olur, web için birşeyler mi olur onu şimdilik düşünme, çünkü sorun şu anda programlamaya giriş. C'nin zor olduğu gibi cümlelere de kulağını kapa, zor olan kısmıyla ilgilenmeyeceksin mantığı öğrenirken. Visual C++ 6.0'ı edin, sonra da bulduğun bir C öğreten pdf'e aban abanabildiğin kadar... Hangisi olduğu önemli değil, sen yeter ki herhangi birine başla, zaten zamanla kendine uygun kaynağı bulursun... Sen motivasyonunu koru yeter... Neyse kaynak da sööliyim Kaan Aslan - A'dan Z'ye C kılavuzu. Bence sağlam bi kitap, yararlı olur, kıy paraya al...
-
C++'dan başlayabilirsin,
buradan başlayabilirsin: http://www.mutasyon.net/dersoku.asp?id=44ama "C++ beni kasar, fazlada büyük birşey yapmak gibi bir amacım yok, kendime arkadaşlar arasında coder diyebileyim, arkadaşlara program yaptım lan bakın desem çokmu şey istemiş olurum" dersen
Visual Basic'e yönel..edit: olurda C'nin mantığını kaparsan PHP'ninde bi ucundan tut..
-
HTML-Pascal..
-
saolun arkadaşlar c'ye kasmaya karar verdim gittim programı aldım kitabıda sahaftan buldum bos bos pcde oyun oynicaamız bi işe yarayalım :D
-
Delphiyede bir el at bence.
-
aqa naptın yaw :)
yaa ztn bu sene öss var a.q bunu zmn buldukca yapcam o yüzden visual basic 6.0'a başlicam
amaaa şu öss bitsin bi yere kapak atiym ayrı eve cıkiym varyaaaaa ne var ne yok hepsine dalcam şimdi yavas yavas.amelelik dönemindeyim daha :D -
bu işten ekmek yiyen birisi olarak sana tavsiyem oss ye çalışman olur oncelikle. bir yere kapak at sonra vaktion olur. eğer programlama mantığını oğrenmek istiyorsan c den başla çünkü modern object oriented dillerin syntaxı c ye benzer. sonra da java yada .net den birini seçersin. delphi konusunda bilgim yok onu bilenler yazar. vb6 yı tavsiye etmiyorum microsoft vb 6 dan desteğini çekti o yüzden 1-2 sene sonra yok olup gider o. c ile başlarsan başlangıçta çok zorluk çekersin çünkü 3-4 ay uğraşacaksın ama somut bişey eline geçmeyecek c sana temel algoritma yapılarını öğretir
-
bencede önce öss ye sonra programlama çalış daha rahat kafa ile....Bak ben şimdi öğrendim...Çukurova üni...Bİlgisayar sistemleri ve teknolojileri...bundan sonra bomba gibi olurum...lem sevindim ha
-
Herşeyden önce öss tabii bencede..Fakat c ve basicin başlamak için iyi olduğunu düşünmüyorum..