Ramazan'da Bilinçli Tüketin

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsilKan
    AsilKan's avatar
    Erkek

Bazen bende çatarım Ezan neden arapça okunuyor diye ama Allah beni ezanın okunmadığı bir diyarda yaşatmayı nasip etmesin.

Çılgın Dijeyimiz aslında güzel bir noktaya parmak basmış olsa da konuyu açan arkadaşın samimiyetine bir kaç konuda şahit oldum.

Artniyeti olduğunu zannetmiyorum o yüzden..

Oruç tutan insan zaten inancı gereği Allah'ın ona gereken dirayeti vereceğine inanır.

O yüzden kimse bir müslümana oruç şöyle zararlı diye de anlatmaya çalışmasın :)

...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

tasslehoff bunu yazdı:
    -----------------------------

zengo bunu yazdı:

glaurung bunu yazdı:

tasslehoff bunu yazdı:

mataramasuko bunu yazdı:

bizim burdaki ateistler mi böyle yoksa tüm dünyadakiler mi?

inanmıyor ama inananlara salak muamelesi yaptığı gibi onun da ateist olması için uğraşıyorlar. ben ateist olsam senin karın ne?

ödül mü verecekler sana? yok. maksat tek başına yanmamak

tam bu sayfayı tıkladığım sırada bunu düşünüyordum.:)

Müslümanlar müslümanlık yaptıkça ateistler  de ateistlik yapacaklar. Çünkü müslümanların yaptıgı müslümanlıklar rahatsızlık veriyor. Örnek istiyorsan

1-her sabah 130 desibel okunup beni uyandıran ezan

2-lise 2'ye kadar süren din dersinde dua ezberletme öküzlügü

3-müslümanlar oruç tutarken, herkesten kendilerine katılmasını beklemesi

4-kendilerini kalabalık göstermek için bu ülkenin %99'u müslüman demeleri, oysa bir tanrıya inanan kişi sayısı bu ülkede %92

uzar gider

yokmu şu adamın yazdığı  saçma sapan yazıları silecek bir tane mod bu sitede.....

(bknz: he de geç)

Adam ateistlerin rahatsızlıklarının nedeni ne böyle davranıyorlar diye sormuş cevap verdim, size ne oluyor ? nedir bu hazımsızlık

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

mataramasuko bunu yazdı:

glaurung bunu yazdı:

Müslümanlar müslümanlık yaptıkça ateistler  de ateistlik yapacaklar. Çünkü müslümanların yaptıgı müslümanlıklar rahatsızlık veriyor. Örnek istiyorsan

4-kendilerini kalabalık göstermek için bu ülkenin %99'u müslüman demeleri, oysa bir tanrıya inanan kişi sayısı bu ülkede %92

uzar gider

tam da bunu diyordum.arkadaşım inanmıyor olman bok atmanı gerektirmez.biz de evrime inanmıyoruz ama bize de öğretiyorlar onu hem de ilkokulda.

senin gibi 2-3 kişi için ezan sesini mi kısalım? kimse senden oruç tutmanı beklemiyor ne yaparsan yap, sadece saygı bekliyorlar.

Ramazan ile ilgili konuya gelip nefretini kusmaya gerek yok.çok rahatsız isen git şikayet et aihme

edit:lordvader videodakiler çok doğru da işte müslüman olmayan biri söyleyince tartışma çıkıyor :)

2-3 kişi için sesini kısmıyorsan nerde senin saygın ? islamın barış dini oldugunu idda edip sonra da saygı göstermemek ne demek ya ? Saygı olmadan barış olabilir mi ? Nefretimi kusacak olsam gider caminin şadırvanına şarap dökerim su deposunun ağzı açık sonra da buram buram şarap kokar cami, aihme şikayet et diyorsun acaba biliyor musunki aihme gitmek icin butun yargı yollarını demenen gerekiyor ve aynı zamanda da biliyorsun türkiyede once sikayet etmek sonra yargıya goturmek sunu yapmak bunu yapmak 20 yıl sürer.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Olaya Din olarak bakmayın Adam hümanist biri olaya sadece din bazında değil insanlığın insaların yararı açısından bakıp bir öneri belirtmiş burnundan getirdiniz  ben eminim yahudilerin böyle bir ibadeti olsaydı onlarada aynı şekilde bu öneriyi yapacağından eminim

Ateist olmak deist olmak illa din düşmanı olmak demek değildir bir inanca bir görüşe katılmamak onlara düşman olacağı anlamına gelmez onların yararına bir iş yapmayacağı anlamına gelmez. bu tarz düşman olma gibi davranışlar islamiyette de bazı başka dinlerde de vardır kendi inancından olmayanı tu kaka yapmak daha doğrusu islamiyette diğer tüm ilahi dinlerde  bunları öğütlemez ama bu inançlara mensup kişiler böyle anlar adam ateistmi kafir öldürün gebertin vurun kırın  yazık yanlış şeyler bunlar
    NOT: Ben bunları belirtiyorum ama kendim müslümanım bunuda belirteyim..

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek

glaurung bunu yazdı:

mataramasuko bunu yazdı:

glaurung bunu yazdı:

uzar gider

tam da bunu diyordum.arkadaşım inanmıyor olman bok atmanı gerektirmez.biz de evrime inanmıyoruz ama bize de öğretiyorlar onu hem de ilkokulda.

senin gibi 2-3 kişi için ezan sesini mi kısalım? kimse senden oruç tutmanı beklemiyor ne yaparsan yap, sadece saygı bekliyorlar.

Ramazan ile ilgili konuya gelip nefretini kusmaya gerek yok.çok rahatsız isen git şikayet et aihme

edit:lordvader videodakiler çok doğru da işte müslüman olmayan biri söyleyince tartışma çıkıyor :)

2-3 kişi için sesini kısmıyorsan nerde senin saygın ? islamın barış dini oldugunu idda edip sonra da saygı göstermemek ne demek ya ? Saygı olmadan barış olabilir mi ? Nefretimi kusacak olsam gider caminin şadırvanına şarap dökerim su deposunun ağzı açık sonra da buram buram şarap kokar cami, aihme şikayet et diyorsun acaba biliyor musunki aihme gitmek icin butun yargı yollarını demenen gerekiyor ve aynı zamanda da biliyorsun türkiyede once sikayet etmek sonra yargıya goturmek sunu yapmak bunu yapmak 20 yıl sürer.

öncelikle evet biliyorum ne kadar süreceğini.1 yıl dahi sürmez bu kadar saçma bir isteği anında reddedeceklerdir.

bir Müslümanın 2-3 kafirin uykusu bölünmesi diye ibadetinden vazgeçmesi kadar salakça bir istek olamaz. son olarak saygı diye ötüp duruyorsun saygı gösterin de bir Müslüman ibadetini nasıl yapacağının fetvasını sizden almasın.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dede
    dede's avatar
    Erkek

Tok karna çok güzel dinleniyoda orucu açarken akıl fikir kalmıyo :)

...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

glaurung bunu yazdı:

uzar gider

şimdi yalanını mikeyim diyecem olamayacak

1. insan kulağı en fazla 92 db,i duyar 93 db den sonra örs ve üzengi basınçtan zarar gördüğü için ses gelmez

2.ezberliceksin tabi rihannanın müziklerini eberliyorsun madonanın sütyen numarasını biliyorsun onuda ezberle nolacak

3.gerçek bir müslüman asla kimseden bişi beklemez herkeze saygı gösterir herkezin inancının kendine olduğunu iyi bilir

4. yapılan sayımlarda kimliğinde islam yazdığı için yüzde 99 

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

zalimadam bunu yazdı:

glaurung bunu yazdı:

uzar gider

şimdi yalanını mikeyim diyecem olamayacak

1. insan kulağı en fazla 92 db,i duyar 93 db den sonra örs ve üzengi basınçtan zarar gördüğü için ses gelmez

2.ezberliceksin tabi rihannanın müziklerini eberliyorsun madonanın sütyen numarasını biliyorsun onuda ezberle nolacak

3.gerçek bir müslüman asla kimseden bişi beklemez herkeze saygı gösterir herkezin inancının kendine olduğunu iyi bilir

4. yapılan sayımlarda kimliğinde islam yazdığı için yüzde 99 

1-  İnönüde 132 desibel ses vardı ama kimse duymuyordu di mi seni süper zeka ? Ben kulagıma 130 desibel geliyor dedim mi hiç ? element uydurmayın caminin bahçesinin hemen dışında 130 desibel ölçüldü sonra kıstılar falan, yeni gelen imamla birlikte yeniden açıldı.

2-madonnanın südyen numarasını bilmioyrum, rihannanın da şarkıcı oldugundan fazlasını bilmem, sen elin kadının südyeniyle ilgilenecek durumdaysan o senin sorunun.

3-gerçek bir müslüman tevbe 29 uygulamak için herkese saygı falan göstermez, lan o kadar saygılısın madem mekkedeki putları niye yıktı muhammet ? Çok saygılısınız ya ?

4-Nereden edindin bu bilgiyi ?

edit; bi taraflardan pompalanan dayanaksız bilgiler google amca tarafından itinayla çürütülüyor günümüzde, bu sayede dinci zırvalarının olumsuz etkilerinden kendimizi sakınabiliyoruz, http://www.baskent.edu.tr/~scanan/sesweb/ses.htm

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsilKan
    AsilKan's avatar
    Erkek

@glaurung Herşeyden önce bahsettiğin kişi galatasarayın genç forveti değil. Yobaz değilim ama eşekliğin lüzumu yok.

...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

öncelikle evet biliyorum ne kadar süreceğini.1 yıl dahi sürmez bu kadar saçma bir isteği anında reddedeceklerdir.

bir Müslümanın 2-3 kafirin uykusu bölünmesi diye ibadetinden vazgeçmesi kadar salakça bir istek olamaz. son olarak saygı diye ötüp duruyorsun saygı gösterin de bir Müslüman ibadetini nasıl yapacağının fetvasını sizden almasın.

insanları gece uyandırmadan ezan okundunda ibadet etmiyor sayılıyorsanız, sizin ibadetiniz insanları uyandırmaktan ibaretse, klasik davranışları zaten ibocum diyorum başka da bişi demiyorum

Toplam Hit: 8062 Toplam Mesaj: 67