Recm Nedir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pisibaliqi
    Pisibaliqi's avatar
    Erkek

Bravo mükemmel bu yorumun için

"bak buradada yazmış. kuran karklıdır kitap haline gelmesi farklıdır. evet kuran tam olarak inmiştir ama, kitap haline getirilirken recm ayeti bulunamadığı için kitabın içerisine konulamamıştır"

İştekardeşim bunun adı değişmek değiştirmek Türkçede buna değiştirlmiş denir..

Bakınız TDK dan alıntıyla:

değişmek    

(nsz) 1. Başka bir biçim veya duruma girmek, tahavvül etmek: “Beş yılda her şey ne kadar çabuk değişmişti.” -A. Ağaoğlu. 2. Yerine başka şey veya kimse gelmek: “Eskiler arasında duvardaki saatli maarif takvimleri de değişmiş oluyordu.” -N. Cumalı. 3. Karşılıklı alıp vermek, mübadele etmek: Onunla saatlerimizi değiştik. 4. (-i) Değiştirmek: Üstümü değiştim

Şimdi birincisi bu... Yani Elimizdeki Kur'an-ı Kerimler Eksik olabilir diyorsun. Buna Gülüyorum...

İkincisi ise eğer öyleyse Tevratla tevratın kitaplaştırılması, İncille incilin kitaplaştırılmasıda normal oluyor senin bakış açından!!!

Eğer kutsal kitaplarda değişmeler olmasa idi yeni bir din gönderilirmiydi diye sormadan edemiyorum kusuruma bakma

Ayrıca son bir not daha doğrusu kişisel önerim

İnsan okuldan fayda sağlayamıyorsa yol yakınken dönmesi mantıklıdır...

Fiat Justica Et Ruat Caelum...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

wking bunu yazdı:
    -----------------------------

crafty bunu yazdı:

hoca recm i savunan kendiyle celişir zaten! hem allahın verdiği canı allahtan başka kimse alamaz dieceksin ondan sonrada taşlayarak adam öldüreceksin... bu durumda ya sen müslüman değilsin ya da sen allah oluyosun :S

Şu an sitede küfür yasak olmasa fena olurdu :)

Mantığına kurban hoca :)

Savaşta adam öldürmüyor musun?

savaşla zinayı bir tutabiliyosan senin mantığını ayakta alkışlarım hocam ;)

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pisibaliqi
    Pisibaliqi's avatar
    Erkek

wking bunu yazdı:

crafty bunu yazdı:

hoca recm i savunan kendiyle celişir zaten! hem allahın verdiği canı allahtan başka kimse alamaz dieceksin ondan sonrada taşlayarak adam öldüreceksin... bu durumda ya sen müslüman değilsin ya da sen allah oluyosun :S

Şu an sitede küfür yasak olmasa fena olurdu :)

Mantığına kurban hoca :)

Savaşta adam öldürmüyor musun?

İKRA; islamın ilk emri olup, 'OKU' anlamına gelmektedir..

Dostum önce oku oku oku

Zaten söylediğin şeyin cevabı konuda verilmiş yalnız okumayı sevmeyen bir millet olduğumuz için es geçip direk kafamıza göre yorumlar yapıyoruz problemlerde buradan çıkıyor. Kısas konusuna değinilmiş zaten. Hala sen diyorsun ki savaşta adam öldürmüyormusun?

Benim anlamadığım bu ülkede hiçkimse hiçbirşey okumadan nasıl oluyorda her konuyu bilebiliyor evet bu ülkede herkes herşeyi biliyor bizim ne teknik direktörlere ne devlet başkanlarına ne öğretmenlere ihtiyacımız var çünkü hepimiz daha iyi biliriz... Bak sokağa herkes teknik direktör gülmemek elde değil...

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

Mantık ve olay basit. Ülkemizdeki insanlar kafalarındaki cici ve yumuşatılmış müslümanlığı yaşıyor.

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pisibaliqi
    Pisibaliqi's avatar
    Erkek

Yumuşayan birşey yok konu zaten olayın aslını savunmak, Ancak bunun üzerinden gidip bir dine hakaret etmek de n kadar doğru sorgulanması gerekir Cici ve yumuşatılmışsa aslı nasıl oluyor?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Zina edenlere 100 er tane geçirilecek işte kanun bu

Diyanet işleri malesef görevini iyi yerine getirmediği için kuranda açıkça belirtilen cezayı uygulamıyorlar. :P

Bu tvye çıkan islam alimlerine sormak lazım bunu kesin başka bir hikaye anlatacaktır.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hayrettin Karaman'a göre recm'in cezası 100 sopaymış.. o zaman konunları hemen değiştirelim ve zina yapanlara (ki bizde zina bile yasak değil, akp kaldırdı) 100 sopa vuralım.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pisibaliqi
    Pisibaliqi's avatar
    Erkek

valla bu yüz tanede biraz garip  ama öyle yapacak bişi yok... Nitekim Yönetim biçimimiz şeriat olmadığı için kimseyi görevede çağırmıyorum olmasında zaten böyle iyi sadece anlatmak istediğim şeriat istiyen insanların asıl kendi iç dünyalarındaki vahşeti yansıtmaları, din adı altında öldürülen kol kesen veyahut kurban bayramlarında kendi hayvana girişip ezikliğini bastıranlara acıyorum...

En çok ta aklıma takılan soru şu biryerde okumuştum ve ne kadarda doğru olduğunu gün geçtikçe daha çok anlıyorum...

Dinler insanları bir araya getirmek güzelliği öğütlemek basit kişisel hesaplaşmaların içinde olmayıp insan olabilme onuruna erişebilmek için gönderilmedimi?

Bakalım tarihe yada bugüne Haçlı seferleri cihat ilanları vesaire ve üzülerek görürüz ki dinlerden başka hiçbir konu insanlığı bu kadar bölmemiş hiçbir konu bu kadar vahşete sürüklememiş... Gerçekten ironik bir durum sorarım sana şeyhim caiz olan nedir :D

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

Pisibaliqi bunu yazdı:

Bravo mükemmel bu yorumun için

"bak buradada yazmış. kuran karklıdır kitap haline gelmesi farklıdır. evet kuran tam olarak inmiştir ama, kitap haline getirilirken recm ayeti bulunamadığı için kitabın içerisine konulamamıştır"

İştekardeşim bunun adı değişmek değiştirmek Türkçede buna değiştirlmiş denir..

Bakınız TDK dan alıntıyla:

değişmek    

(nsz) 1. Başka bir biçim veya duruma girmek, tahavvül etmek: “Beş yılda her şey ne kadar çabuk değişmişti.” -A. Ağaoğlu. 2. Yerine başka şey veya kimse gelmek: “Eskiler arasında duvardaki saatli maarif takvimleri de değişmiş oluyordu.” -N. Cumalı. 3. Karşılıklı alıp vermek, mübadele etmek: Onunla saatlerimizi değiştik. 4. (-i) Değiştirmek: Üstümü değiştim

Şimdi birincisi bu... Yani Elimizdeki Kur'an-ı Kerimler Eksik olabilir diyorsun. Buna Gülüyorum...

İkincisi ise eğer öyleyse Tevratla tevratın kitaplaştırılması, İncille incilin kitaplaştırılmasıda normal oluyor senin bakış açından!!!

Eğer kutsal kitaplarda değişmeler olmasa idi yeni bir din gönderilirmiydi diye sormadan edemiyorum kusuruma bakma

Ayrıca son bir not daha doğrusu kişisel önerim

İnsan okuldan fayda sağlayamıyorsa yol yakınken dönmesi mantıklıdır...

hocam tamam sensin :) bir numara sensin :) kendi kafandan bi cümle atmışsın kendin açıklayıp kendin yazmışsın :) ben değişim diye birşeyden söz bile etmedim :) tamam kabulleniyorum hocamsın :)

ediit: bak hocam g2k sağolsun yazmış 

Allah`a kasemle söylüyorum, eğer insanlar: "Ömer Allah Teala` nın kitabına ilavede bulundu" demeyecek olsalar, recm ayetini (Kitabullah`a) yazardım."  

anladınmı neden konuşmadığını? ben sana kuranı kerin tam indirilmedi demiyorum kuranı kerim tam herşeyiyle tam ama KİTAP olunca bu recm eksik? kitap olması yani musaf haline getirilmesi farklı ayet ayet tam olarak inmesi yani kuran olması farklı. senin beynin hangi yönde çalışıyo bilmiyorum ama sen bunu değişinm olarak algılıyorsun :S pff sana laf anlatıyorum.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek

sahih-i buhari 9.bölüm 1162. hadis ve 10.bölüm 1482. hadis:

sahih-i buhari islam dünyasının en güvenilir hadis kaynağıdır. buhari çok az şüpheli olan hadisleri bile almadığın bildirmiştir.

yukarıdaki hadislerde geçen durumda peygamber kafasına göre recm uygulamış o zaman öyle mi?

1162:... Bu Bedevînin karısına git! Günâhını i'tirâf ederse onu recm et! buyurdu. Râvî: "Üneys, kadına gitti. Kadın da fenâlığı i'tirâf etmesi üzerine Resûlullah salla'llahu aleyhi ve sellem'in emriyle kadın recm olundu" demiştir. ...

1482:...Bunun üzerine Tevrât'ı getirdiler. Ve kitabı açtılar. Yahûdîlerden birisi (Abdullah İbn-i Surya) elini Recim âyeti üzerine koyarak ondan önceki ve sonraki âyetleri okumağa başladı. Abdullah İbn-i Selâm ona: - Elini kaldır! dedi. O da elini kaldırınca Recim âyeti görülüverdi. Yâhûdîler: - Yâ Muhammed! Abdullah İbn-i Selâm doğru söylemiştir: Tevrât'ta hakîkaten Recim âyeti vardır, dediler. Bunun üzerine (Resûlullah zinânın vukuu hakkında şâhid istedi. Dört Yahûdî zânî ve zâniye aleyhinde vech-i mahsûs üzere şehâdet ettiler.) Resûlullah da bunların recm olunmalarına hükmetti de recm olundular....

-------------------

Fasil
    :
    HUDUD BÖLÜMÜ
    Konu
    :
    Zina Haddi
    Ravi
    :
    İbnu Abbas
    Hadis
    :
    Hz. Ömer (ra)`i hutbe verirken dinledim. Şöyle demişti: "Allah Teala hazretleri Muhammed (sav)`a hak (din ile) gönderdi ve O`na Kitaba indirdi. Bu indirilenler arasında recm ayeti de vardı! Biz bu ayeti okuduk ve ezberledik. Ayrıca, Resulullah (sav) zina yapana recm cezasını tatbik etti, ondan sonra da biz tatbik ettik. Ben şu endişeyi taşıyorum: Aradan uzun zaman geçince, bazıları çıkıp: "Biz Kitabullah`da recm cezasını görmüyoruz (deyip inkara sapabilecek ve) Allah`ın kitabında indirdiği bir farzı terkederek dalalete düşebilecektir. Bilesiniz, recm, kadın ve erkekten muhsan olanların zinaları, -delil veya hamilelik veya itiraf yoluyla- sübüt bulduğu takdirde, onlara tatbik edilmesi gereken Kitabullah`da mevcut bir haktır. Allah`a kasemle söylüyorum, eğer insanlar: "Ömer Allah Teala` nın kitabına ilavede bulundu" demeyecek olsalar, recm ayetini (Kitabullah`a) yazardım."

HadisNo
    :
    1589

Toplam Hit: 4933 Toplam Mesaj: 29